Pusė kilogramo faršo, šiek tiek žalių bulvių ir skanus patiekalas jau paruoštas

2021-08-18 Autorius oskanu.lt

Pusė kilogramo faršo, šiek tiek žalių bulvių ir skanus patiekalas jau paruoštas
Šie plokšti kotletai su įdaru viršuje yra paprasti ir labai skanūs.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– maltos mėsos pagal skonį, 0,5 kg;
– bulvės, 300 g;
– kiaušiniai, 4 vnt;
– svogūnai, 200 g;
– sūris, 200 g;
– majonezas pagal skonį;
– druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas

Virkite bulves beveik iki visiško minkštumo, nupilkite vandenį, atvėsinkite ir sutrinkite – šiurkščia tarka.

Sumaišykite bulves su majonezu, pagal skonį įberkite prieskonių, druskos ir pipirų.

Supjaustykite svogūną mažais kubeliais, kepkite augaliniame aliejuje.

Išvirkite kiaušinius ir smulkiai supjaustykite.

Susmulkinkite žalumynus ir patrinkite sūrį smulkia tarka.

Pagardinkite faršą prieskoniais, galite įdėti krapų.
Reklama
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir smulkiais kotletais paskleiskite faršą.

Ant viršaus uždėkite svogūną, tada pabarstykite kiaušinį, bulves ir sutepkite majonezu. 

Pabarstykite visus kotletus sūriu.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 – 30 minučių.

Patarimas : kad patiekalas būtų ryškesnis, nepamirškite į faršą įdėti česnako, taip pat sumaišykite bulves su smulkintu česnaku – aromatas bus labai skanus. 

Taip pat į faršą galite įdėti smulkiais gabalėliais supjaustytus grybus ir 1 kiaušinį, kad kotletai gerai išlaikytų savo formą.

Tiek mažai žmonių kepa vištienos krūtinėlę, bet veltui. Greita, skanu ir labai švelnu


Pusė kilogramo faršo, šiek tiek žalių bulvių ir skanus patiekalas jau paruoštas

Ši mėsos užkepėlė man patiekiama įvairiems šeimos patiekalams ir yra nuobodžių kotletų bei mėsos kukulių pakaitalas. 

Puodai yra minkšti, sultingi, pikantiški dėl įvairių žolelių ir prieskonių. 

Patiekite su įvairiais garnyrais ir salotomis.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • vištienos filė, 3 vnt;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • čiobreliai, provanso žolelės, prieskoniai, žolelės, druska, karis;
  • pomidoras, 1 vnt;
  • riebi grietinėlė, 150 ml.
Reklama
Gaminimo procesas

Mėsą nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir supjaustome smulkiais gabalėliais.

Įdėkite mėsą į kepimo indą.

Kiaušinius sumaišykite su druska ir visomis žolelėmis, prieskoniais, apvoliotomis žolelėmis, pipirų mišiniu.

Į kiaušinių masę supilkite grietinėlę ir gerai sumaišykite padažą plakikliu iki vientisos masės.
Reklama
Supilkite porą šaukštų augalinio aliejaus, sumaišykite.

Supjaustykite pomidorą plonais griežinėliais, smulkiai supjaustykite žalumynus.

Padažą užpilkite ant formos mėsos, ant viršaus uždėkite pomidorų apskritimus ir viską apibarstykite žolelėmis.

Dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 10 – 15 minučių.

Taip pat galite pridėti česnako, patroškintų grybų ir kitų priedų pagal savo skonį.