Norint, kad keptos bulvės būtų traškios plutos, raudonos, skanios, reikia pasirinkti tinkamą bulvių veislę kepimui ir teisingai pagaminti.
Bulves nulupkite ir supjaustykite taip, kaip mėgstate kepti – riekelėmis, šiaudeliais, kubeliais ir kt.
Bulves nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir pabarstykite miltais, gerai išmaišykite.
Mes pašildome augalinį aliejų ir išdėstome bulves, kepkite.
Virimo metu vis tiek galite pabarstyti miltais – jie nebus nereikalingi ir nesugadins patiekalo skonio.
Jei mėgstate bulves su svogūnais ar česnakais, dėkite kaip įprasta, taip pat nepamirškite pabarstyti šviežiomis žolelėmis ir juodaisiais pipirais.
Jei turite laisvo laiko, galite apsieiti be miltų, tiesiog kepkite mažomis porcijomis, uždėkite popierinius rankšluosčius, o tada ant indo.
Mes sumaišome daug miltų su druska, pipirais ir bulvių prieskoniais ir kepame tokiame kailyje, jis pasirodo labai skanus ir aromatingas.
Be to, beveik pabaigoje taip pat galite pridėti rūkytos dešros, supjaustytos juostelėmis, apskritai tai pasirodys labai patenkinta ir originali.
Parodysiu, kaip gaminu sultingiausius kotletus: nieko kepti ir jokių riebių purslų ant viryklės
Ir šiandien aš siūlau dar vieną įdomų variantą sultingiems kotletams gaminti.
Tuo pačiu metu nereikia stovėti prie viryklės, kontroliuojant kepimo procesą, ir ant viryklės nebus riebių tepalų purslų.
Virimo ingredientai:
Bet kokia malta mėsa – 800 g-1 kg
šalotiniai svogūnai – 2 vnt.
Pomidorai – 2-3 vnt.
Kietasis sūris – 150 g
Grietinė – 2 šaukštai.
Druska, juodieji pipirai pagal skonį
Pradėkime gaminti …
Norėdami paruošti tokius kotletus, savo nuožiūra galite naudoti visiškai bet kokią maltą mėsą – aš sumaišiau (kiauliena, jautiena). Į maltą mėsą arba tiesiog smulkiai supjaustytą svogūną suberkite per mėsmalę. Druska ir pipirai pagal skonį.
Išmaišykite ir gerai išplakite, kad faršas taptų plastikinis.
Sūrį patriname ant smulkios trintuvės, o nedidelį jo kiekį dedame į šalį – jums jo reikės pačioje pabaigoje.
Į sūrio dubenį suberkite grietinę, smulkiai supjaustytas žoleles, truputį druskos ir pipirų ir sumaišykite.
Iš faršo formuojame mažus kamuoliukus, sveriančius 80–100 gramų.
Dabar imame suformuotą maltos mėsos bandelę, viduryje padarome įdubimą ir kažkur į vidų dedame šaukštelį sūrio įdaro, užspaudžiame kraštus ir vėl formuojame bandelę.
Paruoštus kotletus suberkite į tinkamą kepimo indą arba tiesiog ant kepimo skardos.
Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir padėkite vieną ratą ant kotletų.
Mes siunčiame kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, maždaug 30 minučių.
Po pusvalandžio iš orkaitės ištraukite formą su kotletais, o ant viršaus pabarstykite likusiu sūriu. Ir dar 10 minučių orkaitėje.
Taip gaunami sultingi ir skanūs kotletai! Gaminkite, ragaukite, gero apetito!