Tokiam pyragui jums reikės įprasto kepalo, maltos mėsos ir keptuvės.
Pasirodo, labai skanus pyragas, kuriam nereikia skirti daug laiko ir pastangų.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- balta duona arba batonas
- faršo, 350 g;
- svogūnas, 1 gabalas;
- kiaušiniai, 4 vnt;
- pieno, 250 ml;
- mocarela sūris;
- druska, pipirai, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Duoną ar batoną supjaustykite griežinėliais, bet ne labai plonais.
Keptuvę patepkite gabalėliu sviesto.
Kiekvieną kepalo gabalėlį suvilgome piene ir lygiu sluoksniu paskleidžiame keptuvėje.
Supjaustykite svogūną mažais kubeliais.
Pagardinkite faršą svogūnais, druska ir pipirais, kitais prieskoniais pagal skonį.
Ant kiekvieno batono gabalėlio uždėkite faršo.
Kiaušinius sumaišykite su druska ir plakite plakikliu iki vientisos masės, supilkite pieną ir išmaišykite.
Pieną ir kiaušinių padažą užpilkite ant keptuvės.
Mes siunčiame į orkaitę ir kepame 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 10 minučių.
Tokį skanų ir aromatingą pyragą galima paruošti vos per 1 valandą svečių atvykimui.
Kartais paįvairinimui į faršą dar dedu grybų.
Vakarienės gaminimas viename patiekale! Paruošimui skiriu 10 minučių, visa kita atliks orkaitė
Toks kvapnus ir skanus vištienos faršo ir ryškiai kreminio skonio bulvių pyragas gali būti ne tik kasdienis, bet ir šventinis patiekalas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- bulvės, 900 g;
- maltos vištienos, 750 g;
- svogūnas, 3 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai, sausas česnakas, 1 šaukštelis.
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą :
- grietinė, 200 g;
- 100 ml vandens;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Gaminimo procesas
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 5 mm storio griežinėliais.
Supjaustykite svogūną pusžiedžiais.
Imame faršą ar kalakutieną, pagardiname druska, pipirais, bet kokiais prieskoniais, smulkintomis žolelėmis, česnaku.
Norėdami pilti, paimkite grietinę arba grietinėlę su bet kokiu riebalų kiekiu, sumaišykite su vandeniu, kiaušiniais, druska, pipirais ir bet kokiais jūsų pasirinktais prieskoniais.
Patarimas : padažas turi būti visiškai lygus, todėl naudokite maišytuvą arba šluotelę.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi.
Dalį faršo paskleidžiame dugnu tolygiai.
Pusę svogūno paskleidžiame sutampančiais apskritimais.
Mes taip pat paskleidžiame bulvių sutapimus, druską ir pipirus.
Pakartokite visus sluoksnius ir užpilkite padažu.
Mes padengiame formą folija ir išsiunčiame į orkaitę, kurią pašildome iki 180 laipsnių.
Mes kepame 40 minučių, tada nuimame foliją ir kepame dar 20 minučių, kol pagels.
Patiekdami galite patiekalą pabarstyti smulkintomis šviežiomis žolelėmis, rūkyta paprika.