Būtinai marinuokite agurkus pagal šį receptą. Marinuoti agurkai vokiškai

2021-08-20 Autorius oskanu.lt

Būtinai marinuokite agurkus pagal šį receptą. Marinuoti agurkai vokiškai
Šiuos agurkus išbandžiau pernai su drauge, man labai patiko skonis. 

Dabar nusprendžiau juos ir virti.
Reklama
Norėdami virti marinuotus agurkus, turite:

Pamirkykite agurkus 2 valandas lediniame vandenyje, tada nuplaukite ir vėl pamirkykite 1 valandą lediniame vandenyje. 

Agurkams nupjaukite visus galiukus, kad jie būtų švarūs ir tvarkingi.

Supjaustykite morkas plonais griežinėliais, o svogūnus – pusžiedžiais. 

Krapus reikia užplikyti verdančiu vandeniu.

Sterilaus indelio apačioje dedame krapų skėtį, tada česnaką. 

Gvazdikėlius perpjaukite pusiau.

Įpilkite lauro lapų ir sumaišykite agurkus su morkomis.

Į stiklainius supilkite druską ir cukrų, tada iki pat kaklo užpilkite agurkus šaltu, nevirintu vandeniu.
Reklama
Uždenkite virtais dangteliais.

Paimkite didelį puodą, padėkite servetėlę ant dugno ir įpilkite šiek tiek vandens. 

Leiskite vandeniui užvirti, dabar atsargiai įdėkite stiklainius.

Vanduo turi būti iki indelio pečių. 

Nuo to momento, kai vanduo užvirs, sterilizuokite dar 3 minutes.

Specialiomis žnyplėmis (pribluda) išimkite skardines.

Belieka įpilti acto ir susukti stiklainius.
Reklama
Norėdami paruošti ruošinį, jums reikės 1 litro vartojimo.

  • agurkai – apie 200 gramų;
  • svogūnai – 100 gramų;
  • morkos – 3-4 ilgos skiltelės;
  • česnakas – 1,5 skiltelės;
  • krapai (skėčiai) – 2 vnt;
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis su skaidriu;
  • cukrus – 2 arbatiniai šaukšteliai su skaidriu;
  • actas 9% – 3 šaukštai. šaukštai.
  • lauro lapas – 1 vnt.

Agurkai pagal šį receptą nesprogs ir turės gražią skaidrią marinato spalvą.

Traškūs marinuoti agurkai! Patikimas sūdymo būdas laikyti bute


Būtinai marinuokite agurkus pagal šį receptą. Marinuoti agurkai vokiškai

Tai bus apie tai, kaip išsaugoti marinuotus agurkus, kad jie išliktų iki vasaros, ne rūsyje, o tiesiai bute!

Bet dabar pakalbėkime apie tai, kaip išeiti iš situacijos, kai skardinių niekaip negalima įdėti į rūsį, o aš labai noriu marinuotų agurkų!

3 litrų talpos ingredientai skardinėje:
  • pusantro kilogramo agurkų;
  • 100 gramų druskos;
  • prieskoniai pagal skonį: pipirų žirneliai, krienai, vyšnių ir serbentų lapai, česnakai, lavruška, krapai (žiedkočiai).
Reklama
Marinuotų agurkų stiklainius tris dienas pastovėjus kambario temperatūroje, sūrymas pakeis spalvą, agurkai taip pat pašviesės. 

Fermentacija nebus tokia aktyvi kaip pirmą dieną. Indelio kaklas bus be putplasčio, o sūrymas nusistovės. 

Dabar pilkite visą sūrymą į puodą ir įpilkite stiklinę švaraus vandens.

Agurkų skalauti nereikia. 

Žiemą galite valyti agurkus prieš valgydami. Išvirkite sūrymą ir pašalinkite putas. 

Agurkus nedelsiant užpilkite karštu sūrymu ir veržliarakčiu susukite dangčius. 
Reklama

Gali atrodyti, kad fermentacijos procesas tęsiasi stiklainiuose, net dangtelis gali šiek tiek išsipūsti, bet tai yra įprastas procesas, viskas vyksta pagal planą!

Palikite stiklainius šioje formoje, kol jie visiškai atvės, nieko nevyniodami. 

Pagal šį receptą agurkai kambario temperatūroje stovės ilgiau nei 2 metus. 

Nors kodėl jie turėtų taip ilgai stovėti? 

Jie tokie skanūs, kad ilgai neišlaikys.

Gaminkite su malonumu, apsirūpinkite traškiais agurkais!