Ši vištiena yra skanesnė už visus šašlykus! Ne vištiena, o auksas

2021-08-21 Autorius oskanu.lt

Ši vištiena yra skanesnė už visus šašlykus! Ne vištiena, o auksas
Vištienos kojos kefyre, keptos orkaitėje, pasirodo minkštos ir labai skanios. 

Malonus patiekalo aromatas užpildys visą virtuvę jaukia atmosfera, pabandykite virti vištieną pagal mano receptą. 

Tu to nepasigailėsi!

Ingredientai:

  • vištienos blauzdelės – 6 vnt;
  • pagardai vištienai – 0,5 šaukštelio;
  • paprika (rūkyta) – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • alyvuogių aliejus – 3 šaukštai;
  • provanso žolelės – 1 arbatinis šaukštelis;
  • česnakas – 4 skiltelės;
  • kefyras – 200 ml;
  • druska, pipirai pagal skonį.
Reklama
Pradedame nuo marinato

Atskirame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, vištienos prieskonius, Provanso žoleles ir česnaką. "Perleiskite" jį per spaudyklę.

Pagardinkite druska, įberkite aitriųjų pipirų. 

Tegul marinatas nusėda 5 minutes. 

Dabar eilė vištienos blauzdelėms.. Jie turi būti plaunami ir maudomi marinate.

Ši vištiena yra skanesnė už visus šašlykus! Ne vištiena, o auksas
Reklama
Uždenkite mėsą plastikine plėvele ir leiskite jai marinuotis 2 valandas. 

Kuo ilgiau marinuosite vištieną, tuo ji bus skanesnė.

Paruoškite kepimo indą, sutepkite aliejumi ir padėkite kojas. 

Ant viršaus užpilkite mėsą su kefyru.

Ši vištiena yra skanesnė už visus šašlykus! Ne vištiena, o auksas
Reklama
Įdėkite kepimo indą į orkaitę. Uždenkite jį folija. Įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Kepkite indą 200 laipsnių temperatūroje 35 minutes.

Ši vištiena yra skanesnė už visus šašlykus! Ne vištiena, o auksas
Reklama
Vištienos blauzdelėms tinka lengvos šviežių daržovių salotos.

Skanaus!

Ši vištiena yra skanesnė už visus šašlykus! Ne vištiena, o auksas

Skaniausias visų laikų vištienos patiekalas! Net kaulai tirpsta burnoje!


Ši vištiena yra skanesnė už visus šašlykus! Ne vištiena, o auksas

Virti vištieną labai greitai. 

Šis patiekalas puikiai tinka, kai svečiai yra prie slenksčio. 

Net nusileidę jie išgirs šio patiekalo aromatą. 

Pabandykite gaminti.
Šis patiekalas patinka tiek suaugusiems, tiek vaikams. 

Produktų rinkinys yra minimalus; pagal šį receptą vištiena visada bus skani.

Ingridientai:
  • 1 kilogramas vištienos;
  • 2 svogūnai;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 100 gramų grietinės;
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • vištienos prieskoniai – 1 šaukštelis;
  • druska, pipirai, vanduo – 300 ml.
Reklama
Patarimas: jei turite pomidorų ar agurkų marinatą, galite jį naudoti kaip vištienos marinatą

Tada kepdami nedėkite druskos.

Paruošimas

Vištienos gabaliukus pagardinkite druska ir pipirais, suberkite vištienos prieskonius. 

Maišykite rankomis. 

Kepkite kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite keptuvėje, po mėsos suberkite makaronus ir grietinę, šiek tiek troškinkite su svogūnu. 

Į keptuvę su svogūnų padažu užpilkite karšto vandens ir pagardinkite druska.

Reklama
Įdėkite mėsą į padažą. Troškinkite uždengtą ant silpnos ugnies 30 minučių. 

Prieš patiekiant suplakti su smulkiai supjaustytomis žolelėmis.


Vištiena bus labai sultinga, mėsa ištirps burnoje. 

Visi paprašys daugiau, todėl padarykite dvi porcijas vienu metu. Skanaus!