Kefyro tešla visada išsiskiria savo savybėmis, kad ilgai išliktų gaivi ir minkšta.
Šis receptas yra lengviausias ir greičiausias, jam reikia tik kelių produktų, kurie visada yra virtuvėje.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
- kefyras, 120 ml;
- augalinis aliejus, 50 ml;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- cukrus, 30 g;
- kepimo miltelių, 1 šaukštelis;
- miltai, apie 270 g;
- citrinos žievelės.
Gaminimo procesas
Plakite šluotele ar mikseriu kiaušinius su žiupsneliu druskos.
Įpilkite cukraus ir plakite iki vientisos masės.
Įpilkite kambario temperatūros kefyro ir išmaišykite.
Į masę įtrinkite citrinos žievelę, išmaišykite.
Į dalis supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais.
Patarimas: jums gali prireikti daugiau ar mažiau miltų, tešla turi būti minkšta ir elastinga, lanksti.
Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite tešlą iš maždaug 4 mm sluoksnio.
Stikline išpjaukite apskritimus, vieną pusę pamerkite į cukrų, užspauskite kraštus, tada vėl į cukrų ir dar kartą suspauskite kraštus.
Mes paskleidžiame sausainius ant kepimo skardos, padengtos pergamentu, ir kepame apie 20 – 30 minučių, tačiau pažvelkite į savo orkaitę, lukštai turėtų tapti auksiniai.
Minkštas viduje ir šiek tiek traškus išorėje, labai greitai susivalgo.
Taip pat galite užpilti lydytu šokoladu, kad gautumėte prabangų skonį ir aromatą.
Dietinis pyragas be miltų su obuoliais. Galite valgyti prieš naktį, nors kiekvieną dieną
Sveikas ir visiškai nekaloringas pyragas, puikus skanėstas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– obuoliai, 2 vnt;
– kefyras, 50 ml;
– kiaušiniai, 3 vnt;
– varškė, 100 g;
– avižiniai dribsniai, 150 g;
– medus, 30 g
– cinamonas, pusė šaukštelio;
– kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis;
– daržovių aliejus.
Avižinius dribsnius reikia smulkiai supjaustyti maišytuvu iki miltelių ir sumaišyti su kepimo milteliais.
Užminkykite varškę ir sumaišykite su kefyru bei medumi, tada visą masę gerai išplakite maišytuvu, kol bus visiškai vienalytė.
Suberkite išplaktus kiaušinius ir cinamoną, gerai išmaišykite ir suberkite avižinių dribsnių miltelius ir išmaišykite iki vientisos masės.
Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos mažais gabalėliais.
Kepimo indą patepkite sviestu ir uždenkite pergamentu, išdėliokite sluoksnį obuolių griežinėlių.
Tešlą paskleidžiame ir gerai išlyginame.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą 30 – 35 minutes.
Pasirodo, labai skanu ir aromatinga, jei obuolius pakeisite kriaušėmis, slyvas (imkite tik saldžias veisles) braškėmis, abrikosais ir persikais (tankiais).
Į formos dugną galite įdėti obuolių ar kitų vaisių gabalėlių, ant viršaus uždėti mažai riebalų varškės ar varškės masės sluoksnį ir išdėlioti tešlą.