Mes labai mėgstame mėsą, ypač šašlyką, nors kas jo nemėgsta? ☺️
Bet kokioms šventėms mes visada ruošiame kepsnius net orkaitėje, tačiau, žinoma, geriau kepti mėsą ant anglių.
Pagal šį receptą mėsa pasirodo sultinga, apetiškos plutos, o svarbiausia – labai skani.
Gaminkime kartu!
Mes paimame minkštimą (aš paimu kiaulienos sprandinę) 1700 gr. ir supjaustykite ją dideliais maždaug 2 cm storio gabalėliais.
Supjaustykite 2 dideles svogūnų galvutes plonais pusžiedžiais.
Sumaišykite svogūnus su mėsa giliame inde.
Į mažą indą įpilkite 3 šaukštelius. druskos, 1/2 arb. maltų juodųjų pipirų, 2 arb. daržovių aliejaus.
Ten įpilkite 250 ml. mineralinio vandens, viską gerai išmaišykite.
Be to, ruošdami maistą, nepamirškite į jį pridėti žiupsnelį meilės.
Užpildykite mėsą marinatu ir palikite mažiausiai valandai, geriausia per naktį.
Bet tai dar ne viskas!
Aš niekada negaminu mėsos ant iešmų, dedu ją ant grotelių, nes
todėl mėsa sulaiko daugiau sulčių, svogūnas nedega ir mėsa įgauna apetitą keliančią plutą. Gero apetito!
Jei norite nustebinti savo svečius, kepkite tokią mėsą. Paprasta, bet skanu

Orkaitėje kepta mėsa su obuoliais yra labai originali ir skani.
Tokie karbonadai yra dar geresni nei su ananasais – obuolio skonis ir jo aromatas daro užkandį labai skanu, su saldžiarūgštėmis natomis.
Produktų skaičių nustatykite patys.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- bet kokia mėsa;
- sūris;
- obuoliai;
- druska, pipirai, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais, supjaustome griežinėliais ir išplakame.
Druska, pipirai, pabarstykite įvairiais prieskoniais.
Trys sūriai ant rupios trintuvės.
Nulupkite obuolius ir supjaustykite griežinėliais.
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi ir padėkite mėsą.
Tepkite grietine arba majonezu, aptepkite obuolių griežinėliais.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.
Pabarstykite sūriu ir kepkite, kol ištirps.
Patiekdami galite pabarstyti šviežiomis žolelėmis, pridėti įvairių padažų. Tai puikiai dera su įvairiais garnyrais, tik su žaliais žirneliais.
Kotletų nebekepu. Gaminu patiekalą iš faršo orkaitėje

Orkaitėje kepti patiekalai pasirodo skanesni, aromatingesni ir sveikesni – nenaudojate daug augalinio aliejaus ir mėsos ar žuvies, daržovės nebus per riebios.
Šie kotletai su sūriu yra puikūs.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- maltos mėsos, 500 g;
- kepalas, 3 vnt;
- svogūnas, 1 gabalas;
- pieno arba vandens, 150 g;
- druska, pipirai, prieskoniai.
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą:
- svogūnas, 1 gabalas;
- marinuotas agurkas, 1 vnt;
- kečupas, 3 šaukštai;
- sūrio, 120 g.
Gaminimo procesas
Pirmiausia reikia marinuoti svogūną gabalėliais: sumaišyti actą, 1 arbatinį šaukštelį ir druską, žiupsnelį cukraus, truputį vandens. Viską sumaišykite ir marinuokite svogūną.
Duonos gabalėlius taip pat mirkome vandenyje arba piene.
Į maišytuvo dubenį įdėkite kepalą (iš anksto išspauskite), svogūną, druską ir pipirus, prieskonius pagal skonį ir sumalkite.
Gautą masę sumaišykite su malta mėsa, sumaišykite.
Marinuotą agurką supjaustykite plonais griežinėliais, sūrį – plonais griežinėliais.
Kepimo skardą patepkite aliejumi arba uždenkite pergamentu.
Suformuokite 9 didelius ir plokščius kotletus iš faršo, padėkite ant kepimo skardos.
Tepkite kečupu, dėkite agurko griežinėliais ir sūrio griežinėliais.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių.
Šiuos kotletus patiekiu su įvairiais padažais, garnyrais, salotomis. Skonis. Kartais galite pridėti ir keptų grybų, kietąjį sūrį pakeisti lydytu sūriu arba sūrio riekeles dėti ne tik ant viršaus, bet ir į kiekvieno kotleto vidų.
Aš tiesiog sudedu viską į maišelį ir gaunasi idealiai skanu

Rankovėje keptos bulvės su vištiena ir aromatingu obuoliu yra tiesiog karališkas patiekalas. Pasirodo taip skanu, kad niekas negali atsispirti ir visada ima antrą porciją.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- bulvės, 600 g;
- 1 vnt svogūno ir žalio obuolio;
- vištienos krūtinėlė, 600 g;
- druska, pipirai, prieskoniai, kalendra, česnakai;
- karšto pomidorų padažo, 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Supjaustykite bulves smulkiais gabalėliais.
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais.
Obuolys – plonais griežinėliais.
Į kepimo rankovę įdėkite svogūną, ant viršaus uždėkite bulves, tada obuolių gabalėlius.
Mėsą taip pat supjaustome gabalėliais ir dedame ant viršaus.
Druska ir pipirai, pabarstykite įvairiais prieskoniais, užpilkite padažu ir augaliniu aliejumi.
Maišelį surišame ir išminkome rankomis, kad visi produktai būtų sumaišyti su druska ir prieskoniais.
Įdedame maišelį į kepimo indą, padarome keletą pjūvių.
Kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir česnakais – pasirodo dar apetitiškiau ir aromatingiau. Prie šio patiekalo puikiai tinka salotos iš šviežių žolelių su majonezu ar daržovėmis.