Pyragėliai – mano vaikystės užkandis. Labai seniai, dar prieš atsirandant madingam žodžiui snek‘as, o šokoladiniai batonėliai, jogurtai ir sūdyti kepti riešutėliai tapo įprastiniu užkandžiu kiekvienam, nuo 7 iki 70, pyragėliai su įvairiausiais įdarais, kepti orkaitėje ar keptuvėje, buvo didžiausiu skanėstu.
Prisimenu, kokie purūs, minkšti ir sultingi buvo močiutės ar mamos pyragėliai. Dabar ir aš žinau šią paslaptį.
Visas reikalas tešloje. Dabar užmaišoma su pienu ar vandeniu, o mūsų šeimoje – su
grietine arba kefyru.
Tokiu būdu užmaišyta tešla būna ypatingai puri ir švelni. Todėl pyragėliai visada puikūs.
Iškepusius pyragėlius reikia sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nutekėtų nereikalingi riebalai.
Laikykite šias vaišes plastikiniame inde su dangčiu.
Valgyti geriau karštus, bet jei atšalo, galima pašildyti, jie bus lyg švieži.
Tešla puri, minkšta skani – tokiu receptu verta pasidalinti.
Keptos bulvės. Slaptas receptas, kuriuo pasidalino močiutė
Mano močiutė išmokė mane, kad tokios keptos bulvės yra nepakartojamos. Dabar visi jų paragavę aikčioja nuo šio nepakartojamo skonio.
Jums reikės:
- 1 kg bulvių (geriausia šviežių)
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 2 l šalto vandens
- 50 ml aliejaus
Gaminimas:
Viskas, ką jums reikia padaryti, yra gerai nuplauti jaunas bulves ir supjaustyti jas per pusę ar ketvirčius ir nulupti senesnes.
Įpilkite į šaltą vandenį druskos, sudėkite bulves ir virkite tol, kol ant paviršiaus pasirodys baltos putos – tada bulves nedelsdami ištraukite.
Šio metodo paslaptis slypi aliejuje.
Aliejų dedate tik ant kepimo skardos orkaitėje.
Tiesiog įpilkite aliejaus į kepimo skardą ir pašaukite į šaltą orkaitę ir nustatykite 160 laipsnių temperatūrą.
Kai orkaitė ir skarda įkaista, įpilkite bulvių į karštą aliejų ir sumaišykite taip, kad kiekviena bulvė būtų padengta aliejaus mišiniu.
Priklausomai nuo skonio, galime pridėti žolelių ar prieskonių.
Padidinkite temperatūrą iki 180-200 laipsnių ir kepkite, kol bulvės bus auksinės spalvos ant paviršiaus.
Dėl šio metodo bulvių paviršiuje susidarys traški pluta, kuri bulves padarys ypač skanias.
Keptos bulvės su sojų padažu. Skonis, kurio dar neteko ragauti!
Rodos, sunku ir besugalvoti ką nors nauja su bulvėmis, nes jos taip pamėgtos mūsų virtuvėje, kad visi receptai jau išbandyti.
Tačiau keptos bulvės su sojų padažu jus maloniai nustebins! Tokio skonio tikrai dar neragavote!
Sudėtis
- 1 kg bulvių
- 40 g sojos padažo
- 2-3 skiltelės česnako
- 40 ml saulėgrąžų aliejaus
- žolelių prieskoniai
- druska, pipirai
Gaminimas
Bulves nuskuskite ir supjaustykite skiltelėmis.
Virkite nesūdytame vandenyje.
Pakanka virti 5–7 minutes.
Kol bulvės verda, paruoškite padažą: susmulkinkite česnaką, sumaišykite su sojos padažu bei aliejumi ir pagardinkite pipirais bei druska.
Gerai išmaišykite.
Bulves nusunkite ir palikite atvėsti.
Paruoštą padažą supilkite į dubenį su bulvėmis, išmaišykite, uždenkite ir suplakite.
Sutepkite skardą aliejumi ir sudėkite pagardintas bulves.
Kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
Keptos bulvės su sojų padažu bus dar skanesnės, jei pridėsite ir kitokio padažo.
Majonezą sumaišykite su baziliku, druska ir pipirais.
Skanaus!
Bulvės rankovėje – naujas, skanus ir greitas receptas!
Jums reikės:
1 kg bulvių
3-4 skiltelės česnako
3 šaukštai augalinio aliejaus
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Nuplaukite ir nulupkite bulves. Jei turite šviežių bulvių, kepkite su žievele.
Supjaustykite į ketvirčius.
Česnaką išspauskite. Į dubenį su bulvėmis įspauskite česnako, sviesto ir prieskonių.
Gerai išmaišykite. Paruoškite rankovę ir suberkite į ją dubenio turinį.
Padėkite ant kepimo skardos. Kepkite 180–200 laipsnių temperatūroje 40–60 minučių.
Norėdami gauti auksinę plutą, papildomai pakepkite 10 minučių prakirpę rankovės viršų.
Patiekite su patinkančia mėsa ar su salotomis.
Dabar kopūstų netroškinu ir nekepu. Dabar kopūstus gaminu kartu su kumpeliais: neriebus ir skanus maistas
Ingredientai:
- 1 kg pjaustytų baltagalvių kopūstų
- 4 vištienos kumpeliai
- 1-2 svogūno galvos
- 1 morka
- 1-2 skiltelės česnako
- 1 a.š. adžigos
- 2 v.š. aliejaus (saulėgrąžų)
- 30 g sviesto
- Druskos pagal skonį
Dietinis patiekalas iš kopūstų su vištiena rankovėje
Nuo vištienos kumpelių nuimkite odelę ir perpjaukite kumpelį į dvi dalis, nuplaukite, nusausinkite
Marinato paruošimui: giliame nedideliame inde sumaišykite adžigą su 1 v.š. saulėgrąžų aliejaus, išspauskite česnaką, sumaišykite ir mišiniu įtrinkite mėsą.
Įdėkite į šaldytuvą.
Svarbu! Druskos nededame. Jos yra adžikoje!
Per tą laiką smulkiai supjaustykite kopūstą, sutarkuokite morką, supjaustykite svogūnus (plonais žiedais).
Daržoves sudėkite į dubenį, paberkite druskos ir pamaigykite rankomis, kad išsiskirtų sultys.
Supilkite į daržoves likusį aliejų ir sumaišykite.
Daržoves sudėkite į kepimo rankovę, padarykite iš jų lyg pagalvę, ant kurios sudėkite mėsą, sviestą, supjaustytą nedideliais gabalėliais.
Užriškite rankovę ir pradurkite keliose vietose.
Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 190-200 ° C, tada įdėkite rankovę su daržovėmis ir kumpeliais 45 minutėms.
Po 45 min. išimkite rankovę, perpjaukite viršuje, atidengdamos mėsą.
Įdėkite į orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus.
Dabar kopūstų nekepu, netroškinu.
Gaminu su vištienos kumpeliais: skanus, neriebus maistas.
25 efektingos pjaustytos mėsos, žuvų, sūrių, daržovių ir vaisių apipavidalinimo idėjos. Paprasti produktai - gražus stalas!