Kvapnūs šonkauliukai aluje su svogūnais, keptais orkaitėje. Pasirodo, jie yra labai minkšti, sultingi ir pikantiški

2021-07-23 Autorius oskanu.lt

Kvapnūs šonkauliukai aluje su svogūnais, keptais orkaitėje. Pasirodo, jie yra labai minkšti, sultingi ir pikantiški
Šie šonkauliai yra labai minkšti, sultingi, aromatingi ir aštrūs. 

Galite juos gaminti vakarienei, atostogoms ar iškylai – ant grotelių.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– kiaulienos šonkauliukai, 1 kg;
– alus, 1 taurė;
– augalinis aliejus, 1 šaukštelis;
– druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį;
– garstyčios, 1 valgomasis šaukštas;
– svogūnas, 1 vnt.
Reklama
Gaminimo procesas

Nuplaukite šonkaulius ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, supjaustykite porcijomis.

Supjaustykite svogūną pusžiedžiais ir suberkite į mėsą. 

Taip pat dedame druskos, pipirų, prieskonių, garstyčių, pilame alų ir viską gerai išmaišome.

Ant mėsos dedame lėkštę, uždengiame ir taip paliekame 1 – 2 valandas.
Reklama
Šonkaulius su svogūnais paskleidžiame formoje, kepame 200 laipsnių temperatūroje, kol suminkštės.

Patarimas : jei nusprendėte šį patiekalą gaminti ant grotelių, tuomet kepdami šonkaulius periodiškai užpilkite marinatą su alumi – taip mėsa taps daug sultingesnė ir aromatingesnė. Jei jums patinka kontrastas pagal skonį, į marinatą įpilkite dar vieno šaukšto medaus, kad gautumėte sodrų aromatą ir skonį. Taigi, galite kepti ne tik šonkaulius, bet ir bet kokią kitą mėsą, pavyzdžiui, – vištienos šlaunis ir kojas, sparnelius. Jis skanus orkaitėje, ant grotelių ir tiesiog ant ugnies.

Prašmatnus patiekalas romantiškai vakarienei! Sultingos mėsos receptas su garnyru


Kvapnūs šonkauliukai aluje su svogūnais, keptais orkaitėje. Pasirodo, jie yra labai minkšti, sultingi ir pikantiški

Ne visi mėgsta užsiimti mėsa – daugeliui tai pasirodo kieta ir neskanu. 

Noriu pasidalinti puikiu receptu, kuris visada pasirodo ir turėsite sultingą ir minkštą keptą mėsą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kiauliena, 500 – 600 g;
  • grietinės, 3 šaukštai;
  • garstyčios, 2 šaukštai;
  • bulvės, 500 g;
  • svogūnas, 3 vnt;
  • pusės citrinos;
  • sūrio, 100 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Supjaustykite mėsą gabalais, kaip ir dideliems kepsniams.

Aštriu peiliu mes darome pjūvius išilgai gabalo paviršiaus – iš vienos pusės į vieną pusę, iš kitos mėsos pusės į kitą.
Reklama
Dabar mes sumaišome grietinę su garstyčiomis, druska, pipirais ir kalendra, jūsų pasirinktais prieskoniais. 

Maišykite padažą iki vientisos masės ir sutepkite mėsą iš abiejų pusių.

Patarimas : pirmiausia galite pagardinti druska ir pipirais, o tada patepti padažu.

Palikite mėsą marinuotis 20 – 30 minučių.
Reklama
Trys bulvės ant stambios trintuvės, druska ir pipirai pagal skonį, sumaišykite.

Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais, druska ir minkykite rankomis taip, kad išleistų sultis.

Į svogūną išspauskite pusės citrinos sultis, sumaišykite. Mes paliekame 5 minutes.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu, 1 cm sluoksniu išdėliokite bulves ir ant viršaus uždėkite mėsą.

Ant mėsos uždėkite svogūną.

Indą uždengiame folija ir kepimo skardą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepame 40 minučių.
Reklama
Išimame kepinį, nuimame foliją ir pabarstome mėsą sūriu. 

Kepame dar 5 – 7 minutes.

Patiekalas pasirodo ne tik skanus ir sotus, bet ir gražus, jį galite virti net ant šventinio stalo.