Garstyčiose marinuotų agurkų salotos yra patrauklus ir skanus patiekalas, kuris puikiai papildys vakarienę, pietus ir net ant šventinio stalo.
Viskas paruošiama paprastai ir greitai, vienu metu galite pagaminti daug stiklainių.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
– agurkai, 1,5 kg;
– česnako, 1,5 galvutės;
– garstyčios, 1 valgomasis šaukštas;
– cukrus, 80 g;
– druska, 1 valgomasis šaukštas;
– pipirai, 0,5 šaukštelio;
– acto esencija 70%, 1 valgomasis šaukštas.
Virimo procesas
Nuplaukite agurkus ir užpilkite juos švariu, šaltu vandeniu, kad jie būtų traškūs.
Patarimas: rinkitės mažus agurkus, kad apskritimai būtų maži. Imame miltelių garstyčias.
Supjaustykite agurkus griežinėliais.
Agurkus užpilkite druska ir cukrumi, pipirais, garstyčiomis, supilkite actą, sumaišykite ir palikite 3 valandas, retkarčiais pamaišydami.
Po virimo agurkus virkite 5 minutes.
Mes dedame salotas į sterilizuotus stiklainius, uždarykite ir užpildykite sultimis.
Mes priveržiame dangčius ir apverčiame, apvyniokite, kol atvės.
Pasirodo, kad salotos yra labai aromatingos, vidutiniškai druskingos ir pikantiškos.
Patiekdami galite pridėti svogūnų, supjaustyti plonais pusžiedžiais ir pagardinti nerafinuotu augaliniu aliejumi, pridėti krapų.
Žali agurkai be virimo: žiemai nepakanka 30 stiklainių. Traškios šviežių agurkų salotos
Paprasčiausios agurkų salotos, kurios iš tikrųjų pasirodo labai šviežios, su ką tik iš sodo pašalinto agurko aromatu.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- agurkai, 1,5 kg;
- česnako ir svogūnų po 130 g;
- druskos, 50 g;
- cukraus, 125 g;
- actas 9%, 70 ml%.
Gaminimo procesas
Į salotas galite pridėti savo pasirinktų žalumynų, jie niekada nėra nereikalingi.
Bet jei nenorite ilgai leisti gamtosaugos, darykite tai tiksliai pagal receptą be jokių pykčių.
Nuplaukite agurkus ir supjaustykite griežinėliais, svogūnus – plonais pusžiedžiais arba žiedeliais, jei turite mažų svogūnų.
Česnaką supjaustykite griežinėliais arba trimis ant trintuko, galite perleisti per presą.
Sumaišome agurkus su česnaku, svogūnais, druska ir cukrumi, actu, viską gerai išmaišome.
Indą uždengiame salotomis dangčiu ir nustatome per naktį marinuotis šaldytuve.
Mes dedame salotas į stiklainius ir užpildome jas išsiskyrusiomis sultimis, sandariai priveržkite dangčius.
Tokias salotas reikia laikyti vėsioje vietoje – šaldytuve ar rūsyje.
Paruošimas puikiai dera su bulvių koše, žuvies ir mėsos patiekalais.
Patiekiant pabarstau nerafinuotu augaliniu aliejumi, susmulkinu šviežius svogūnus ar česnaką, krapus.