Kad bet kokia mėsa visada būtų minkšta ir sultinga, labai rekomenduoju išbandyti šį
marinato receptą.
Aš pats jį naudoju jau seniai, šašlykas visada pasirodo tiesiog tobulas, ir iš skirtingų rūšių mėsos.
Mėsa marinuojama greitai, per 45 minutes, tačiau ji taip pat gali stovėti apie 2 – 3 dienas, net ir be šaldytuvo, vėsioje vietoje.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– nerafinuotas augalinis aliejus, 200 ml;
– pipirai, kalendra, aitrioji paprika, sausas kalendra, peletrūnas;
Gaminimo procesas
Prieskonius vartokite stambiai, o ne miltelių pavidalu.
Aliejų sumaišykite su prieskoniais.
Pasirinkite mažą svogūną ir supjaustykite jį 4 – 6 dalimis, nenupjaukite uodegų, kad šios skiltelės liktų nepakitusios.
Smulkiai supjaustykite vieną svogūną ir rankomis išminkykite jį su druska, kad jis išleistų sultis. Įpilkite į marinatą.
Supjaustykite mėsą įprastais gabalėliais ir sumaišykite su marinatu.
Mes tai darome labai gerai, kad mėsos pluoštai būtų prisotinti marinatu.
Patarimas: jei kepimas nevyksta po 40–60 minučių, geriau mėsą pipiruoti ir ant viršaus užpilti šiek tiek augalinio aliejaus, kad gabaliukai būtų uždaryti.
Mes suvyniojame gabalus kaip įprasta, pakaitomis su svogūnais.
Pirmiems ir paskutiniams gabalėliams – mėsa ir svogūnai tarp jų, tada gausite labai skanų keptą svogūną, kuris nedegs ir duos sulčių kaimyniniams mėsos gabalėliams.
Toks
šašlykas kepamas labai greitai, todėl iš anksto pasirūpinkite visais kitais patiekalais ir užkandžiais.