Gražus ir kvepiantis daržovių asortimentas yra salotos, kurios papuoš bet kokį šventinį stalą, ypač tinka Naujųjų metų šventei.
Viskas paruošiama paprastai ir greitai, ji saugoma ilgą laiką.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
saldžiosios paprikos ir svogūnai, 3 vnt;
morkos, 1 vnt;
česnakai, 1 galva;
krapai ir petražolės;
aitriosios paprikos pagal skonį;
druskos, 1,5 šaukšto;
cukraus, 2 šaukštai;
augalinis aliejus, 100 ml;
actas 9%, 1 litrui marinato 1 valgomasis šaukštas;
pipirų žirneliai, 6 vnt.
Virimo procesas
Agurkus supjaustykite skiltelėmis.
Svogūnai pusžiedžiais, saldžiosios paprikos juostelėmis, aštrūs – smulkiais gabalėliais.
Patarimas: norėdami grožio, paimkite įvairiaspalvę papriką.
Morkos sutarkuojamos tarkos pagalba arba specialia korėjietiška tarka arba tiesiog supjaustytos juostelėmis.
Pomidorus supjaustykite skiltelėmis.
Patarimas: daržovių smulkiai nesmulkinkite, kad kepimo metu jos nevirtų.
Visas daržoves sumaišome dideliame inde, suberiame tarkuotą česnaką, smulkintas žoleles, druską, cukrų, rafinuotą augalinį aliejų.
Išmaišykite ir palikite 1 valandai, retkarčiais pamaišykite.
Supilkite pipirų grūdelius į švarius stiklainius ir išdėliokite salotas, užpildykite jas išleistomis sultimis.
Uždenkite dangčiais ir padėkite stiklainius į puodą ant rankšluosčio.
Į puodą supilkite šiltą vandenį ir sterilizuokite nuo virimo momento 25 minutes.
Tai skirta 1 litro stiklainiui.
Supilkite actą, užsukite dangtelius, apverskite ir apvyniokite, kol atvės.
Salotos laikomos rūsyje arba spintoje.
Atidarę stiklainį su tokiomis salotomis, pajusite, koks šviežias salotų aromatas, pasirodo toks pat, kaip ir iš šviežių daržovių.
Barščiai žiemą per 15 minučių – kaip tai patogu! Žiemą tai labai padeda ir taupo laiką
Barščių padažas yra paprastas ir greitai paruošiamas, tačiau kaip tai padeda žiemą, kai nereikia ilgai stovėti prie viryklės ir virti barščių.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– burokėliai, 3,5 kg;
– saldieji pipirai, 1,5 kg;
– morkos, 2 kg;
– svogūnai, 2 kg;
– augalinis aliejus, 650 ml;
– pomidorai, 3 kg;
– citrinos rūgštis, 1 arbatinis šaukštelis;
– druska, 5 šaukštai;
– cukrus, 4 šaukštai;
– pipirų grūdeliai, 20 vnt;
– juodieji pipirai, 20 vnt;
– lauro lapas, 6 vnt.
– vandens, jei reikia, 200 ml;
– actas 9%, 150 ml.
Gaminimo procesas
Iš šio produktų kiekio gaunu 20 stiklainių po 0,5 litro.
Trys burokėliai ir morkos ant stambios trintuvės, supjaustykite pipirus į gabalus, svogūną – kubeliais.
Patarimas: daržoves taip pat galite susmulkinti mėsmaliu su daržovių priedu arba maišytuvu.
Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje ir sumaišykite puode su likusiais daržovėmis, augaliniu aliejumi ir citrinos rūgštimi.
Jei daržovės nėra labai sultingos, įpilkite vandens.
Troškinkite masę ant silpnos ugnies po 15 minučių virimo po dangčiu.
Nepamirškite maišyti.
Druska užberkite padažą, įpilkite cukraus, pipirų grūdų ir kvapiųjų pipirų, virkite dar 45 minutes, užvirus ant silpnos ugnies.
Mes išdėstome sterilizuotuose stiklainiuose, priveržkite dangčiais, apverskite ir suvyniokite.
Ruošinį laikau rūsyje arba spintoje.
Jei turite daug tokio ruošinių kiekio, padalykite ingredientų kiekį iš 2, padarykite jį mažiau.