Prašmatnus patiekalas romantiškai vakarienei! Sultingos mėsos receptas su garnyru

2021-07-21 Autorius oskanu.lt

Prašmatnus patiekalas romantiškai vakarienei! Sultingos mėsos receptas su garnyru
Ne visi mėgsta užsiimti mėsa – daugeliui tai pasirodo kieta ir neskanu. 

Noriu pasidalinti puikiu receptu, kuris visada pasirodo ir turėsite sultingą ir minkštą keptą mėsą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kiauliena, 500 – 600 g;
  • grietinės, 3 šaukštai;
  • garstyčios, 2 šaukštai;
  • bulvės, 500 g;
  • svogūnas, 3 vnt;
  • pusės citrinos;
  • sūrio, 100 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Supjaustykite mėsą gabalais, kaip ir dideliems kepsniams.

Aštriu peiliu mes darome pjūvius išilgai gabalo paviršiaus – iš vienos pusės į vieną pusę, iš kitos mėsos pusės į kitą.

Dabar mes sumaišome grietinę su garstyčiomis, druska, pipirais ir kalendra, jūsų pasirinktais prieskoniais. 

Maišykite padažą iki vientisos masės ir sutepkite mėsą iš abiejų pusių.

Patarimas : pirmiausia galite pagardinti druska ir pipirais, o tada patepti padažu.

Palikite mėsą marinuotis 20 – 30 minučių.
Reklama
Trys bulvės ant stambios trintuvės, druska ir pipirai pagal skonį, sumaišykite.

Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais, druska ir minkykite rankomis taip, kad išleistų sultis.

Į svogūną išspauskite pusės citrinos sultis, sumaišykite. Mes paliekame 5 minutes.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu, 1 cm sluoksniu išdėliokite bulves ir ant viršaus uždėkite mėsą.
Reklama
Ant mėsos uždėkite svogūną.

Indą uždengiame folija ir kepimo skardą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepame 40 minučių.

Išimame kepinį, nuimame foliją ir pabarstome mėsą sūriu. 

Kepame dar 5 – 7 minutes.
Reklama
Patiekalas pasirodo ne tik skanus ir sotus, bet ir gražus, jį galite virti net ant šventinio stalo.

Į tarkuotas cukinijas įdėkite mėsos kukulius. Paruoškite gardžią vakarienę visai šeimai (dalinuosi receptu)


Prašmatnus patiekalas romantiškai vakarienei! Sultingos mėsos receptas su garnyru

Labai paprastas ir įdomus mėsos kukulių patiekalas, keptas cukinijose.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukinijos, 700 g;
  • ryžių, 200 g;
  • maltos vištienos, 700 g;
  • svogūnai, 100 g;
  • druska pipirai;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • tarkuoto sūrio, 200 g.
Reklama
Gaminimo procesas
Trys cukinijos ant stambios trintuvės, druska, sumaišykite ir palikite 15 minučių, kad jos gerai išleistų sultis.

Virkite ryžius beveik iki minkštumo.

Išspauskite cukiniją ir sumaišykite su ryžiais, kiaušiniais ir tarkuotu sūriu.

Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi ir paskleiskite masę, išlyginkite.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su vištienos faršu, druska ir pipirais, pagal skonį pridėkite prieskonių. 

Gerai išminkykite faršą.

Suformuojame mėsos kukulius ir dedame į formą į masę, pirmiausia padarome nedidelius įdubimus.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite indą apie 40 minučių, bet pažiūrėkite į savo orkaitę.

Reklama
Jūs galite gaminti mėsos kukulius iš bet kurios faršo pagal savo skonį ir į jį pridėti įvairių prieskonių ir ingredientų. Pavyzdžiui, smulkiai supjaustyti grybai.