Mano tėvai mėgsta gaminti tokį labai paprastą ir užmirštą sovietinį svogūnų užkandį: skanų, pasotinantį, pigų

2021-08-29 Autorius oskanu.lt

Mano tėvai mėgsta gaminti tokį labai paprastą ir užmirštą sovietinį svogūnų užkandį: skanų, pasotinantį, pigų
Kartais norisi kažko paprasto ir skanaus, kurį galėsite greitai ir be nereikalingo vargo paruošti virtuvėje.

Šiandien noriu pasidalinti su jumis vienu senu sovietinių laikų svogūnų užkandžių receptu – jį gaminame paprastai, greitai, bet jis gaunasi skanus ir labai sveikas.

Tėvai dažnai jį gamindavo, o vaikystėje aš labai mėgau valgyti šį patiekalą tiesiog taip su duona, ir net studijų metais dažnai gaminau pats.

Kepimui mums reikia šių ingredientų:
  • svogūnai, 2 – 3 vnt;
  • pomidorų pasta – 1,5 šaukštai;
  • druska ir cukrus pagal skonį;
  • nerafinuotas aliejus pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas
Smulkiai supjaustykite svogūną peiliu – mes jį tik supjaustome, o ne tarkuojame ir nesmulkiname blenderiu.

Porą minučių užpilkite verdančiu vandeniu, kad pašalintumėte aštrų kartumą, ir nupilkite vandenį, svogūną meskite į sietą.

Patarimas : jei mėgstate minkštesnius, o ne traškius svogūnus, ilgiau laikykite juos verdančiame vandenyje.

Svogūną nuplauname po šaltu vandeniu, leidžiame gerai nusausinti ir suberiame į indą.

Dabar pagal skonį pasūdykite, įpilkite cukraus, įpilkite pomidorų pastos ir užpilkite trupučiu augalinio aliejaus. 

Viską gerai išmaišykite ir viskas, užkandis paruošta.
Reklama
Geriau vartoti aukštos kokybės, nerafinuotą saulėgrąžų aliejų – jis patiekalui suteikia unikalų skonį ir aromatą, joks alyvuogių aliejus negali jo pakeisti.

Bulvinius blynus pagal šį receptą gaminu 25 metus. Paslaptis bulvių smulkinimo metode!



Daugelis žmonių mėgsta bulvinius blynus, tačiau juos ruošti mėgsta tik nedaugelis, nes bulves per ilgai reikia tarkuoti ant smulkios trintuvės, o tada vis tiek stovėti ir kepti. 

Siūlau greitesnį variantą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– bulvės, 500 g;
– kiaušinis, 1 vnt;
– svogūnas, 1 vnt;
– miltai, 2 šaukštai;
– augalinis aliejus, 50 ml;
– druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės.
Reklama
Gaminimo procesas

Valome daržoves.

Bulves supjaustykite gabaliukais ir sumalkite trintuvu arba mėsmaliu.

Leiskite stovėti 15 minučių ir nukoškite skysčio perteklių.

Supjaustykite svogūną maišytuvu, sumaišykite su bulvėmis, įpilkite miltų ir suminkykite iki vientisos masės.

Įmuškite kiaušinį ir įpilkite smulkiai supjaustytų žolelių pagal savo skonį, druskos ir pipirų, pridėkite prieskonių.

Patarimas : Aš įdedu aromatinių žolelių ir paruošto bulvių prieskonių mišinio ir būtinai įdėjau česnako.

Kepkite blynus iš abiejų pusių augaliniame aliejuje iki aukso rudos spalvos.
Reklama
Patiekite su grietine, šviežių daržovių salotomis.

Aš dažnai gaminu tokius bulvinius blynus su sūdyta varške ir krapais: ant jo dedu šaukštą tešlos, dedu pilną šaukštelį varškės su druska, pipirais ir krapais, šaukštą tešlos ant viršaus ir kepu tokius „pyragus“. . 

Taip pat galima su grybais ir svogūnais, malta mėsa ir kt.