Tobulas desertas, kurio nereikia kepti: be cukraus, miltų ar sviesto
Tobulas desertas, kurio nereikia kepti: be cukraus, miltų ar sviesto
2021-12-07
Autorius
oskanu.lt
Subtilus, tirpstantis burnoje desertas, savo struktūra primenantis paukščių pieną ir turintis itin mažai kalorijų.
Tik 1 kalorija viename grame gatavo produkto! Ir, svarbiausia, jo skonis nepriekaištingas, o išvaizda – nuostabi.
Jei pageidaujate, galite jį patiekti net ant stalo vietoj gimtadienio torto – tikrai niekas nenusivils!
Be to, deserte nebus cukraus, miltų ir sviesto.
Reklama
Ingredientai (kepimui 18–19 cm skersmens formoje):
Varškė – 600 g,
Dideli kiaušiniai – 2 vnt.,
Medus – 100 g,
Pienas – 600 ml,
Krakmolas (idealiu atveju – kukurūzų) – 40 g,
Vanilinas – pagal skonį,
Želatina – 18–20 g.
Supilkite tirpią želatiną į tinkamą indą, įpilkite 100 ml pieno ir palikite 10 minučių išbrinkti.
Kiaušinius puode sumaišykite su krakmolu ir gerai išplakite.
Įpilkite apie 50 ml pieno (iš bendro 600 ml kiekio) ir vėl išmaišykite iki vientisos masės.
Tada į masę įpilkite likusį pieną ir nuolat maišydami užvirkite.
Reklama
Masei pradėjus tirštėti ir joje atsiradus burbuliukams, rodantiems užvirimo pradžią, grietinėlę verdame dar pusę minutės ar minutę.
Pabaigoje įpilkite vanilino, medaus ir vėl gerai išmaišykite.
Reklama
Atskirame inde trintuvu sumaišykite varškę, kad neliktų gumuliukų.
Tada įmaišykite grietinėlę ir toliau maišykite, kol gausite vienalytę masę.
Želatiną šiek tiek pašildykite, kad ji ištirptų (apytikslė temperatūra – 60 laipsnių).
Tada sumaišykite su turima varškės mase.
Dubenėlio turinį supilkite į kepimo formą, leiskite visiškai atvėsti, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą stingti bent 6–8 valandoms.
Reklama
Desertą išimkite iš šaldytuvo ir aštriu peiliu apipjaukite ratu, kad atlaisvintumėte kraštus.
Reklama
Dabar galite atsegti kepimo formą ir atsargiai išimti tortą.
Sustingęs desertas turi neprarasti savo formos.
Jei pageidaujate, varškės desertą galima papildomai papuošti lydytu šokoladu ar karamele, taip pat vaisiais arba tiesiog patiekti tokį, koks yra.
Linkime gero skonio!
Detaliau susipažinti su šio deserto gaminimo ypatumais galite šiame vaizdo įraše aukščiau.
Štai kodėl ji gaunasi puri. Norėdami, kad tešla būtų puri, į tešlą įdėkitę norimo ingrediento
Jums tikrai patiks šios bandelės.
Tokios minkštos ir purios tešlos dar nesate darę.
Kepiniai yra erdvūs, bet turtingi, ne tokie tušti, kaip parduodami parduotuvėse, jie išlieka švieži kelias dienas.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
pienas, 500 ml;
cukrus, 100 g;
druska, 1 šaukštelis;
sausos mielės, 10 g;
kiaušiniai, 2 vnt;
augalinis aliejus, 80 ml;
vanilinas;
miltai, 900 g;
sviestas, 50 g;
actas 9%, 1 valgomasis šaukštas;
kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio
Reklama
Virimo procesas
Mieles praskieskite šiltu pienu, išmaišykite ir suberkite cukrų, išmaišykite.
Galite pridėti vanilino pagal skonį, druskos, supilti augalinį aliejų ir kiaušinius.
Maišykite šluotele iki vientisos masės.
Į persijotus miltus supilkite kepimo miltelius ir supilkite skystą pagrindą.
Įpilkite minkšto sviesto ir acto.
Minkome minkštą ir elastingą tešlą, kuri nelips prie rankų.
Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1 valandą.
Reklama
Minkykite tešlą, padalinkite į dalis ir susukite rutuliukus.
Juos paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 10 minučių.
Sutepkite plaktu tryniu arba grietine, pabarstykite sezamo sėklomis ir nusiųskite į orkaitę.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 25 minutes.
Reklama
Bandelės yra tiesiog nuostabios, purios ir kvapnios, tikra naminė bandelė.
Kol virdulys užvirs, viskas bus paruošta. Vos 10 minučių ir purios spurgos ant stalo
Minkštos, purios ir erdvios spurgos keptuvėje, nereikalaujant ilgo darbo su mieline tešla ir neprarandant daug laiko kočiojimui ir kepimui.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
kefyras, 200 ml;
cukrus, 3 šaukštai;
kiaušinis, 1 gabalas;
soda ir druska po 0,5 šaukštelio;
miltų, 3 puodeliai;
actas 9%, 1 šaukštelis;
sviesto, 30 g.
Reklama
Gaminimo procesas
Plakite šluotele kiaušinius su cukrumi ir supilkite į kambario temperatūros kefyrą.
Mes sumaišome.
Supilkite persijotus miltus, sodą ir druską, minkykite tešlą.
Patarimas: jums gali prireikti šiek tiek daugiau miltų, bet nekalkite tešlos, geriau gerai išminkykite rankomis.
Uždenkite tešlą ir palikite 10 minučių.
Tešlą iškočiokite į 1 cm storio sluoksnį.
Tepkite tešlą lydytu sviestu ir susukite tankų ritinį.
Supjaustome gabalėliais ir kiekvieną šiek tiek paspaudžiame ranka iš pjūvio pusės.
Reklama
Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir išdėliojame spurgas.
Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos ir paskleiskite ant popierinių rankšluosčių.
Reklama
Atvėsusias spurgas apibarstykite cukraus pudra arba karštu cukrumi, patiekdami galite tiesiog užpilti medumi. Arba saldi grietinė.
Bet kokiu atveju tokios spurgos bus labai skanios.
Greiti obuolių sausainiai: minkšti, švelnūs ir tirpstantys burnoje
Sausainius lengva paruošti, jų gaunama daug ir nereikia jaudintis dėl to, kad svečiai išalksta.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– miltai, 1 – 2 stiklinės;
– obuoliai, 1 – 2 vnt;
– cukrus, 0,5 puodelio;
– kiaušinis, 1 vnt;
– sviestas, 50 g;
– vanilinis cukrus ir cinamonas pagal skonį;
– žiupsnelis druskos;
– kepimo milteliai, 1 šaukštelis
Reklama
Gaminimo procesas
Minkštinkite sviestą kambario temperatūroje ir išplakite su druska ir cukrumi iki purumo.
Mes įvedame kiaušinį ir plakame iki visiškai vienalytės ir erdvios.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite, supilkite į masę, įpilkite cinamono ir vanilino, išminkykite.
Supjaustykite obuolį smulkiais gabalėliais, sumaišykite su tešla.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir šaukštu paskleiskite tešlą sausainių pavidalu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 15 minučių, kol pagels.
Reklama
Pagal skonį pabarstykite milteliais.
Patarimas : pagal skonį į sausainius įdėkite riešutų ar razinų.
Obuolius taip pat galite pakeisti kietomis kriaušėmis.
Paprastas ir skanus obuolių pyragas per 5 minutes. Skaniau nei Šarlotė: daug, daug obuolių
Daugelis žmonių mėgsta obuolių pyragus, ypač tuos, kuriuos galima pasigaminti paprastai ir greitai, patiekiant prie arbatos ir svečių.
Prasideda vaisių sezonas, todėl būtinai atkreipkite dėmesį į šį desertą.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
obuoliai, 4 vnt;
kiaušiniai, 2 vnt;
cukrus, 100 g;
pienas, 100 ml;
miltai, 200 g 4
kepimo milteliai, 10 g;
vanilino pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas
Pasirinkite saldžiarūgščius obuolius, todėl pyragas pasirodys ryškaus skonio, drėgnas.
Iš anksto išimame pieną iš šaldytuvo, kad jis pasiektų kambario temperatūrą.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo.
Supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
Supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais, atsargiai išmaišykite, kad neliktų gabalėlių.
Pagal skonį galite įpilti vanilino arba apskritai jį pakeisti cinamonu, kuris puikiai dera su obuoliais.
Supjaustykite obuolius mažais griežinėliais.
Kepimo indą ištepkite sviesto gabalėliu ir sluoksniu paskleiskite obuolių skilteles.
Tešlą tolygiai supilkite ant viršaus.
Reklama
Pyragą kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių, bet pažiūrėkite į jūsų orkaitę.
Reklama
Atvėsusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra arba sumaišyti su cinamonu.
Pyragas yra orus, minkštas, drėgnas, bet ne tekantis, įdaras bus minkštas, bet nesitepantis.
Šį pyragą išrado genijus. Paragavau svečiuose, gaminsiu savo gimtadieniui
Tai fantastiškai paprastas, bet skanus pyragas be kepimo.
Neseniai pabandžiau lankydamasi ir iškart nusprendžiau – dabar tai mano mėgstamiausias pyragas (o anksčiau buvo „Earl Ruins“)!
Aš, žinoma, moku kepti sausainius ir pyrago pyragus.
Bet aš jau per savo gyvenimą tiek daug iškepiau, kad noriu gauti naminį skanėstą be nereikalingų gestų. Ir turiu pasakyti, kad buvau labai nustebęs, kad pyragas be kepimo gali būti gaminamas ne tik iš paruoštų pirktų pyragų, bet ir iš pusryčių kamuoliukų!
Reklama
Maisto gaminimas, kaip ir viskas, kas išradinga, yra paprastas))
Pirmiausia reikia sumaišyti sutirštintą pieną (ne virtą!) Su sviestu.
Tai kremas, jungiantis visas torto „detales“.
Iš pirmo žvilgsnio konsistencija pasirodys vandeninga, tačiau taip ir turėtų būti.
Geriau iš karto sumaišyti giliame puodelyje, kad neperkeltumėte kremo į kitą indą ir neapsunkintumėte savo gyvenimo plaudami nereikalingus indus))
Tada į puodelį grietinėlės įpilkite šokoladinių pusryčių kamuoliukų ir riešutų.
Manau, riešutai gali būti bet kokie. Pateiktas pyragas buvo gaminamas iš žemės riešutų.
Reklama
Man atrodo, kad ne mažiau skanu bus ir su lazdyno riešutais.
Svarbiausia, kad riešutai neturėtų būti sūdyti ir šiek tiek kepti.
Galite šiek tiek susmulkinti arba galite taip palikti.
Viską atsargiai, bet atsargiai judėkite puodelyje grietinėlės.
Tada viską sutvarkykite. Patogiau naudoti padalytą kepimo indą. Bet mano nuomone, tai padarys bet kuris kitas. Neturiu visai, darysiu sekliame puode))
Taigi, išklokite formą maistine plėvele ir lengvai patepkite plėvelę aliejumi (bet koks bekvapis, bet geriau kreminis).
Paruoštą masę suberkite į formą, apipjaustykite iš viršaus (nespauskite žemyn!) Ir laikykite šaldytuve keturias valandas.
Į lėkštę įdėkite atšaldytą pyragą. Nereikia jokių papildomų dangų su kremu viršuje.
Reklama
Jei norite ir siekdami didesnio grožio, galite jį apibarstyti tarkuotu šokoladu arba riešutais viršuje.
Pasirodo, kad tai yra toks skanumas ir grožis.
18 cm skersmens formai reikės:
250 g malto pieno
Pakuotė sviesto (180 g), kurio riebumas ne mažesnis kaip 82,5%
Padalinkite tešlą į porcijas, kiekvieną susukite į sluoksnį, ant krašto uždėkite uogienę ir suvyniokite riestainį.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite riestainius, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.
Tepkite plaktu kiaušiniu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių.
Reklama
Gatavas bandeles pabarstykite milteliais.
Patarimas : galite paimti 3 g sausų mielių. Jei nesate tikri dėl mielių kokybės, palikite mišinį 15 minučių.
Sviestas turi būti kambario temperatūros.
Tešlą labai gerai išminkykite, nekramtykite jos miltais.
Labai paprasta, sausainiai su įdaru. Tiesiog dovana darbo ir švenčių dienomis: kepiniai prie arbatos
Labai originalūs ir gražūs neįprastos formos sausainiai.
Iš lengviausių ir pigiausių produktų rinkinių paruošti taip lengvai, kaip kriaukles.
Galite pasigaminti ant šventinio stalo ir tiesiog iškepti prie arbatos.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
grietinė, 130 g;
cukraus, 40 g;
atšaldyto sviesto, 110 g;
trynys, 1 vnt;
miltų, apie 350 g;
kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
ciberžolės žiupsnelis pasirinktinai spalvos;
žiupsnelio druskos ir vanilino;
uogienė arba konservai pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas
Išsijotus miltus sumaišykite su druska ir cukrumi, vanile ir kepimo milteliais, ciberžole.
Supilkite kubeliais supjaustytą sviestą į masę ir sumalkite iki trupinių būsenos.
Įpilkite grietinės ir trynio, minkykite minkštą tešlą.
Tešlą dedame į maišelį ir 40 minučių išsiunčiame į šaldytuvą.
Supjaustykite tešlą į 15 dalių.
Pabarstykite stalą miltais.
Kiekvieną tešlos gabalėlį susukame į plokščią 4 mm storio pyragą, iš vienos pusės padarome pjūvį, išdėliojame įdarą ir suvyniojame į kūgį (su įpjova tai labai paprasta).
Reklama
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.
Kepimo skardą dedame į šaldytuvą 10 minučių – kepdami kūgiai gerai išlaikys formą.
Patarimas : kaip įdarą rinkitės bet kokią tirštą uogienę, džiovintus vaisius su aguonomis ir kt.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10 – 15 minučių, kol pagels.
Jei norite, atvėsusius sausainius taip pat galite pabarstyti cukraus pudra.
Reklama
Tai ruošia visi mano kaimynai. Greitas ir lengvas desertas prie arbatos
Lavašas, be abejo, yra universalus produktas, į kurį galite įvynioti viską, ko norite.
Tai apskritai yra recepto idėja, nes galima naudoti bet kokį įdarą.
Man patinka gaminti desertus, kurie užima minimalų laiką.
Jei šaldytuve yra pitos duonos, tuomet jūs vakarieniaujate ar užkandžiaujate. Visada šaldytuve turiu pakuotę lavašo.
Jums reikės:
Lavašas 6 vnt. apvalus
Virtas kondensuotas pienas 1 skardinė
Riešutai 200 gr.
Kiaušinis 1 vnt. (tepimui)
Reklama
Desertui naudosiu riešutų mišinį, jūs naudojate tuos, kurie jums patinka.
Paliksiu keletą riešutų papuošimui, likusius sumalsiu trintuve.
Reklama
Imame lavašą ir sutepame (mano atveju) virtu sutirštintu pienu.
Reklama
Ant viršaus pabarstykite smulkintais riešutais ir susukite į vamzdelį.
Reklama
Dabar įdėkite gautą ritinį į kitą pita duoną ir susukite, antrą pita duoną sutepkite kondensuotu pienu tik iš vienos pusės, kad ji laikytųsi kartu.
Reklama
Aš pagaminau 3 tokius suktinukus.
Mes dedame juos į kepimo skardą.
Reklama
Patepkite kiaušiniu, jei norite, papuoškite riešutais viršuje.
Reklama
Mes dedame į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, aš kepiau 10 minučių, kol šviesiai parudavo.
Reklama
Gaunami sultingu vidumi, traškia išore desertai. Skonis šiek tiek panašus į baklavą.
Šaldytuve visada turiu varškės. Parodysiu, kokį skanumėlį ruošiu prie arbatos
Mano šeimoje visi labai mėgsta įvairius varškės kepinius ir aš visada įsitikinu, kad šis produktas buvo šaldytuve.
Noriu jums pasiūlyti paprastą ir lengvą varškės sausainių receptą, kuris visada būna puikus.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
varškės, 250 g;
sviesto, 180 g4
žiupsnelis druskos4
soda, pusė šaukštelio;
miltų, 250 g;
cukraus, apie 150 g pagal jūsų skonį.
Reklama
Gaminimo procesas
Geriausia imti sausą varškę, jei jūsų labai drėgna, leiskite jai nutekėti ir gerai išspausti.
Galite iš anksto užšaldyti, tada atitirpinti ir išspausti serumą marle.
Varškę sumaišykite su sviestu, druska ir soda, minkykite iki vientisos masės.
Miltus persijokite ir į masę suberkite porcijas, minkykite minkštą tešlą.
Patarimas: turėtumėte pridėti miltų dalimis, kad nepabarstytumėte ir neužkimštumėte tešlos, kitaip kepant ji nukris.
Reklama
Tešlą dedame į maišelį ir dedame į šaldytuvą 30–40 minučių.
Padalinkite tešlą į 3 dalis ir kiekvieną susukite į apskritimą, iki 3 mm storio.
Masę sumaišykite su tešla iki vientisos masės ir dalimis suberkite persijotus miltus.
Supilkite augalinį aliejų ir minkykite tešlą toliau.
Palikite šiltai 1 valandai.
Įdarui skirtą varškę sumaišykite su likusiais produktais.
Įpilkite citrinos žievelės ir razinų ar kitų džiovintų vaisių pagal savo skonį ir norą.
Suformuokite mėsainius ir padėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Mes sumaišome visus purškimui skirtus produktus.
Bandeles patepkite plaktu tryniu ir pabarstykite pabarstais.
Reklama
Mes kepame apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žiūrėkite pagal savo savo orkaitę.
Bandelės turi būti aukso rudumo.
Kvapnios ir skanios bandelės puikiai tinka arbatai gerti prie šventinio stalo.
Lengvas grietinės pyragas su šviežiais arba šaldytais vaisiais ir uogomis
Lengvas grietinės pyragas su šviežiais ar šaldytais vaisiais ir uogomis yra puikus desertas šventiniam stalui ar tiesiog pusryčiams.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– sausainiai arba sausainiai, 200 g;
– vaisių ar uogų, 300 g;
– cukrus, 200 g;
– grietinė, 500 g;
– 30 g želatinos;
– šalto vandens, pusės stiklinės.
Reklama
Gaminimo procesas
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 15 minučių, kad išbrinktų.
Tada dedame į vandens vonią ir kaitiname iki vientisos masės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Sumaišykite grietinę su cukrumi (galite pakeisti milteliais, todėl masė bus erdvesnė ir greičiau plakama), išplakite ir palaipsniui supilkite želatiną, plakite iki vientisos masės.
Reklama
Nulupkite vaisius ir supjaustykite gabalėliais.
Taip pat smulkiname smulkius sausainius ar sausainius.
Sumaišykite vaisių (ar uogų) gabalėlius su sausainių (sausainių) gabalėliais.
Nuimamą formą arba tiesiog formą, uždenkite ją plėvele, paskleiskite daug vaisių ir sausainių, užpildykite grietinėle ir sumaišykite.
Uždenkite plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve kelias valandas.
Reklama
Išimkite iš formos ir papuoškite pagal skonį, galite patepti šaltu šokolado fondantu ir palaikyti šaldytuve 30 minučių.