Sluoksniuotos tešlos šaldiklyje turėti naudinga - iš jos galima paruošti daugybę skanėstų: ir desertų, ir užkandžių, ir sočių, pagrindinių patiekalų. Ji tikrai sutaupo laiko!
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS UŽKANDIS SU KUMPIU IR SŪRIU
Užkandis, kuris idealiai tinka bet kuriuo paros metu, bet kokiai progai. Itin paprastai bei fantastiškai greitai pagaminamas. Patiekalas, įkvėptas Ispanijos skonių!
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS BANDELĖS PALMĖS
Tikriausiai sutiksime ne daug žmonių, kurie nežinotų deserto "Palmės". Klasikinis, nostalgiškas skonis, kuris dažną lydėdavo vaikystėje. Bandelės "Palmės", kurios savo išvaizda primena palmės lapus, ypač populiarios dėl savo traškios tekstūros ir subtilaus saldumo. Dažnai „Palmės“ yra apibarstomos cukrumi, kuris karamelizuojasi kepant, suteikdamas papildomą skonio ir tekstūros kontrastą.
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS "MORKOS" SU PIKANTIŠKU ĮDARU
Sluoksniuotos tešlos "morkos" su kiaušinių, sūrio ir avokadų įdaru – tai įdomus, estetiškai patrauklus patiekalas, kuris puikiai tinka įvairioms progoms.
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS UŽKANDIS SU DEŠRA IR SŪRIU
Ganėtinai greitai ir paprastai paruošiamas užkandis, kuris itin greitai pradingsta nuo stalo. Paruošimas užtrunka vos keletą minučių, tada belieka iškepti ir galima skanauti!
TINGINIŲ NAPOLEONAS SU KONDENSUOTU PIENU
Jeigu tik savo virtuvėje turite sluoksniuotos bemielės tešlos, tai jums niekas nebaisu ir svečiai neliks be skanaus deserto. Kremas pavyksta pakankamai riebus, bet man čia tinka tiesiog idealiai, o ir graikiniai riešutai nuostabiai papildo visą skonių gamą.
MINI KIBINAI IŠ SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS
Mėsą gamindami galite naudoti kokią mėgstate arba kokią tuo metu turite namuose. Daržovės taip pat kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Patys skaniausi dar karšti ir su sultiniu, bet idealiai tinka tiek su padažu, tiek šalti...
TINGINIŲ ŠIMTALAPIS SU VARŠKE
Tinginių šimtalapis – tai greitas ir gardus desertas, kuris apjungia tradicinius skonius su paprastu gaminimu. Šis desertas gaminamas iš šaldytos sluoksniuotos tešlos, plonais lapeliais sluoksniuojant tirpintu sviestu, kas suteikia jam purumo ir traškumo. Įdarui naudojama švelni varškė, sumaišyta su cukrumi ir aromatingu vaniliniu cukrumi, o razinos prideda saldaus skonio ir tekstūros.
KREPŠELIAI SU VIŠTIENOS ĮDARU
Labai skanūs, nesudėtingai paruošiami krepšeliai, rasite ir puikaus įdaro receptą. Beje, puikiai tiks ir kitokie įdarai - pikantiška mišrainė ir kt.
KREPŠELIAI SU KREVEČIŲ SALOTŲ ĮDARU
Šis užkandis ypač papuošia visą stalą. Žinoma, jį galima ruošti pačioms įvairiausioms šventėms. Šių krepšelių gamyba yra tikrai paprasta, jeigu norisi, galima visada improvizuoti su salotų ingredientais, pvz.: vietoj krevečių ir tuno, galima panaudoti ikrus arba šalto rūkymo lašišą.
TINGINIŲ NAPOLEONAS
Vau! Nerealiai gardus bemielės sluoksniuotos tešlos tinginiu Napoleonas su kondensuotu pienu, šeimą tikrai sužavės. 10 balų iš 10, o ir paruošti visiškai paprasta.
MINI MĖSAINIAI SU SLUOKSNIUOTA TEŠLA
Mini vištienos mėsainiai su sluoksniuota tešla – tai žaismingas klasikinio mėsainio variantas su netikėtu posūkiu! Vietoje tradicinių bandelių naudojami traškūs sluoksniuotos tešlos apskritimai, kurie suteikia lengvumo ir subtilaus sviestinio skonio.
GREITOS BANDELĖS SU OBUOLIAIS
Lietuvoje dažniausiai kepiniai su obuoliais yra neabejotinai obuolių pyragui. Bet tikrai nėra būtina obuolius panaudoti vien tik pyragams kepti. Tokios bandelės yra fantastiškos, labai skanios ir kas svarbiausia gana greitai bei lengvai pagaminamos.
GREITOS ROŽYTĖS SU KUMPIU IR SŪRIU
Vos keli ingredientai labai skaniai užkandėlei paruošti, o ir atrodo įspūdingai! Patiks ir mažiems, ir dideliems.