Šie šonkauliai yra labai minkšti, sultingi, aromatingi ir aštrūs.
Galite juos gaminti vakarienei, atostogoms ar iškylai – ant grotelių.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– kiaulienos šonkauliukai, 1 kg;
– alus, 1 taurė;
– augalinis aliejus, 1 šaukštelis;
– druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį;
– garstyčios, 1 valgomasis šaukštas;
– svogūnas, 1 vnt.
Gaminimo procesas
Nuplaukite šonkaulius ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, supjaustykite porcijomis.
Supjaustykite svogūną pusžiedžiais ir suberkite į mėsą.
Taip pat dedame druskos, pipirų, prieskonių, garstyčių, pilame alų ir viską gerai išmaišome.
Ant mėsos dedame lėkštę, uždengiame ir taip paliekame 1 – 2 valandas.
Šonkaulius su svogūnais paskleidžiame formoje, kepame 200 laipsnių temperatūroje, kol suminkštės.
Patarimas : jei nusprendėte šį patiekalą gaminti ant grotelių, tuomet kepdami šonkaulius periodiškai užpilkite marinatą su alumi – taip mėsa taps daug sultingesnė ir aromatingesnė. Jei jums patinka kontrastas pagal skonį, į marinatą įpilkite dar vieno šaukšto medaus, kad gautumėte sodrų aromatą ir skonį. Taigi, galite kepti ne tik šonkaulius, bet ir bet kokią kitą mėsą, pavyzdžiui, – vištienos šlaunis ir kojas, sparnelius. Jis skanus orkaitėje, ant grotelių ir tiesiog ant ugnies.
Prašmatnus patiekalas romantiškai vakarienei! Sultingos mėsos receptas su garnyru
Ne visi mėgsta užsiimti mėsa – daugeliui tai pasirodo kieta ir neskanu.
Noriu pasidalinti puikiu receptu, kuris visada pasirodo ir turėsite sultingą ir minkštą keptą mėsą.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiauliena, 500 – 600 g;
- grietinės, 3 šaukštai;
- garstyčios, 2 šaukštai;
- bulvės, 500 g;
- svogūnas, 3 vnt;
- pusės citrinos;
- sūrio, 100 g.
Gaminimo procesas
Supjaustykite mėsą gabalais, kaip ir dideliems kepsniams.
Aštriu peiliu mes darome pjūvius išilgai gabalo paviršiaus – iš vienos pusės į vieną pusę, iš kitos mėsos pusės į kitą.
Dabar mes sumaišome grietinę su garstyčiomis, druska, pipirais ir kalendra, jūsų pasirinktais prieskoniais.
Maišykite padažą iki vientisos masės ir sutepkite mėsą iš abiejų pusių.
Patarimas : pirmiausia galite pagardinti druska ir pipirais, o tada patepti padažu.
Palikite mėsą marinuotis 20 – 30 minučių.
Trys bulvės ant stambios trintuvės, druska ir pipirai pagal skonį, sumaišykite.
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais, druska ir minkykite rankomis taip, kad išleistų sultis.
Į svogūną išspauskite pusės citrinos sultis, sumaišykite. Mes paliekame 5 minutes.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu, 1 cm sluoksniu išdėliokite bulves ir ant viršaus uždėkite mėsą.
Ant mėsos uždėkite svogūną.
Indą uždengiame folija ir kepimo skardą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepame 40 minučių.
Išimame kepinį, nuimame foliją ir pabarstome mėsą sūriu.
Kepame dar 5 – 7 minutes.
Patiekalas pasirodo ne tik skanus ir sotus, bet ir gražus, jį galite virti net ant šventinio stalo.