Iš šios tešlos galite gaminti labai skanius pyragus, baltymus, bandeles, pyragus, pyragus su įvairiais įdarais, bandeles, sūrio pyragus, picas.
Šaldytuve galima laikyti 2-3 dienas.
Tešla minkšta, nelimpa prie rankų, gerai limpa ir pyragaičiai nesuyra.
Ingredientai:
- pienas – 500 ml;
- kvietiniai miltai – 5 puodeliai;
- cukrus – 2 šaukštai. l;
- druska – 0,5 šaukštelio;
- saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai. l;
- mielės (sausos – mažas maišelis) – 11 g.
Gaminimo būdas
Supilkite į dubenį 4 puodelius miltų ir mielių.
Tada pamažu užpilkite šiltu pienu, įpilkite cukraus, druskos, saulėgrąžų aliejaus. Sumaišykite visus ingredientus.
Tada palaipsniui įpilkite dar vieną puodelį miltų.
Tešlą paskleiskite celofano maišelyje ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Bet jei tešla ilgiau laikysis šaldytuve – jai nieko neatsitiks.
Šią tešlą galite palikti per naktį. Ir kitą dieną gaminkite ką nors skanaus.
Ir jokio torto nereikia. Su obuoliais ir kremu šis pyragas yra tiesiog atradimas: paprastas ir greitas
Kepimas su obuoliais visada buvo ir išlieka vienas populiariausių, skaniausių ir aromatingiausių.
Šis pyragas pasirodo labai minkštas, jis turi daug įdaro, mažai tešlos, o kremas sukuria labai subtilią konsistenciją.
Lengva ir paprasta paruošti iš įprastų produktų.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiaušiniai, 3 vnt;
- cukraus, 150 g;
- vanilinas;
- kepimo miltelių, 1 paketėlio;
- pieno, 200 ml;
- lydyto sviesto, 50 g;
- miltų, apie 350 g.
Norėdami paruošti jums reikalingą kremą :
- pieno, 500 ml;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- cukraus, 2 – 3 šaukštai;
- krakmolas, 2 šaukštai;
- obuolių, 2 vnt.
Gaminimo procesas
Pagal skonį kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir vanile.
Masę plakite mikseriu iki standumo ir tirštumo.
Supilkite pieną ir ištirpintą sviestą, sumaišykite su šluotele.
Supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir plakite iki tirštumo.
Kiaušinius sumaišykite su krakmolu ir cukrumi, pienu ir padėkite grietinėlę ant nedidelės ugnies.
Virkite iki tirštumo, išimkite iš viryklės ir atvėsinkite.
Kepimo indą uždenkite pergamentu, išpilkite tešlą ir supilkite obuolius, supjaustytus gabalėliais.
Ant viršaus išdėliokite ir išlyginkite kremą.
Pyragą kepame apie 30 – 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Išimkite atvėsusį pyragą iš formos, jei norite, pabarstykite cukraus pudra ir cinamonu.
Kad būtų lengviau ir tolygiau paskirstyti kremą ant torto, įdėkite jį į maišelį ir supjaustykite kampą, išspauskite kremą ant torto paviršiaus. Arba tiesiog naudokitės vamzdžių maišeliu.
Pasirodo labai skanu, jei grietinėlė vis tiek maišoma su trupiniais sutrupintais riešutais.