Konservuoti ridikėliai žiemai! Aš visada padedu mamai juos gaminti, o žiemą mes valgome ir mėgaujamės

2021-07-16 Autorius oskanu.lt

Konservuoti ridikėliai žiemai! Aš visada padedu mamai juos gaminti, o žiemą mes valgome ir mėgaujamės
Ridikėlis yra viena mylimiausių daržovių, todėl daugelis namų šeimininkių dažnai susimąsto, kaip išsaugoti juos žiemai, kad turėtų savo, naminių, užaugintų ant natūralių trąšų.

Norėdami išsaugoti ridikėlius, jums reikia šių ingredientų:

– ridikėliai, 4 kg;
– vanduo, 1 l;
– druska, 2 šaukštai;
– petražolės, 40 g;
– lauro lapas 2 gt;
– obuolių sidro actas 6%, 2 stiklinės;
– pipirų grūdeliai, 10 vnt.
Reklama
Gaminimo procesas

Ridikėlius ir žoleles kruopščiai nuplaukite. 

Daržoves supjaustykite griežinėliais, smulkiai supjaustykite petražoles.

Mes sterilizuojame stiklainius, išdėstome ridikėlius ir žoleles.

Marinatą iš kitų ingredientų užvirkite ir karštą supilkite į stiklainius. 

Dangtelius susukame, apverčiame, aprišame rankšluosčiu ir paliekame visiškai atvėsti. Mes jį saugome rūsyje.

Tokius konservuotus ridikėlius galima naudoti salotoms – išsaugomos visos naudingos daržovės savybės ir salotose tai tikrai nebus nereikalinga. 

Daugelis žmonių mėsai naudoja tokią aštrų daržovę – marinuojant mėsą, į marinatą dedami ridikėliai, o paskui mėsa kepama folijoje.
Reklama

Šiuo atveju ridikėliai patiekalui suteikia originalų skonį.

Paprasčiausiai sumaišydami ridikėlius su svogūnais ir žaliaisiais žirneliais, galite pagaminti paprastas, bet skanias salotas. 

Ridikėlių apskritimais galite paprasčiausiai papuošti skirtingus patiekalus.

Agurkai žiemai be acto! Pasirodo, labai traškus – receptas, įrodytas per daugelį metų


Konservuoti ridikėliai žiemai! Aš visada padedu mamai juos gaminti, o žiemą mes valgome ir mėgaujamės

Actas, be abejo, yra būtinas išsaugojimui. Bet aš noriu pasiūlyti receptą, kuriame visiškai skirtingi produktai veiks kaip konservantas ir pasirodys labai, labai skanu, konservas bus saugomas ilgai.

Norėdami paruošti 3 litrų stiklain5, jums reikės šių ingredientų:

– agurkai, 1,5 – 2 kg;
– krapų skėčiai, 2 vnt;
– česnakas, 3 skiltelės;

– pipirų grūdeliai, 1 arbatinis šaukštelis;
– garstyčių sėklos, 1 arbatinis šaukštelis;
– krienų lapai.
Reklama
Gaminimo procesas
Paimkite sterilizuotą stiklainį ir ant dugno uždėkite krapų, krienų lapų, pipirų skėtį.

Gerai nuplauname agurkus, supjaustome uodegas ir suberiame į stiklainius.

Užpildykite stiklainius verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 15 minučių.

Supilkite vandenį į puodą, įpilkite cukraus, 3 šaukštus, druskos, 1,5 šaukšto, citrinos rūgšties, 1 arbatinį šaukštelį ir užvirkite. Virkite 2 minutes ir supilkite į stiklainį. 
Reklama

Mes susukame dangčius, apverčiame ir suvyniojame.

Laikyti rūsyje ar spintoje.

Citrinų rūgštis yra alternatyva actui, kuri gerai išsaugo ir palaiko agurkus traškius.