Nekeptas karamelinis varškės tortas

2017-10-17 Autorius Loreta - Loretos išbandyti receptai

Nekeptas karamelinis varškės tortas

Ingredientai

    • "Rududu": 1,5 indelio
    • 9% riebumo varškė: 750 gramų
    • "Gaidelio" sausainiai: 300 gramų
    • sviestas: 160 gramų
    • vanduo: 70 mililitrų
    • želatina: 30 gramų
    • miltelinis cukrus: 0,5 stiklinės (jeigu mėgstate saldžiau)
    • juodas šokoladas: 50 gramų (torto papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į vandenį suberkite želatiną, palikite 30 minučių brinkti.
  2. 2. Tuomet sausainius sumalkite, supilkite lydytą sviestą, viską sumaišykite, dėkite į tortinę (ranka prispauskite prie tortinės dugno bei šonų), paliekite 30 minučių, kad sustingtų.
  3. 3. Tada varškę pertrinkite per sietelį arba gerai ištrinkite trintuvu, dėkite "Rududu", jei reikia, miltelinio cukraus, labai gerai išplakite.
  4. 4. Po to želatiną pašildykite ant garų vonelės, kol pasidarys skysta masė.
  5. 5. Į varškės masę supilkite želatiną bei išplakite iki vientisos masės.
  6. 6. Varškės masę supilkite į indą su sausainiais, dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms. Tortą, išimtą iš tortinės, apibarstykite sutarkuotu šokoladu. Skanaukite!
Trijų šokoladų tortas pagal Beatą
(27)
Švarcvaldo tortas arba Juodasis miškas
(3)
KIT KAT tortas
(2)
Kvapnus drėgnas moliūgų tortas
(11)