Šis rudeninis pyragas jums patiks ne tik dėl skonio, bet ir dėl to, kad jį labai greitai pagaminsite. Būtinai išbandykite, tai puikus desertas prie arbatos!
Ingredientai:
- kiaušinis – 1 vnt.
- vanilė – žiupsnelis
- druska – 1 arbatinis šaukštelis
- cukrus – 2 valgomieji šaukštai
- sviestas – 40 g
- augalinis aliejus – 3 valgomieji šaukštai
- pienas – 150 ml
- miltai – 150 g
- kepimo milteliai – 8 g
- actas – 1 arbatinis šaukštelis
- vynuogės – kiek norite.
Gaminimas:
Vynuoges perpjaukite pusiau ir paskleiskite ant šiek tiek įkaitintos keptuvės. Supilkite cukrų ir įdėkite 40 gramų sviesto, išmaišykite ir lengvai pakepinkite.
Tada darykite tešlą, išplakite kiaušinį, supilkite vanilę, aliejų, actą ir pieną, suberkite miltus su kepimo milteliais. Tešlą tolygiai užpilkite ant vynuogių keptuvėje.
Uždenkite dangčiu ir kepkite 20 minučių ant vidutinės ugnies. Skanaus!
Tik vienas lavašas, skardinė persikų ir šiek tiek varškės. Pasigaminkite gardų desertą!
Tešlos net nereikės minkyti, o iškeptas desertas tiesiog tirps burnoje.
Šis varškės desertas bus labai švelnus ir tiesiog tirps burnoje. Be to, jį labai lengvai ir greitai galima pagaminti, net nereikės minkyti tešlos!
Sudedamosios dalys:
- Varškė – 400 g
- Konservuoti persikai – 450 g (didelė skardinė)
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Cukrus – 80 g
- Didelis lavašas – 200 g
Aptepimui:
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Grietinė – 2 šaukštai
Paruošimas:
Į varškę įmuškite du kiaušinius. Suberkite 80 g cukraus ir plakite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės. Mišinys turi būti panašus į vaikišką varškytę.
Konservuotus persikus, išimtus iš skardinės, supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite juos į varškės masę ir lengvai išmaišykite.
Gautą varškės masę užtepkite ant lavašo ir tolygiai paskirstykite, palikdami kraštus neužteptus, kad būtų galima lengvai susukti.
Užlenkę lavašo kraštus atsargiai susukite į ritinėlį.
Po to paruoškite aptepimą. Į dubenį įmuškite vieną kiaušinį ir įdėkite du šaukštus grietinės. Gerai sumaišykite.
Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, padėkite vyniotinį ir ant viršaus užtepkite paruoštą masę.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Kai desertas bus paruoštas, supjaustykite jį ir valgykite. Jis bus neįtikėtinai minkštas ir labai labai skanus.
Vietoj konservuotų persikų galite naudoti bet kokius kitus vaisius, pavyzdžiui, konservuotas kriaušes ar nektarinus, kurie taip pat yra labai skanūs ir tinka šiam desertui ruošti.
Būtinai pasigaminkite tokį desertą, jums jis labai patiks.
Gero apetito!
Kondensuotas pienas, kiaušiniai ir miltai: greitos spurgytės keptuvėje
Ingredientai - kondensuotas pienas – 280 g,
- kiaušiniai – 3 vnt.,
- druska – žiupsnis,
- miltai – 250 g,
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Gaminimo eiga
- Sumaišykite kiaušinius ir druską, tada supilkite kondensuotą pieną ir išmaišykite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą perkelkite į konditerinį maišelį.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir iš konditerinio maišelio išspaudžiame po tešlos gabaliuką – „spurgytę“.
- Iškepusius rutuliukus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Skanaus!
Gaminu tris kartus per savaitę. Tortas ,,Napoleonas“ be kepimo: greitai ir lengvai paruošiamas, visada išeina tobulas
Paprastas, klasikinį Napoleoną primenantis pyragas greitai ir lengvai paruošiamas, visada tobulas.
Kaip pagrindą reikia sluoksniuotos tešlos.
Gaminimui jums reikės šių ingredientų:
- kukurūzų krakmolas ir miltai po 60 g;
- cukrus, 200 g;
- vanilino, žiupsnelio druskos;
- kiaušiniai, 4 vnt;
- pienas, 1 l;
- sviestas, 100 g;
- sluoksniuotos tešlos, 1 kg;
- šaldytos arba be kauliukų šviežios vyšnios, 300 g;
- cukraus pudros, 1 a.š;
- riebios grietinėlės, 250 g.
Gaminimo procesas
Sumaišome krakmolą ir išsijotus miltus, cukrų ir druską, pagal skonį vanilino.
Kiaušinius pertraukiame plaktuvu iki vientisos masės ir supilame į sausą mišinį, gerai išmaišome iki vientisos masės.
Palaipsniui sumaišykite pieną ir masę, dėkite ant viryklės ir virkite grietinėlę ant silpnos ugnies iki tirštumo.
Nukelkite nuo viryklės, supilkite sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Palikite atvėsti.
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ir supjaustykite nedidelėmis juostelėmis ir paskleiskite ant kepimo skardos, padengtos pergamentu.
Ruošinius kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, pažiūrėkit į savo orkaitę, kad viskas gerai apskrustų. Atvėsinkite.
Gerai atvėsusią grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki purumo.
Tortui formuoti naudokite stačiakampę formą ir išdėliokite sluoksniuotos tešlos, grietinėlės, šviežių arba šaldytų vyšnių sluoksnius.
Torto viršų aptepkite plakta grietinėle ir papuoškite uogomis.
Tortą uždenkite folija ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Nuimame plėvelę, formą ir, jei norime, dar papuošiame tortą.
Pasirodo labai subtilus pyragas su ryškiu vyšnių skoniu, skonis subalansuotas, nelabai saldus, su lengvu rūgštumu.
Medaus pyragas su grietine per 15 minučių. Lengviausias ir skaniausias skanaus pyrago receptas
Šiandien yra daugybė klasikinio medaus pyrago gaminimo receptų.
Siūlau jums paprasčiausią ir lengviausią variantą, kuris visada pasirodo puikus ir labai skanus.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- medus, 180 g;
- sviestas, 160 g;
- kiaušiniai, 4 vnt;
- žiupsnelis druskos;
- soda, 1,5 šaukštelio;
- miltai, 250 g;
- cukraus, 150 g.
Norėdami paruošti kremą, jums reikia :
- riebios grietinės, 800 g;
- cukraus pudros, 150 g;
- vanilinas.
Gaminimo procesas
Sumaišykite medų ir sviestą, pakaitinkite ant viryklės ir maišykite iki vientisos masės.
Supilkite sodą, maišykite, kol putos nusistovi.
Nuimkite indą nuo viryklės ir atvėsinkite.
Kiaušinius išplakti su druska ir cukrumi iki purios masės.
Sumaišykite abi mases, plakite mikseriu iki vientisos masės.
Dalimis supilkite išsijotus miltus ir gerai išplakite iki vientisos masės.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išpilkite tešlą.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15 – 20 min.
Nupjaukite pyragą ir trintuvu paverskite išpjovas trupiniais.
Biskvitą supjaustykite į 2 dalis ir kiekvieną supjaustykite į 2 pyragus.
Grietinę išplakti su cukraus pudra.
Formuojame pyragą, pyragėlius patepame kremu, aptepame viršų ir šonus bei pabarstome trupiniais.
Tortą dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad stabilizuotųsi ir impregnuotų.
Pats kvapniausias medaus pyragas, šis pyragas taps jūsų mėgstamiausiu desertu.
Jei šaldytuve yra varškės – aš ruošiu mėgstamiausias „lengvas“ bandeles prie arbatos: dalinuosi receptu
Šie pyragai-bandelės jums tikrai patiks. Jie yra erdvūs, purūs, minkšti, labai aromatingi.
Aš dažnai kepu šį bandelę pusryčiams, vaikai mėgsta į mokyklą pasiimti bandeles.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- pieno, 200 ml;
- cukrus, 4 šaukštai;
- žiupsnelis druskos;
- sausos mielės, 1,5 šaukštelio;
- kiaušinis, 1 vnt + baltymai;
- augalinis aliejus, 3 šaukštai;
- miltų, apie 500 g.
Įdarui jums reikia :
- varškės, 350 g;
- trynys, 1 vnt;
- cukraus, 2,5 šaukštai;
- vanilino, žiupsnelio druskos;
- kiaušinis, 1 vnt tepimui.
Gaminimo procesas
Pieną pašildome iki šilto ir sumaišome su cukrumi ir mielėmis.
Palikite masę 10 minučių, kad suaktyvintų mieles.
Varškę derinkite su druska ir cukrumi, vanile pagal skonį, tryniu.
Minkykite masę iki vientisos masės.
Patarimas : jei varškė yra riebi, pirmiausia ją išspauskite, kad kepant nepradėtų plisti įdaras.
Galite įdėti porą šaukštų manų kruopų, tada įdaras nebus skystas.
Į pieną su mielėmis įpilkite kiaušinio ir baltymų, augalinio aliejaus, sumaišykite.
Dalimis supilkite persijotus miltus ir minkykite minkštą tešlą.
Uždengiame ir pastatome šiltoje vietoje 1 – 1,5 valandos.
Padalinkite tešlą į 2 dalis ir kiekvieną susukite į 4 mm storio sluoksnius.
Mes paskirstome įdarą ant kiekvieno sluoksnio, tolygiai paskirstome ir suvyniojame tankius ritinius.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu.
Kiekvieną ritinį supjaustome 6 – 8 griežinėliais ir dedame ant kepimo skardos, supjaustome.
Tepkite plaktu kiaušiniu, uždenkite ir palikite 10 minučių.
Kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Varškės įdarą galite pakeisti bet kuriuo kitu arba į varškę įdėti džiovintų vaisių.
O kai bandelės atvės, jas vis tiek galite užpilti tirpintu šokoladu.
Obuolių pyragas vos per 7 minutes. Dar niekada nesu pagaminusi kepinių taip greitai
Šis obuolių pyrago receptas dabar yra mano mėgstamiausias, todėl jį gaminu kiekvieną savaitgalį.
Vos per 7 minutes galite paruošti skanius, subtilius ir aromatingus naminius pyragus arbatai ar net patiekti ant šventinio stalo, gražiai dekoruodami.
Pyragui reikalingi produktai:
- vienas kg obuolių;
- 300 ml pieno;
- Viena stiklinė manų kruopų;
- Viena stiklinė miltų;
- Viena stiklinė cukraus;
- Žiupsnelis cinamono;
- 50 g sviesto.
Pereinama prie gaminimo:
pirmiausia paruoškite įdarą.
Nuplaukite obuolius, supjaustykite žievelę ir sutarkuokite.
Lengviausias būdas tai padaryti – trinti vaisius ratu, kad jūsų rankose liktų tik šerdis.
Jei turite plonų odelių obuolių, galite juos laikyti.
Perkelkite obuolius į šalį.
Supilkite visą stiklinę visų aukščiau išvardytų sausų ingredientų į dubenį.
Sumaišykite juos.
Į kepimo indą įdėkite kepimo popierių ir įpilkite 1/3 gauto sauso mišinio.
Tada paskleiskite pusę tarkuotų obuolių.
Vaisius užpilkite puse likusio mišinio.
Dabar vėl eilė obuoliams.
Į obuolius taip pat galite įdėti cinamono.
Ir paskutinis sauso mišinio sluoksnis.
Tai turėtų sukelti tris mišinio sluoksnius ir du obuolių sluoksnius.
Visą tai užpilkite pienu ir daug, daug kartų pradurkite šakute.
Ant pyrago uždėkite sviesto gabalėlių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °.
Dėkite pyragą maždaug 55 minutėms.
Paruoštą pyragą atvėsinkite ir patiekite.
Ir torto nereik: valgai ir verki iš malonumo! Rastas skaniausias varškės pyrago receptas
Labai minkštas ir subtilus varškės pyragas su ryškiu citrusinių vaisių aromatu ir skoniu.
Jis paruošiamas greitai ir visada būna labai skanus.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- sviesto, 100 g;
- cukraus, 100 g;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- miltų, 250 g.
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą :
- apelsinai, 2 vnt;
- cukraus, 70 g.
Norėdami paruošti užpildą, jums reikės :
- varškės, 400 g;
- kiaušiniai, 1 vnt;
- cukraus, 90 g;
- riebios grietinės, 100 g.
Gaminimo procesas
Minkštą sviestą sumalkite su cukrumi iki vientisos masės.
Įpilkite kiaušinių ir sumalkite masę.
Supilkite pasėtus miltus ir minkykite tešlą iki vientisos masės.
Mes suvyniojame jį su folija ir 30 minučių siunčiame į šaldytuvą.
Nuplautus apelsinus nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais, sumalkite maišytuve iki tyrės.
Į keptuvę suberkite citrusinių vaisių masę ir sumaišykite su cukrumi, kepkite 10 minučių ant silpnos ugnies.
Varškę sumaišykite su kiaušiniu ir grietine, cukrumi, pertraukite panardinamuoju maišytuvu.
Formą uždengiame pergamentu, tepame tešlą ir paskirstome rankomis, formuojame aukštas puses.
Ant dugno dėkite apelsinų masę, ant viršaus – varškę, pabarstykite apelsino žievele.
Kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Pyragą atvėsinkite formoje, išimkite ir supjaustykite porcijomis.
Pagal skonį galite patiekti su bet kokia citrusinių vaisių uogiene ar marmeladu, jis bus dar skanesnis ir aromatingesnis.
Kiekvieną dieną aš kepu prie arbatos šį pyragą. Skanus ir greitai paruošiamas
Minkštas, subtilus, aromatingas pyragas, kuris paruošiamas labai greitai ir paprastai.
Pagal skonį į įdarą galite pridėti uogų, džiovintų vaisių gabalėlių, riešutų ir kt.
Norėdami gaminti maistą, jums reikės šių ingredientų:
– kiaušiniai, 2 vnt;
– miltų ‚350 g;
– sviestas, 100 g;
– atidarytuvas ‚1 arbatinis šaukštelis;
– cukraus ‚150 g;
– pasūdykite žiupsnelį.
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą:
– kieta 500 g;
– cukrus ir razinos po 100 g;
– vanilinis cukrus pagal skonį;
Gaminimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su druska, cukrumi, minkštu sviestu, masę išplakite maišytuvu.
Miltus perkošiame ir sumaišome su atidarymo priemone, dalimis įdedame į masę ir išminkome tešlą.
Tešlą paskleidžiame ant stalo ir minkome rankomis.
Padalinkite tešlą į 2 dalis. Kiekvieną dedame į maišelį ir 50 minučių išsiunčiame į šaldytuvą.
Varškę sumaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus razinas, ir pertraukite maišytuvu.
Supilkite razinas ir suminkykite masę iki vientisos masės.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu (arba forma) ir vieną tešlos dalį patrinkite stambia tarka.
Mes jį išlyginame ir išdėstome įdarą.
Ant viršaus įtrinkite antrą tešlos dalį.
Orkaitės įkaitinimas – 180 laipsnių, kepimo laikas nuo 40 iki 50 minučių, bet čia jau žiūrite į savo orkaitę, jei pyrago viršus auksinis, išimkite.
Atvėsinkite formoje ir išimkite, supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Patarimas : pagal savo skonį į savo įdarą galite pridėti įvairių užpildų – citrusinių vaisių žievelės, džiovintų vaisių, vaisių gabalėlių, uogų.
Pyragas „Plombyras“. Desertas per 15 minučių be orkaitės ir be sausainių
Pyragas pasirodo skanus, jis padaromas greitai ir nieko nereikia kepti.
Palepinkite ką nors saldaus ir pamiršite kalorijas.
“Grietinėlė”
Taigi, ko mums reikia:
Kremas:
- 2 dideli kiaušiniai
- 150 g cukraus
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis vanilino
- 2 šaukštai krakmolas
- 500 g riebios grietinės (nuo 20%)
- 50g sviesto
Trupininis:
- 250g miltų
- 70g cukraus
- 150g sviesto
Pradėkite nuo kremo:
Jei kiaušinėliai maži, paimkite tris.
Puode sumaišykite kiaušinius, cukrų, druską, vaniliną ir krakmolą.
Viską sumaišykite plakikliu iki vientisos masės.
Kai viskas sumaišoma, įpilkite grietinės ir vėl sumaišykite.
Mes išsiunčiame puodą į ugnį ir, nuolat maišydami, virkite grietinėlę.
Tai turėtų pasirodyti kaip kremas.
Patarimas! Jei turite puodą ne storu dugnu, geriau virkite grietinėlę vandens vonelėje, kad ji nesudegtų.
Tirštėjant kremui, nukelkite nuo ugnies, įpilkite slyvų ir aliejaus, sumaišykite ir perkelkite į kitą dubenį, kad greitai atvėstų.
Tuo tarpu mes paruošime pyragus, tačiau jie nebus gana įprasti.
Dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir cukrų ir įpilkite tarkuotų slyvų aliejaus.
Maišykite rankomis, kol gausite mažą trupinį.
Dabar šį trupinį reikia kepti keptuvėje.
Mes ant ugnies dedame sausą keptuvę, išpilame trupinius, geriau kepti dalimis, kad gautumėte gražią spalvą ir nieko nedegtų.
Ji labai greitai kepa. Tiesiog maišykite, kol pamatysite auksinę spalvą.
Ir viską suberkite į dubenį – leiskite atvėsti.
Dabar paruoškime formą:
Uždenkite formą maisto plėvele.
Tortą paskirstome sluoksniais:
Ant formos dugno šiek tiek grietinėlės, tada trupinių ir taip toliau: grietinėlės – trupinio, kol baigsis ingredientai.
Atokiausias sluoksnis turi būti trupinys.
Viską uždengiame folija ir išsiunčiame į šaldytuvą mažiausiai 5 valandoms.
Skonis kaip Napoleono – subtilus ir kreminis. Niekas neatspės, iš ko jis pagamintas!
Su obuoliais, ar su bananais. Keptuvėje – minkštas, erdvus pyragas – tešla su vienu kiaušiniu
Tokį greitą ir paprastą pyragą pagaminsite iš minimalaus produktų rinkinio.
Įdaras taip pat gali būti pagamintas iš obuolių ar bananų.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiaušinis, 1 vnt;
- cukraus, 100 g;
- kefyras, 50 ml;
- sviesto, 30 g;
- žiupsnelis druskos;
- miltų, 250 g;
- kepimo miltelių, 10 g;
- bananai, 2 vnt;
- cukraus karamelei, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Keptuvę patepkite gabalėliu sviesto ir pabarstykite cukrumi.
Tepame banano riekeles.
Kiaušinį sumaišykite su druska ir cukrumi, maišykite plakikliu, kol cukrus ištirps.
Supilkite kefyrą ir ištirpintą sviestą.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite, suberkite į masę ir suminkykite tešlą.
Užpilkite tešlą ant bananų ir išlyginkite mentele.
Uždenkite ir kepkite 15 – 20 minučių iš vienos pusės.
Plokštute apverskite jį ant pergamento ir su juo įdėkite į keptuvę.
Uždenkite dangčiu ir kepkite dar 10 – 15 minučių kitoje pusėje.
Įdėkite pyragą į lėkštę, atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Teisinga tešla yra pagrindinis dalykas: aš jums papasakosiu, kaip paruošti greitus ir purius pyragėlius be mielių
Tešla yra labai minkšta ir lanksti, puikiai tinka įvairiems įdarams.
Aišku, tokius pyragus kepsime keptuvėje, bet jie taip pat nuostabiai gaunasi su uogiene, įdaras neišplis.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kefyras, 250 ml;
- grietinė, 50 ml;
- miltų, 400 g;
- trynys, 1 vnt;
- druskos ir cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
- soda, pusė šaukštelio;
- augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Mes imame produktus kambario temperatūroje.
Kefyrą sumaišykite su grietine, druska ir cukrumi, augaliniu aliejumi ir tryniu.
Patarimas: pabandykite paimti riebų kefyrą ir grietinę, būtent jie suteikia pyragams puošnumo ir oro, švelnumo.
Miltus persijokite ir dalį sumaišykite su soda ir supilkite į tešlą, sumaišykite.
Dabar dalimis suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Jūs galite turėti šiek tiek daugiau miltų, kad tešla nebūtų lipni.
Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.
Pagaminkite įdarą pagal savo skonį, galite bulvių košę ar troškintus kopūstus, kiaušinius su žaliais svogūnais ir kt.
Mes sutepame rankas augaliniu aliejumi ir formuojame pyragus.
Iš šio tešlos tūrio gausite 10 vnt.
Kepkite pyragus iš abiejų pusių įkaitintame augaliniame aliejuje.
Garsūs lenkiški sausainiai: kaip aš juos gaminu! Greiti „Mazurka“ sausainiai prie arbatos
Sausainių ypatumas yra jų paruošimo paprastumas, labiausiai paplitęs produktų rinkinys ir puikus rezultatas.
Kai biskvitas atvės, turėsite švelnią morengą su džiovintų vaisių gabalėliais.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiaušiniai, 3 vnt;
- cukraus, 180 g;
- miltų, 160 g;
- kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
- vanilinas;
- riešutų ir džiovintų vaisių pagal skonį, po 1 stiklinę.
Gaminimo procesas
Kiaušinius plakite mikseriu iki putų ir dalimis suberkite cukrų, plakdami nesustodami, kol gausis tiršta masė.
Supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir plakite mikseriu.
Supilkite į gabalus susmulkintus riešutus ir džiovintus vaisius, sumaišykite.
Formą (aš paėmiau 30 x 22 cm) padengiame pergamentu.
Tešlą paskleidžiame, išlyginame mentele formos.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių, tačiau patikrinkite pasiruošimą iešmu.
Atvėsusį biskvitą supjaustykite porcijomis, galite papildomai pabarstyti cukraus pudra.
Į tešlą galite įdėti aguonas arba gaminti ją tik su aguonomis kartu su kitais priedais.
Pasirodo ir labai skanu.
Jokios žalos figūrai! Mažo kaloringumo varškės sausainiai su obuoliais
Nuotraukoje neatsispindi ne tik skanėstas, bet ir pats gardumas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– obuoliai, 1 – 2 vnt;
– miltai, 250 g;
– žiupsnelis druskos;
– cukrus, 10 šaukštelių;
– cinamono milteliai pagal skonį;
– kefyras arba jogurtas, 100 g;
Gaminimo procesas
Kefyrą ar jogurtą sumaišykite su varške, druska ir cukrumi ir pertraukite masę maišytuvu.
Miltus persijokite ir suberkite į masę, minkykite minkštą tešlą.
Jei norite, nulupkite obuolius ir supjaustykite griežinėliais.
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, supjaustykite kvadratėliais.
Į kiekvieną dedame po obuolio skiltelę, pagal skonį pabarstome cukrumi ir cinamonu.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 15 – 20 minučių, kol paruduos.
Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Patarimas : obuoliai puikiai pakeičiami kitais vaisiais ir uogomis, arba galite dėti marmelado, šokolado, aguonų, džiovintų vaisių.
Tokia tešla taip pat gali gulėti šaldytuve dieną, o sausainiai yra dar oresni ir švelnesni.
Minkšti kaip pūkas! Stebėtinai paprastas bandelių prie arbatos receptas
Paprastas receptas, tačiau bandelės yra labai minkštos ir skanios, šviežios net kitą dieną.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– kiaušinis, 1 vnt;
– miltai, 400 g;
– 200 ml šilto pieno;
– šviežios mielės, 10 g;
– sviestas, 50 g;
– druska, pusė šaukštelio;
– uogienė arba tiršta uogienė, 150 – 200 g.
Gaminimo procesas
Sumaišome šiltą pieną, cukrų ir mieles.
Įberkite druskos ir kiaušinio, sumaišykite.
Miltus persijoti ir užminkyti tešlą. Jums gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau miltų.
Dalimis supilkite miltus.
Įpilkite sviesto kambario temperatūros.
Rankomis minkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Tešlą paliekame šiltai 1 valandai, uždengdami folija.
Padalinkite tešlą į porcijas, kiekvieną susukite į sluoksnį, ant krašto uždėkite uogienę ir suvyniokite riestainį.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite riestainius, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.
Tepkite plaktu kiaušiniu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių.
Gatavas bandeles pabarstykite milteliais.
Patarimas : galite paimti 3 g sausų mielių. Jei nesate tikri dėl mielių kokybės, palikite mišinį 15 minučių.
Sviestas turi būti kambario temperatūros.
Tešlą labai gerai išminkykite, nekramtykite jos miltais.
Labai paprasta, sausainiai su įdaru. Tiesiog dovana darbo ir švenčių dienomis: kepiniai prie arbatos
Labai originalūs ir gražūs neįprastos formos sausainiai.
Iš lengviausių ir pigiausių produktų rinkinių paruošti taip lengvai, kaip kriaukles.
Galite pasigaminti ant šventinio stalo ir tiesiog iškepti prie arbatos.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- grietinė, 130 g;
- cukraus, 40 g;
- atšaldyto sviesto, 110 g;
- trynys, 1 vnt;
- miltų, apie 350 g;
- kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
- ciberžolės žiupsnelis pasirinktinai spalvos;
- žiupsnelio druskos ir vanilino;
- uogienė arba konservai pagal skonį.
Gaminimo procesas
Išsijotus miltus sumaišykite su druska ir cukrumi, vanile ir kepimo milteliais, ciberžole.
Supilkite kubeliais supjaustytą sviestą į masę ir sumalkite iki trupinių būsenos.
Įpilkite grietinės ir trynio, minkykite minkštą tešlą.
Tešlą dedame į maišelį ir 40 minučių išsiunčiame į šaldytuvą.
Supjaustykite tešlą į 15 dalių.
Pabarstykite stalą miltais.
Kiekvieną tešlos gabalėlį susukame į plokščią 4 mm storio pyragą, iš vienos pusės padarome pjūvį, išdėliojame įdarą ir suvyniojame į kūgį (su įpjova tai labai paprasta).
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.
Kepimo skardą dedame į šaldytuvą 10 minučių – kepdami kūgiai gerai išlaikys formą.
Patarimas : kaip įdarą rinkitės bet kokią tirštą uogienę, džiovintus vaisius su aguonomis ir kt.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10 – 15 minučių, kol pagels.
Jei norite, atvėsusius sausainius taip pat galite pabarstyti cukraus pudra.
Tai ruošia visi mano kaimynai. Greitas ir lengvas desertas prie arbatos
Lavašas, be abejo, yra universalus produktas, į kurį galite įvynioti viską, ko norite.
Tai apskritai yra recepto idėja, nes galima naudoti bet kokį įdarą.
Man patinka gaminti desertus, kurie užima minimalų laiką.
Jei šaldytuve yra pitos duonos, tuomet jūs vakarieniaujate ar užkandžiaujate. Visada šaldytuve turiu pakuotę lavašo.
- Jums reikės:
- Lavašas 6 vnt. apvalus
- Virtas kondensuotas pienas 1 skardinė
- Riešutai 200 gr.
- Kiaušinis 1 vnt. (tepimui)
Desertui naudosiu riešutų mišinį, jūs naudojate tuos, kurie jums patinka.
Paliksiu keletą riešutų papuošimui, likusius sumalsiu trintuve.
Imame lavašą ir sutepame (mano atveju) virtu sutirštintu pienu.
Ant viršaus pabarstykite smulkintais riešutais ir susukite į vamzdelį.
Dabar įdėkite gautą ritinį į kitą pita duoną ir susukite, antrą pita duoną sutepkite kondensuotu pienu tik iš vienos pusės, kad ji laikytųsi kartu.
Aš pagaminau 3 tokius suktinukus.
Mes dedame juos į kepimo skardą.
Patepkite kiaušiniu, jei norite, papuoškite riešutais viršuje.
Mes dedame į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, aš kepiau 10 minučių, kol šviesiai parudavo.
Gaunami sultingu vidumi, traškia išore desertai. Skonis šiek tiek panašus į baklavą.
Šaldytuve visada turiu varškės. Parodysiu, kokį skanumėlį ruošiu prie arbatos
Mano šeimoje visi labai mėgsta įvairius varškės kepinius ir aš visada įsitikinu, kad šis produktas buvo šaldytuve.
Noriu jums pasiūlyti paprastą ir lengvą varškės sausainių receptą, kuris visada būna puikus.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- varškės, 250 g;
- sviesto, 180 g4
- žiupsnelis druskos4
- soda, pusė šaukštelio;
- miltų, 250 g;
- cukraus, apie 150 g pagal jūsų skonį.
Gaminimo procesas
Geriausia imti sausą varškę, jei jūsų labai drėgna, leiskite jai nutekėti ir gerai išspausti.
Galite iš anksto užšaldyti, tada atitirpinti ir išspausti serumą marle.
Varškę sumaišykite su sviestu, druska ir soda, minkykite iki vientisos masės.
Miltus persijokite ir į masę suberkite porcijas, minkykite minkštą tešlą.
Patarimas: turėtumėte pridėti miltų dalimis, kad nepabarstytumėte ir neužkimštumėte tešlos, kitaip kepant ji nukris.
Tešlą dedame į maišelį ir dedame į šaldytuvą 30–40 minučių.
Padalinkite tešlą į 3 dalis ir kiekvieną susukite į apskritimą, iki 3 mm storio.
Pabarstykite tešlą cukrumi, supjaustykite trikampiais-segmentais.
Susukite kiekvieną trikampį ir įdėkite sausainius į kepimo skardą, padengtą pergamentu.
Taip pat galite pabarstyti cukrumi viršuje arba tiesiog pamirkyti vieną pusę cukrumi.
Mes kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, tačiau žiūrėkite į savo orkaitę – sausainiai turi būti aukso rudos spalvos.
Jei norite, į vidų galite įdėti ilgalaikio įdaro – aguonos ar riešuto, iš džiovintų vaisių.
Aš perku nebrangią grietinę. Tortas be kepimo iš trijų ingredientų, plius kremas, dabar mes nuolat ruošiame prie arbatos
Tokį pyragą galima greitai ir paprastai pagaminti bet kokioms šventėms, o receptą gali tvarkyti net vaikas ir pradedantysis virėjas.
Paprasti tortai keptuvėje ir kvapnus kremas yra viskas, ko reikia.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- cukraus, 200 g;
- miltų, 380 g;
- grietinė, 200 g;
- vanilinas;
- kepimo miltelių, 1 arbat.
Norėdami paruošti jums reikalingą kremą :
- grietinė, 600 g;
- cukraus pudros, 5 valg.
- tirštiklis grietinei, 2 pakuotės.
Gaminimo procesas
Pagal skonį sumaišykite grietinę su cukrumi ir vanile.
Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, supilkite į masę ir minkykite minkštą, o ne lipnią tešlą.
Padalinkite tešlą į 8 dalis ir apvoliokite kiekvieną keptuvės dydį.
Įkaitinkite keptuvę ir sausai kepkite, kol pagels.
Tai trunka porą minučių.
Grietinę sumaišykite su vanile ir cukraus pudra, plakite mikseriu ir, kai visi ingredientai bus sujungti, įpilkite tirštiklio.
Plakite iki tirštumo.
Mes suformuojame pyragą, gausiai sutepdami biskvitus grietinėle.
Mes taip pat sutepame pyrago viršų ir šonus, apibarstome sausainių trupiniais ir keletą valandų siunčiame į šaldytuvą.
Aš paruošiu tokį pyragą su kremu, o pyragą formuoju, kai kremas yra karštas.
Kol desertas yra ant stalo ir atvėsta, pyragai yra gerai mirkomi ir po kelių valandų jį galima patiekti su arbata.