Kai noriu skanios vakarienės, bet neužtenka laiko, gaminu šį patiekalą ir jis gaunasi puikus

2021-07-08 Autorius oskanu.lt

Kai noriu skanios vakarienės, bet neužtenka laiko, gaminu šį patiekalą ir jis gaunasi puikus
Šis mėsos – bulvių – kopūstų patiekalas su gardžiu grietinės padažu jums tikrai patiks ir dažnai gaminsite.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– vištienos kulšelės, 9 vnt;
– bulvės, 6 vnt;
– svogūnai, 2 vnt;
– morkos, 1 vnt;
– kopūstai, 300 – 400 g;
– pipirai ir paprikos, prancūziškos žolelės, po 1 arbatinį šaukštelį;
– sojos padažas, 2 šaukštai;
– daržovių aliejus.
Reklama
Grietinės padažui :

– majonezas ir grietinė, po 1 šaukštą;
– pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;
– druska ir cukrus pagal skonį;
– česnakai pagal skonį.

Gaminimo procesas
Supjaustykite bulves gabalais.

Mes nuplauname ir išdžioviname mėsą, tada pabarstome visais prieskoniais, užpilame sojos padažu, porą šaukštų augalinio aliejaus, pipirus. 
Reklama

Marinuokite mėsą 40 – 60 minučių.

Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, morkas – griežinėliais. 

Kopūstus taip pat supjaustome dideliais gabalėliais.

Pagal skonį galite pridėti salierų stiebų ir paprikos.

Įdėkite daržoves į indą, pagardinkite druska, pipirais ir grietinės padažu.
Reklama
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi, ant jo uždėkite svogūną – mėsą, daržoves ir viską apibarstykite žolelėmis.

Uždenkite folija ir kepkite 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.