APEROL SPRITZ kokteilis

Autorius apie receptą

„Aperol Spritz“ kokteilis – tai vienas populiariausių itališkų aperityvų, kuris visame pasaulyje išpopuliarėjo dėl savo gaivumo, subtilaus kartumo ir lengvai atpažįstamos oranžinės spalvos. Šis kokteilis pirmą kartą atsirado Šiaurės Italijoje XX a. pradžioje, kai „Aperol“ trauktinę pradėjo maišyti su putojančiu vynu ir gazuotu vandeniu. Šiandien „Aperol Spritz“ dažniausiai siejamas su šiltais vasaros vakarais, terasomis ir ilgu pokalbiu prie saulėlydžio. Nors jo paruošimas itin paprastas, gėrimo skonis – nepaprastai harmoningas. Dėl puikaus balanso tarp kartumo ir saldumo, šis gėrimas tapo neatsiejama bet kurios šventės ar atsipalaidavimo akimirka.


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • „Prosecco“ vyną galima pakeisti kitu sausuoju itališku putojančiu vynu, pavyzdžiui, „Spumante“ arba „Frizzante“ tipo baltuoju vynu.
  • „Aperol“ trauktinę galima keisti į „Campari“, tačiau skonis bus intensyvesnis ir kiek kartesnis.
  • Sodos vandenį galima pakeisti švelniai gazuotu mineraliniu vandeniu be skonio.
  • Apelsiną galima keisti greipfruto skiltelėmis ar net citrinos riekelėmis, jei norisi daugiau rūgštelės.
  • Ledukus galima ruošti su šaldytų apelsinų sultimis, kad kokteilis būtų dar aromatingesnis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Visada naudokite labai šaltą „Prosecco“ ir „Aperol“, kad gėrimas būtų kuo gaivesnis.
  • Pilant ingredientus, laikykitės tvarkos: pirmiausia ledai ir vaisius, tada putojantis vynas, po to „Aperol“, o galiausiai – sodos vanduo.
  • Kokteilį geriausia maišyti labai švelniai, kad išlaikytumėte burbuliukus.
  • Naudokite didelę vyno taurę arba specialią „aperitivo“ taurę, kad ingredientai turėtų pakankamai vietos susimaišyti.
  • Jei ruošiate kokteilių kelias porcijas, naudokite matavimo taurelę, kad proporcijos išliktų tiksliai tokios pačios.

Ingredientai

    • "Prosecco" vynas: 3 dalių
    • "Aperol" trauktinė: 2 dalių
    • sodos vanduo: 1 dalies
    • apelsinai: 1 skiltelės
    • ledukai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į pasirinktą didelę vyno taurę pirmiausia buvo įdėti keli ledo kubeliai – jie atvėsino taurę ir padėjo palaikyti kokteilio šaltį.
  2. 2. Tuomet buvo įdėta viena šviežio apelsino skiltelė, kuri suteikė gėrimui papildomo aromato ir ryškumo.
  3. 3. Pirmiausia į taurę buvo įpilta trys dalys labai šalto „Prosecco“ – tai pagrindinis šio kokteilio gaivumo šaltinis.
  4. 4. Po to supilta dvi dalys „Aperol“ trauktinės, kurios suteikė kokteiliui būdingą kartumą ir intensyvią oranžinę spalvą.
  5. 5. Galiausiai pridėta viena dalis sodos vandens – šis ingredientas atskleidė likusius skonius ir suteikė švelnaus burbuliukų efektą.
  6. 6. Viską labai švelniai pamaišius ilgu šaukšteliu, kokteilis buvo paruoštas patiekimui.
  7. 7. Mėgaujamasi buvo nedelsiant, kol kokteilis dar buvo itin šaltas ir gaivus.

Atsiliepimai