Kietas sūris: Nebeperku parduotuvėje, pats pasigaminu vos per 15 minučių (dalinuosi greitu receptu)

2021-08-17 Autorius oskanu.lt

Kietas sūris: Nebeperku parduotuvėje, pats pasigaminu vos per 15 minučių (dalinuosi greitu receptu)
Visi mano šeimos nariai labai mėgsta kietąjį sūrį, be to, man patinka gaminti įvairius patiekalus ir salotas su sūriu. 

Tačiau šiandien parduotuvėje geras ir skanus sūris nėra pigus ir jo tiesiog negalima nusipirkti. Namuose rado puikų ir pigų sūrio receptą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • riebus pienas, 500 g;
  • varškės, 300 g;
  • sviesto, 30 g;
  • druskos ir sodos po 0,5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo procesas
Žinoma, pienas ir varškė idealiu atveju turėtų būti naminiai, tačiau jei nėra galimybės tokių paimti, tada riebiausius produktus perkame parduotuvėje.

Puode sumaišykite varškę ir pieną, įjunkite vidutinę ugnį ir maišydami pašildykite masę.

Mes kaitiname tol, kol visos išrūgos išsiskiria, o sūrio masė pradeda kauptis į gumulus.

Išjunkite viryklę. Negalėdami užvirti masės ir padėdami ją į sietą su marle, mes dekantuojame serumą.

Patarimas: neišpilkite išrūgų, iš jų galima gaminti tešlą koldūnams, pyragams, koldūnams ir kt.

Masę suberiame į puodą, įberiame druskos ir sodos, sviesto ir pakaitiname vandens vonelėje.

Įpilkite vieną kiaušinį ir minkykite, kol masė tęsis. Vidutiniškai šis procesas trunka ne ilgiau kaip 10 minučių, dar mažiau.

Reklama
Tepkite formą augaliniu aliejumi, paskleiskite sūrio masę. Išlyginame ir paliekame atvėsti. 

Tada mes uždengiame ir dedame į šaldytuvą porai valandų, nors jūs galite praleisti šį etapą, ir nedelsdami supjaustykite sūrį ir patiekit

Suvalgai akimirksniu. Skanumėlis per 10 minučių, ir jo visada būną per mažai


Kietas sūris: Nebeperku parduotuvėje, pats pasigaminu vos per 15 minučių (dalinuosi greitu receptu)

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– 100 ml kefyro;
– kiaušinis, 1 vnt;
– druska pagal skonį;
– soda, 0,5 šaukštelio;
– žalieji svogūnai, 1 kekė;
– sūris, 50 g;
– miltai, 200 – 250 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Smulkiai supjaustykite svogūną, įtrinkite sūrį rupia tarka.

Kefyrą ar jogurtą sumaišykite su druska ir soda, kiaušiniu ir suberkite miltus, išminkykite.

Įpilkite svogūno ir sūrį, sumaišykite iki vientisos masės ir minkykite minkštą tešlą.

Mes jį paskleidžiame ant stalo, pabarstę miltais, šiek tiek minkykite ir rankomis paverskite pyragą, padalykite į 8 dalis – trikampius.
Reklama
Mes pašildome daug augalinio aliejaus ir įdėkite trikampius į keptuvę, kepkite iš abiejų pusių.

Mes paskirstome jį ant popierinių rankšluosčių, tada padėkite ant indo.

Patarimas : jei norite, galite pabarstyti paruoštas tortilijas su smulkintu česnaku ir krapais arba pagaminti grietinės padažą: sumaišykite grietinę (jogurtą, majonezą) su smulkintu česnaku, krapais, petražolėmis, pipirais, paprika.