Varškės sausainiai yra labai minkšti ir drėgni. Norėdami gaminti maistą, jums reikia įprasto produktų rinkinio.
Aš dažnai ruošiu tokius sausainius, vaikams tai labai patinka.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- varškės ir miltų stiklinėje;
- sviesto, 100 g;
- kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
- žiupsnelis druskos;
- cukraus, 100 g;
- grietinės, 2 šaukštai;
- vanilinas.
Gaminimo procesas
Miltus persijokite ir sumaišykite su druska ir vanile.
Įpilkite šalto sviesto tarkuodami.
Rankomis įtrinkite visą masę į trupinius.
Varškę pertriname per sietelį.
Patarimas: jei turite sausos varškės, geriau įdėkite 2 šaukštus grietinės. Riebiam pakaks vieno šaukšto grietinės.
Varškę sumaišykite su miltais ir užminkykite tešlą.
Tešlą dedame į maišelį ir 30 minučių išsiunčiame į šaldytuvą.
Pabarstykite stalą miltais ir padalykite į 4 dalis.
Kiekvieną suvyniojame į sluoksnį, kiekvieną pabarstome cukrumi ir dedame vienas ant kito, prispaudžiame.
Sluoksnį supjaustome dalimis ir sausainius dedame į kepimo skardą, padengtą pergamentu.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje, orkaitėje apie 15 – 20 minučių, kol pagels.
Jei norite, sumaišykite cukrų ir cinamoną ir pabarstykite atvėsusius sausainius.
Parodysiu, kokį skanumėlį gaminu iš varškės pusryčiams vietoj varškėčių: taip pasirodo lengviau ir greičiau
Jei atsibodo gaišti laiką gaminant sūrio pyragus, patariu išbandyti mano šio skanaus ir sveiko patiekalo receptą – varškės pyragus.
Viskas padaryta greičiau, pasirodo daug skaniau nei sūrio pyragai.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- varškės, apie 300 g;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- šilto kefyro, 500 ml;
- miltų, apie 250 g;
- žalumynai, druska;
- soda, 1 šaukštelis.
Gaminimo procesas
Iš anksto iš šaldytuvo išimame kefyrą ir varškę – jie turi būti kambario temperatūros.
Kefyrą sumaišome su kiaušiniais, druska, pipirais.
Smulkiai supjaustykite žalumynus ir supilkite į kefyrą.
Įpilkite varškės ir sumaišykite.
Patarimas : pasiimkite bet kokių žalumynų pagal skonį. Įdedu krapų, petražolių ir žalių svogūnų.
Miltus persijokite, sumaišykite su soda ir suberkite į masę. Minkau tešlą.
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir paskleiskite tešlą ant keptuvės dugno.
Kepkite pyragus ant silpnos ugnies po dangčiu. Apverskite ir kepkite kitą pusę, kol pagels.
Kai sukraunu, ištepu sviestu, bet tai yra pagal skonį.
Tokius kvapnius ir skanius pyragus galima gaminti ir iškylai su skirtingomis užtepėlėmis.
Pavyzdžiui, susmulkinkite daug žolelių ir česnako, pagardinkite majonezu.
Puikus receptas. Aš kiekvieną savaitę kepu karštus sumuštinius
Paprasti ir skanūs karšti sumuštiniai puikiai tinka kaip užkandis, pietūs ar vakarienė. Tai yra vienas iš biudžetą labiausiai atitinkančių patiekalų variantų.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– kepalas batono;
– svogūnas, 1 vnt;
– bulvės, 3 vnt;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– česnakai, 2-3 skiltelės.
Duoną galima naudoti pasenusią, nebūtina pirkti šviežią.
Tris svogūnus supjaustykite ant smulkios trintuvės koše.
Tris bulves ant smulkios trintuvės išspauskite sultis, kad masė nebūtų skysta.
Mes šildome augalinį aliejų.
Sumaišykite svogūną su bulvių mase ir viską gerai išminkykite. Įdėkite 2 česnako skilteles, suspaustą per specialią spaudyklę.
Masę sumaišykite su kiaušiniais ir išmaišykite, druskos ir pipirų pagal skonį. Nepamirškite apie šviežias ar džiovintas žoleles ir pagal skonį pridėkite prieskonių.
Supjaustykite batono kepalą storais griežinėliais.
Masę, ne plonu sluoksniu, paskleidžiame vienoje kepalo pusėje ir paskleidžiame masę žemyn į keptuvę.
kepaliuko riekės uždėkite bulvių masės sluoksnį. Kai tik viena pusė bus rožinė, apverskite ir kepkite kitą pusę.
Gatavus sumuštinius pabarstykite šviežiomis žolelėmis ir patiekite.
Skanumėlis su lavašu per kelias minutes. Receptas nustebino ne tik mane
Apetitą sukeliantys lavašo suktinukai su sūriu ir varškės įdaru, nors mėgintuvėlių užpildymą galite pasigaminti patys.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- plona pitos duona;
- sūrio ir varškės po 200 g;
- kiaušiniai, 2vnt;
- bet kokių žalumynų pagal skonį;
- druska pipirai.
Gaminimo procesas
Supjaustykite lavašo lakštus gabalėliais, kad galėtumėte susukti užpildytus vamzdelius ir sulenkti kraštus.
Užminkykite varškę su kiaušiniais, įpilkite tarkuoto sūrio, sumaišykite.
Patarimas: imkite daug žalumynų, bet kokių pagal skonį.
Sumaišykite žalumynus su mase.
Įdarą tepame ant pitos duonos gabalėlių ir susukame į vamzdelius.
Patarimas: suvilgykite kraštą vandeniu arba pienu, kad jis gerai sukibtų.
Kepkite keptuvėje svieste.
Jei norite, galite viską įdėti į formą ir kepti orkaitėje. Mes jį kepame tiesiog taip arba užpildome kiaušiniais, plaktais pienu, apibarstę sūriu.
Iškarto gaminkite dvi porcijas ! Pomidorų užkandis
Šis marinuotas pomidorų užkandis bus pagrindinis bet kurio stalo patiekalas.
Virkite daugiau, nes jūsų svečiai pirmiausia griebs marinuotų pomidorų! Užkandis paruošiamas greitai, o jo ingredientų reikia paprasčiausių.
Ingredientai:
vidutinio dydžio pomidorai – 3-4 vnt.
vidutinio dydžio svogūnas – 1 vnt.
česnakai – 1-2 skiltelės,
medus – 1 arbatinis šaukštelis,
karšti raudoni pipirai – 0,5 arbatinio šaukštelio,
džiovintas bazilikas – 1 arbatinis šaukštelis (be skaidrės),
citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas
augalinis aliejus – 3-4 šaukštai,
druska – pagal jūsų skonį.
Pomidorų užkandžių kepimo technologija:
Supjaustykite pomidorus bet kokio storio griežinėliais (pagal savo skonį), nusiųskite juos į gilų indą.
Supjaustykite svogūną pusžiedžiais ir pabarstykite jais pomidorus.
Ant svogūno dedame kitą pomidorų sluoksnį, ant jo – vėl svogūno sluoksnį.
Dėkite daržoves sluoksniais, kol baigsis.
Mažame dubenyje atsargiai sumaišykite druską, pipirus, džiovintus bazilikus, medų, augalinį aliejų, smulkintą česnaką, citrinos sultis. Supilkite pomidorus su gautu marinatu.
Po kurio laiko pomidorai išleis sultis ir jose pasimarinuos.
Mes uždengiame indą pomidorais su dangteliu ir dvi dienas išsiunčiame į šaldytuvą.
Po dviejų dienų patiekalas gali būti patiekiamas.
Daugelis žmonių negali atsispirti ir anksčiau yra išbandę šiuos pikantiškus marinuotus pomidorus. Bet nieko. Jie tiesiog įgis idealų skonį per dvi dienas.
Suvalgė vienu prisėdimu! Ne cukinijos, o auksas: sveikų salotų receptas
Marinuotos cukinijos su šviežiomis žolelėmis ir žaliais svogūnais bus puikus priedas prie įvairių mėsos patiekalų iškylos ar vakarienės metu.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- cukinijos, agurkai, morkos, 2 vnt;
- krapai ir žali svogūnai geroje kekėje;
- česnako, 2 gvazdikėlių;
- keptos sezamo sėklos, 1 valgomasis šaukštas;
- obuolių sidro actas, 80 ml;
- augalinis aliejus, 60 ml;
- čili pipirų pagal skonį
- druskos, 1 arbatinis šaukštelis;
- pipirai ir prieskoniai;
- cukraus, 0,5 šaukštelio
Gaminimo procesas
Trys cukinijos ir morkos ant korėjietiškų morkų tarka. Agurkai taip pat yra trys.
Mes supjaustome krapus ir žalius svogūnus, sumaišome su cukinijomis, morkomis, agurkais, česnakais ir augaliniu aliejumi, perleistu per presą, actu, čili, druska.
Gerai išminkykite visą masę ir suberkite ją į stiklainį, taranuokite ir užpildykite sultimis.
Mes siunčiame į šaldytuvą 4 valandoms, kad jis būtų užpilamas.
Periodiškai pasukite stiklainį taip, kad marinatas mirkytų daržoves.
Salotos pasirodo šviežios, traškios, labai aromatingos ir skanios, tinkamiausias priedas prie kepsnių. Patiekiant pabarstykite paskrudintomis sezamo sėklomis.