Ir kodėl aš tokios vištienos neviriau anksčiau. Ačiū už tetos marinato idėją

2021-07-15 Autorius oskanu.lt

Ir kodėl aš tokios vištienos neviriau anksčiau. Ačiū už tetos marinato idėją
Kartą atėjau aplankyti tetos, o ji virė vištieną. Kokia skani mėsa! Nudžiugau. 

Žinoma, receptą perėmiau iš jos, dabar šiame aštriame marinate iš tetos sofos dažnai verdu vištienos blauzdeles ar sparnelius.

Reklama
Patiekalui jums reikės:

  • vištienos mėsa (blauzdelė arba sparneliai) – 1, 2 kilogramai;
  • medus – 4 šaukštai. šaukštai;
  • kečupas – 4 šaukštai. šaukštai;
  • česnakas – 5 skiltelės;
  • maltų pipirų (juodų ir raudonų), paprikos – 1 arbatinis šaukštelis;
  • sojos padažas – 3 šaukštai šaukštai;
  • druska – 1,5 šaukštelio;
  • daržovių aliejus.
Reklama
Pradėkime gaminti maistą

Būtina nupjauti riebalų perteklių nuo vištienos mėsos, gerai nuplauti ir įdėti šiek tiek druskos. Atminkite, kad marinate bus sojos padažas.

Patarimas : padarykite mažus įstrižainės pjūvius ant kiekvieno būgnelio, kad gerai pasimarinuotumėte ir iškeptumėte greičiau.

Dubenyje sumaišykite kečupą, medų, papriką, pipirus, sojos padažą, augalinį aliejų 2 valg. šaukštų ir ten patrinkite daug česnako. Išmaišykite.

Supilkite marinatą ant mėsos. Masažuok vištą. 

Leiskite 12 valandų šaldytuve stovėti po plastikine plėvele.

Reklama
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi; netepkite jos. Padaže yra augalinio aliejaus, todėl jis tikrai nieko nesudegins.

Padėkite vištieną ant kepimo skardos. Viršuje uždenkite pergamentą, pašaukite į orkaitę 40 minučių. 

Temperatūra turėtų būti 180 laipsnių. 

Nuimkite pergamentą ir kepkite dar 10–15 minučių.

Mėsa yra sultinga ir atsiskiria nuo kaulo. 
Reklama

Labai subtilus ir aromatingas. Neįtikėtinai skanus česnakinis skonis ir aštrus!

Salotos „Maloni uošvė“. Kai uošvienė tai paruošia, aš visada skubu pas ją į svečius


Ir kodėl aš tokios vištienos neviriau anksčiau. Ačiū už tetos marinato idėją

Puikus produktų derinys daro salotas tiesiog nuostabias, lengvas, bet soti. 

Visiems pikantiškų salotų mėgėjams.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų :

  • pievagrybiai, 300 g;
  • vištienos filė, 300 g;
  • svogūnai 00 g;
  • morkos, 150 g;
  • marinuoti agurkai, 100 g;
  • konservuoti kukurūzai, 100 g;
  • kiaušiniai, 3 vnt;
  • majonezas, 20 g;
  • juodųjų ir raudonųjų pipirų, po 0,5 šaukštelio;
  • paprika, šaukštelis;
  • druskos, 1 šaukštelis.
Reklama
Gaminimo procesas

Svarbiausia, salotas gaminkite griežtai pagal receptą, tada tikrai įvertinsite jų idealų skonį ir ingredientų derinį.

Pievagrybius supjaustykite gabaliukais ir kepkite sausoje keptuvėje. 

Kai skystis visiškai išgaruoja, įpilkite prieskonių, druskos ir šiek tiek augalinio aliejaus.

Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais ir suberkite į grybus, kepkite 5 minutes.

Supjaustykite morkas plonomis juostelėmis ir suberkite į grybus ir svogūnus.
Reklama
Kepkite morkas, kol suminkštės. Atvėsinkite.

Kiaušinius supjaustykite kubeliais.

Supjaustykite agurkus kubeliais.

Virtą mėsą supjaustykite gabalėliais.

Sumaišome visus produktus ir pagardiname majonezu.

Pasiimkite namo majonezo.
Reklama
Prieš patiekdami, pabarstykite salotas paprika ir raudona aitriąja paprika.

Viskas, esanti šiose salotose, yra tobula ir idealiai derinama bei puikiai papildo bet kokius užkandžius ir patiekalus.

Paprasta cukinija, bet skanesnės cukinijos jūs dar negaminote. Visi ieško tokio recepto


Ir kodėl aš tokios vištienos neviriau anksčiau. Ačiū už tetos marinato idėją

Aromatinis cukinijos suktinukas puikiai dera su įvairiais įdarais. 

Šį kartą gaminu su sūriu ir grybais, šviežiomis žolelėmis.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukinijos, 2 vnt;
  • kiaušiniai, 4 vnt;
  • krapai;
  • miltų, 120 g;
  • druska, pipirų mišinys, itališkos žolelės;
  • pievagrybiai, 300 g;
  • sūrio, 150 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Trys cukinijos ant rupios trintuvės, išspauskite.

Grybus supjaustykite gabalėliais ir kepkite sausoje keptuvėje, kol išgaruos skystis, tada užpilkite trupučiu augalinio aliejaus, druskos ir pipirų, troškinkite, kol suminkštės. Atvėsinkite.

Sumaišykite cukiniją su česnaku, prieskoniais, pipirų, smulkintų krapų ir kiaušinių mišiniu. 

Masę gerai išminkykite ir suberkite miltus, išmaišykite.

Reklama
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir paskleiskite masę, išlyginkite ją per visą formą.

Pyragą kepame 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Pyragą su pergamentu paskleidžiame ant stalo.

Paskleidžiame grybus, pabarstome tarkuotu sūriu.

Reklama
Mes suvyniojame tankų ritinį ir pabarstome sūriu ant viršaus.

Mes siunčiame jį į orkaitę ir kepame 10 minučių.

Reklama
Suktinukas pasirodo labai aromatingas ir skanus, tiek karštas, tiek šaltas. Tai puikus priedas prie bet kokio valgio.

Skaniau nei balandėliai! Cukinijos su malta mėsa orkaitėje: greita ir skani vakarienė


Ir kodėl aš tokios vištienos neviriau anksčiau. Ačiū už tetos marinato idėją

Tai gana senas receptas ir dažnai gaminamas, kai šviežios daržovės yra sezono metu. 

Paruošti lengviau ir greičiau nei įdaryti kopūstai, pasirodo labai skanu.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukinijos, 2 vnt;
  • maltos mėsos, 500 g;
  • pomidorai, 4 vnt;
  • grietinės, 150 ml;
  • sūrio, 100 g;
  • česnako pagal skonį;
  • druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
  • svogūnas, 1 gabalas;
  • vandens, 50 ml.
Reklama
Gaminimo procesas

Geriau paimti jaunas, ne pačias didžiausias cukinijas.

Supjaustykite pomidorus ir cukinijas griežinėliais.

Pagardinkite faršą druska ir pipirais, prieskoniais pagal savo skonį ir vis tiek galite įtrinti šiek tiek sūrio. 

Suberkite smulkintas žoleles ir česnaką.

Iš faršo formuojame mažus rutuliukus.

Ant cukinijos uždėkite rutulį maltos mėsos, uždenkite pomidorą ir įdėkite į kepimo indą.

Reklama
Taip gaminame visus produktus.

Tarkuotą sūrį sumaišykite su vandeniu, druska ir pipirais, grietine, prieskoniais pagal skonį ir žolelėmis.

Šiuo įdaru užpildykite cukinijas.

Reklama
Indą dedame į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių 50 minučių.

Po to ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio ir nusiųskite į orkaitę dar 15 minučių.

Reklama
Patiekite karštą su įvairiais garnyrais ir užkandžiais.

Maltą mėsą galima pasiimti bet kokią pagal jūsų skonį.