Pyragą galima gaminti ne tik su kefyru, bet ir su naminiu jogurtu, natūraliu jogurtu. Kremą taip pat galite pasigaminti pagal savo skonį.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– miltai, 160 g;
– cukrus, 200 g;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– kakava, 2 šaukštai;
– soda, 1 šaukštelis;
– kefyras, 250 ml.
Norėdami paruošti jums reikalingą kremą :
– grietinė arba jogurtas, 400 ml;
– cukraus pudra. 100 g;
Gaminimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir išplakite iki purumo šluotele ir ištirpindami cukrų.
Supilkite kefyrą, įpilkite actu arba citrinos sultimis užpiltos sodos,
Sumaišykite miltus su kakava ir persijokite tiesiai į pagrindą, minkykite tešlą šluotele.
Uždenkite formą pergamentu ir išpilkite trečdalį tešlos.
Turite šitaip iškepti 3 biskvitus.
Orkaitės įkaitinimas – 180 laipsnių, kepimo laikas – 10 – 15 minučių.
Suplakite atšaldytą grietinę arba jogurtą, dalimis supilkite miltelius ir išplakite kremą iki purumo.
Mes formuojame pyragą, sutepdami biskvitus pasiruoštu kremu.
Pyrago viršų ir šonus taip pat sutepame grietinėle.
Pyragą galite papuošti šokolado drožlėmis ar sausainių traškučiais.
Pyragėlius galite supjaustyti taip, kad jie būtų lygesni, ir sulaužyti "nuopjovas" į trupinius.
Padarykite šokolado glaistą ir supilkite ant pyrago.
Pyragą dedame į šaldytuvą 4 – 6 valandoms.
Šį pyragą prie arbatos kepu dažniausiai! Skanus ir greitai paruošiamas
Minkštas, subtilus, aromatingas varškės pyragas, kuris paruošiamas labai greitai ir lengvai.
Pagal skonį į įdarą galite pridėti uogų, džiovintų vaisių gabalėlių, riešutų ir kt.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– kiaušiniai, 2 vnt;
– miltai, 350 g;
– sviestas, 100 g;
– kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis;
– cukrus, 150 g;
– žiupsnelis druskos.
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą :
– varškė, 500 g;
– cukrus ir razinos po 100 g;
– vanilinis cukrus pagal skonį;
– kiaušiniai, 2 vnt.
Gaminimo procesas
Kiaušinius sumaišyti su druska, cukrumi, minkštu sviestu, masę išplakti maišytuvu.
Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, į masę supilkite porcijas ir užminkykite tešlą.
Padėkite tešlą ant stalo ir minkykite rankomis.
Padalinkite tešlą į 2 dalis. Kiekvieną dedame į maišelį ir 50 minučių išsiunčiame į šaldytuvą.
Varškę sumaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus razinas, ir pertraukite maišytuvu.
Supilkite razinas ir suminkykite masę iki vientisos masės.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu (arba forma) ir vieną tešlos dalį patrinkite stambia tarka.
Mes jį išlyginame ir išdėstome įdarą.
Ant viršaus įtrinkite antrą tešlos dalį.
Orkaitės įkaitinimas – 180 laipsnių, kepimo laikas nuo 40 iki 50 minučių, bet čia jau žiūrite į savo orkaitę, jei pyrago viršus auksinis, išimkite.
Atvėsinkite formoje ir išimkite, supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Patarimas : pagal savo skonį į savo įdarą galite pridėti įvairių užpildų – citrusinių vaisių žievelės, džiovintų vaisių, vaisių gabalėlių, uogų.