brendis: 2 šaukštų (jis reikalingas tam, kad kepant spurgos neprisigertų riebalų)
aliejus: kepimui
cukraus pudra (apibarstymui)
bulvės: 1 (kaip mane mokė, jos reikia tam, kad kepant nesviltų aliejus)
Recepto paruošimas
1. Pradžioje varškę ištriname su cukrumi bei kiaušiniais taip, kad neliktų gumuliukų. Tuomet sudedame vanilinį cukrų, kepimo miltelius, supilame brendį bei gerai išmaišome. Į gautą masę dedame miltus bei suminkome tešlą.
2. Tešla gaunasi šiek tiek lipni, todėl spurgytes patogu formuoti drėgnomis rankomis. Jas dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi bei bulvės griežinėliais. Verdame ant silpnos ugnies, kol gražiai apskrus. maždaug 7-10 minučių. Skanaujame!