sutirštintas kondensuotas pienas: 0,5 indelio (arba kiek daugiau)
citrinos žievelės: iš 0,5 vnt. (smulkiąja tarkos dalimi nutarkuojame tik geltonąją žievelės dalį)
vanilinis cukrus: 1-2 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių dėkite riešutus ant įkaitintos keptuvės bei lengvai juos pakepinkite (aliejaus nenaudojame), atvėsinkite. Tada su smulkintuvu susmulkinkite sausainius ir atvėsusius riešutus (riešutus galite stambiau kiek palikti, nėra būtina iki miltų sutrinti), ištirpinkite sviestą bei viską kartu sumaišykite. Dėkite į formą, suslėkite stikline bei padėkite į šaldytuvą maždaug 60 minučių.
2. Tuomet želatiną užmerkite nedideliu kiekiu vandens bei palikite išbrinkti. Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standumo. Varškę sumaišykite kartu su kondensuotu pienu, citrinos žievele ir vaniliniu cukrumi. Želatiną ištirpinkite, šaukštą po šaukšto į indelį su želatina dėkite grietinėlės masę bei išmaišykite, po to sumaišykite su visa grietinėle ir galiausiai grietinėlės masę išsukite kartu su varškės mase ir dėkite ant sausainių pagrindo. Tortuką dėkite į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms, idealiausiai palikite ten stovėti per visą naktį. Puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Skanaukite! :)