Vištienos kojos kefyre, keptos orkaitėje, pasirodo minkštos ir labai skanios.
Malonus patiekalo aromatas užpildys visą virtuvę jaukia atmosfera, pabandykite virti vištieną pagal mano receptą.
Tu to nepasigailėsi!
Ingredientai:
- vištienos blauzdelės – 6 vnt;
- pagardai vištienai – 0,5 šaukštelio;
- paprika (rūkyta) – 0,5 arbatinio šaukštelio;
- alyvuogių aliejus – 3 šaukštai;
- provanso žolelės – 1 arbatinis šaukštelis;
- česnakas – 4 skiltelės;
- kefyras – 200 ml;
- druska, pipirai pagal skonį.
Pradedame nuo marinato
Atskirame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, vištienos prieskonius, Provanso žoleles ir česnaką. "Perleiskite" jį per spaudyklę.
Pagardinkite druska, įberkite aitriųjų pipirų.
Tegul marinatas nusėda 5 minutes.
Dabar eilė vištienos blauzdelėms.. Jie turi būti plaunami ir maudomi marinate.
Uždenkite mėsą plastikine plėvele ir leiskite jai marinuotis 2 valandas.
Kuo ilgiau marinuosite vištieną, tuo ji bus skanesnė.
Paruoškite kepimo indą, sutepkite aliejumi ir padėkite kojas.
Ant viršaus užpilkite mėsą su kefyru.
Įdėkite kepimo indą į orkaitę. Uždenkite jį folija. Įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Kepkite indą 200 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Skanaus!
Skaniausias visų laikų vištienos patiekalas! Net kaulai tirpsta burnoje!
Virti vištieną labai greitai.
Šis patiekalas puikiai tinka, kai svečiai yra prie slenksčio.
Net nusileidę jie išgirs šio patiekalo aromatą.
Pabandykite gaminti.
Šis patiekalas patinka tiek suaugusiems, tiek vaikams.
Produktų rinkinys yra minimalus; pagal šį receptą vištiena visada bus skani.
Ingridientai:
- 1 kilogramas vištienos;
- 2 svogūnai;
- 3 skiltelės česnako;
- 100 gramų grietinės;
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- vištienos prieskoniai – 1 šaukštelis;
- druska, pipirai, vanduo – 300 ml.
Patarimas: jei turite pomidorų ar agurkų marinatą, galite jį naudoti kaip
vištienos marinatą.
Tada kepdami nedėkite druskos.
Paruošimas
Vištienos gabaliukus pagardinkite druska ir pipirais, suberkite vištienos prieskonius.
Maišykite rankomis.
Kepkite kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite keptuvėje, po mėsos suberkite makaronus ir grietinę, šiek tiek troškinkite su svogūnu.
Į keptuvę su svogūnų padažu užpilkite karšto vandens ir pagardinkite druska.
Įdėkite mėsą į padažą. Troškinkite uždengtą ant silpnos ugnies 30 minučių.
Prieš patiekiant suplakti su smulkiai supjaustytomis žolelėmis.
Vištiena bus labai sultinga, mėsa ištirps burnoje.
Visi paprašys daugiau, todėl padarykite dvi porcijas vienu metu. Skanaus!