BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

2024-09-02 Autorius oskanu.lt

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ
SKANŪS IR TRAŠKŪS BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKE

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

Būtent dėl varškės šie bulviniai blynai tampa tokie skanūs ir traškūs. Bulviniai blynai su varške – tai gardus ir sotus patiekalas, kuris patiks visai šeimai. Varškė blynus praturtina baltymais ir suteikia jiems subtilų, švelnios rūgšties skonį, kuris puikiai dera su bulvėmis. Kepant ant keptuvės, blynai įgauna auksinę, traškią plutelę, o viduje išlieka minkšti ir purūs.

ŽEMAIČIŲ BLYNAI SU MALTA MĖSA

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

Žemaičių blynai su kalakutienos faršu – tai gardus lietuviškos virtuvės klasikos patiekalas, kuriame derinamos sočios bulvės ir lengvas, sultingas kalakutienos faršas (galima keisti ir kitokiu). Šių žemaičių blynų recepto sudėtis itin gera ir laiko patikrinta, tad drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės. Tie kas paragauja, kartoja, kad jie patys tobuliausi pasaulyje ir receptas tiesiog nepakeičiamas.

Reklama


VIRTŲ BULVIŲ CEPELINAI SU MANAIS

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

Virtų bulvių cepelinai su manais – tai ypatingas tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalas, kuriame bulvių ir manų derinys sukuria minkštą, švelnią tešlą, puikiai tinkančią skaniam mėsos įdarui. Cepelinai gaminami iš virtų bulvių, sumaišytų su manais, kurie suteikia tešlai papildomo purumo ir struktūros.
Šie cepelinai patiekiami su tradiciniais priedais – spirgučių padažu, grietine arba sviestu, kurie dar labiau išryškina patiekalo skonį. 

NAMINIAI BEATOS ČANACHAI SU KIAULIENA, DARŽOVĖMIS IR BULVĖMIS

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

Naminiai Beatos čanachai su kiauliena, daržovėmis ir bulvėmis – tai šiltas ir sotus patiekalas, kuris puikiai tinka jaukiems šeimos pietums ar vakarienei. Visi ingredientai dedami į individualius molinius indelius ir uždengiami, o tada kepami orkaitėje, kad visi skoniai susijungtų į gardų, aromatingą troškinį.

Reklama


NAMINĖS BULVYTĖS FRI ORKAITĖJE BE RIEBALŲ

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ
Su bulvyčių fri draugyste gerokai skanesni tampa kepsniai, kotletai ir patiekalai, ypač vaikams. Net ir vienos valgomos, šios gražios auksinės bulvytės fri gali idealiai atlikti karšto vaikų gimtadienio patiekalo vaidmenį.  Bet įprastai kepant jas keptuvėje, jos prisigeria daugybės riebalų, todė recepto autorė jas kepa orkaitėje, o kad būtų traškios, pasitelkia vieną netikėtai skambančią gudrybę! Kokią? Rasite recepte.

BULVIŲ PLOKŠTAINIS - KUGELIS SU PLIKYTU PIENU

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

Lietuviai garsėja patiekalais iš bulvių. Atrodo, kad iš jų mes galime sukurti be galo daug receptų. Bet kad ir kiek receptų esame išbandę, šis, su plikytu pienu yra tikriausiai daugelio mėgstamiausias.

Reklama


VIENO KĄSNIO BULVIŲ LIZDELIAI SU SILKE

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

Tokie lizdeliai iš bulvių ir silkės vienareikšmiškai pakerės ne vieno svečio ir valgančiojo širdį! Įdarą galima rintis kokį tik norisi, kas dera su bulve (pvz., česnakinis varškės kremas). Paruošti tikrai nėra sudėtinga, kaip gali pasirodyti, o ingredientų reikia visai nedaug ir atrodo įspūdingai. Tad būtinai išmėginkite!

ŠILKINIAI VIRTŲ BULVIŲ KUKULIAI SU VARŠKE

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

Tikriausiai daugybei žmonių šis patiekalas asocijuojasi su valgykla ar dar mokyklos laikais. O ir pavadinami jie būdavo įvairiausiai - bulviniai kukuliai, šilkiniai kukuliai, bulviniai dubenėliai ir panašiai. Tokie bulvių kukuliai gali būti verdami ir visai be jokio įdaro, ir su mėsos įdaru. Šį kartą pristatome kukulius su varške.

Reklama


BULVIŲ UŽKEPĖLĖ SU MĖSOS KUKULIAIS

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

Bulvių užkepėlė su mėsos kukuliukais – tai sotus ir komfortiškas patiekalas, kuris sujungia švelnios bulvių košės sluoksnius su sultingais mėsos kukuliukais. Bulvių užkepėlė su mėsos kukuliukais yra puikus pasirinkimas šeimos vakarienei. Puikiai tinka derinti su šviežiomis daržovėmis ar mėgstamu padažu, šis patiekalas neabejotinai džiugins kiekvieną valgantį. Norint dar praturtinti šį patiekalą, kartu su bulvėmis galima įtarkuoti ir kitas daržoves, tokias kaip cukinijos ir morkos. Pridės subtilaus skonio ir patiekalas suteiks papildomų skaidulų.

ŠVILPIKAI ORKAITĖJE SU PADAŽU

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

Švilpikai orkaitėje su padažu – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, puikiai tinkantis jaukiems šeimos pietums ar vakarienei. Švilpikai gaminami iš virtų bulvių tešlos, suformuojami į nedidelius, purius rombus ir kepami orkaitėje, kol tampa auksiniai ir lengvai traškūs. Vėliau perkeliami į indą su dangčiu, kad savo garuose suminkštėtų. Patiekiami su gardžiu padažu – dažnai tai būna spirgučių, grietinės ar sviesto padažas – švilpikai įgauna ypatingą skonį ir tekstūrą, kuri tiesiog tirpsta burnoje.

Reklama
 

BULVINĖ PICA SU KIAULIENOS ŠONINE IR SŪRIU

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

Bulvė iš picos? Galima ir taip! Bulvinė pica su kiaulienos šonine, svogūnais, pomidorais ir sūriu – tai įdomus ir skanus patiekalas, kuriame bulvių pagrindas puikiai pakeičia tradicinę picos tešlą. Bulvinė pica su šiuo įdaru ne tik džiugina skoniu, bet ir suteikia naują ir šiek tiek netikėtą picos variantą, kuris tiks tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip ypatingas užkandis. 

TARKUOTI BULVINIAI BLYNAI ORKAITĖJE

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

Jeigu atsibodo riebūs bulviniai blynai, tai pamėginkite juos iškepti orkaitėje - riebalų kiekis žymiai mažesnis. Skanu valgyti su varškės, grietinės, krapų bei česnakų padažu. Smagu ir tai, kad prie keptuvės nereikia stovėti. Tiesiog sudedi į orkaitę, po maždaug 10 minučių atėjai, apvertei ant kito šono ir vėl eini dirbti kitus darbus.

SKANIAUSI MOČIUTĖS VIRTŲ BULVIŲ CEPELINAI SU MĖSA

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

Cepelinai yra daugelio lietuvių pamėgtas patiekalas. Daugybė šeimų gali juos valgyti ir valgyti.  Pagal šį receptą paruošti cepelinai pavyksta minkšti it debesų pūkeliai. 

Reklama
 

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

Nuostabus kugelio kepimo būdas kitaip, kai kiekvienam valgančiajam iškepa tik jo porcija. Tokius patiekalus galima, esant reikalui, gaminti kažkiek skirtingi pritaikant produktus pagal žmogaus pomėgius.

FARŠO LIZDELIAI SU BULVĖMIS

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

Tai sodrus ir maistingas patiekalas, kuris neabejotinai nustebins savo skoniu ir išvaizda. Labai skanus patiekalas, kai pritrūksta minčių ką gaminti iš bulvių ar faršo. Vienas iš šių "kupstelių" įdaro elementų yra bulvės. Būtent jų dėka nereikia atskirai ruošti garnyro šiems neįprastiems "kotletams". Jeigu norisi, gardu šalia patiekti šviežių daržovių salotų.

TARKUOTŲ BULVIŲ PYRAGAS SU SŪRIU IR ČESNAKU

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

Tarkuotų bulvių pyragas su sūriu ir česnaku, keptas orkaitėje – tai sotus ir aromatingas patiekalas, kuris patiks visai šeimai. Kepamas orkaitėje, pyragas įgauna traškią, auksinę plutelę, o viduje pyragas išlieka švelnus ir drėgnas. Gamindami šį bulvių pyragą galite paįvairinti ir kepti jį su malta mėsa arba grybais - bus kaip įdaras. Tuomet ant tarkuotų bulvių sluoksnio dėkite norimą įdarą ir viską užklokite viršutiniu sūrio sluoksniu.

Reklama


VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

Minkšta tešla, pagaminta iš miltų ir vandens, apgaubia švelnų bulvių ir sūrio įdarą, kuris suteikia virtinukams ypatingą tekstūrą ir malonų skonį. Virtinukai dažnai patiekiami su lydytu sviestu, grietine ar mėgstamu padažu, kuris dar labiau išryškina jų skonį. Tai puikus pagrindinis patiekalas, kuris šildo ir suteikia jaukumo jausmą. Labai gardu dar ir pakepinti keptuvėje ant šlakelio aliejaus, kol šonai dailiai apskrunda. Patiekti su grietine arba spirgučių padažu.

BULVIŲ SUKTINUKAI SU FARŠU

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

Bulvių suktinukai su mėsa yra lengvai traškūs išorėje ir minkšti viduje, su puikiu skonio deriniu, kur bulvių švelnumas puikiai dera su mėsos intensyvumu. Šie suktinukai puikus pagrindinis patiekalas, patiekiamas su šviežiomis salotomis, grietine arba mėgstamu padažu. Ingredientų visiškai nedaug ir jie patys paprasčiausi, tačiau tarpusavyje sukuria vieną bendrą fantastišką skonį.

Reklama


KUGELIS KITAIP - SU KRUOPOMIS IR RŪKYTA ŠONINE ARBA LAŠINUKAIS

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ

Kugelis yra tradicinis lietuviškas patiekalas, tačiau šiame recepte jis pateikiamas su naujais ingredientais, kurie praturtina skonį ir suteikia papildomų maistinių medžiagų. Vietoje rūkytos šoninės arba lašinukų galite naudoti rūkytą vištieną arba kalakutieną, kurios yra liesesnės ir suteikia kitokį skonį. Svogūnus galite pakeisti porais arba žaliaisiais svogūnais, kurie suteiks švelnesnį skonį.

Reklama


BULVIŲ LAZDELĖS SU SŪRIO ĮDARU

BULVĖS NE TIK GARNYRUI: 20 GARDŽIŲ IR TAUPIŲ PATIEKALŲ


Bulvių lazdelės su sūrio įdaru – tai traškus ir sotus užkandis, kuris nepaliks abejingų. Šios lazdelės gaminamos iš virtų bulvių. Išorėje lazdelės yra lengvai traškios, o viduje švelnios ir gardžiai sūrios.
Šis užkandis puikiai tinka tiek kaip užkandis prie įvairių padažų, tiek kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo. Bulvių lazdelės su sūrio įdaru – tai patiekalas, kuris greitai paruošiamas ir patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.