Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

2021-12-14 Autorius oskanu.lt

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!
Ingredientai:

– 500 g. bemielės sluoksniuotos tešlos

– 2 virtos vištos šlaunelės

– 2-3 marinuoti agurkai

– 100 g. kietojo sūrio

– 1 virta morka

– 1 skiltelė česnako

– 100-150 g kumpio

– 6 valg.šaukštai majonezo

Ingredientai torto papuošimui:

– 1 marinuotas agurkas

– 200 g. varškės sūrio

–svogūnų laiškai ir petražolės

–vyšniniai pomidorai

–ridikėliai

Paruošimas:

1. Tešlą atšildyti, iškočioti, padalinti į vienodos formos lakštus ir pašauti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 10-12 min.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

2. Gatavus papločius gerai ataušinti ir supjaustyti kiekvieną išilgai, atskiriant sluoksnius.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

3. Papločius atidėti į šalį, užsiimsime įdaro paruošimu (jų pas mus bus net 3). Virtą vištieną smulkiai supjaustyti, tą patį padaryti su marinuotais agurkais, sumaišyti su nedideliu majonezo kiekiu ir padalinti į 2 dalis – pirmas įdaras paruoštas.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

4. Pusę įdaro dėti ant pirmo papločio, lengvai sutepus jį majonezu. Rekomenduojame sutepti majonezu kiekvieną paplotį, kad gatavas užkandinis tortas būtų sultingas.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

5. Antras įdaras – morką ir sūrį smulkiai sutarkuoti, dėti smulkintą česnaką ir sumaišyti su nedideliu majonezo kiekiu. Dėti įdarą ant kito papločio lygiu sluoksniu, iš anksto sutepus jį majonezu. Viršun dėti sekantį paplotį.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

6. Sekantis sluoksnis – kumpis. Dėti plonus griežinėlius ant sluoksniuoto papločio, viršų sutepti nedideliu majonezo kiekiu.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

7. Uždengti kumpį papločiu, dėti antrą vištienos įdaro dalį, uždengti paskutiniu papločiu ir gerai prispausti. Dėti tortą į šaldytuvą kelioms valandoms (geriau nakčiai), kad jis gerai persisunktų.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

8. Gatavą tortą aptepti minkštu varškės sūriu iš visų pusių, puošti svogūno laiškais, vyšniniais pomidorais ir ridikėliais.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Sluoksniuotas tortas-užkandis, paruoštas pagal mūsų receptą, nepaliks abejingo nei vieno svečio!

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Buvau svečiuose pas draugę ir paragavau neįtikėtinai skanų užkandį su silke. Viskas pasirodė paprasta, dalinuosi su jumis receptu


Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Užkandiniai rutuliukai su silke

Ingredientai:

– burokėliai – 170 g

– sūris – 50 g

– + 20 g apvoliojimui

– kiaušiniai – 2 vnt (tryniai)

– majonezas – 1 valgomasis šaukštas (su kaupu)

– česnakas – 1 skiltelė

– silkė – 120 g file
Reklama

Išeiga – 7 vnt

Burokėlius ir morkas išverdu ir nulupu. Burokėlius tarkuoju vidutine trintuve.

Kietąjį sūrį sutarkuoju vidutine trintuve.

Virtus kiaušinių trynius sutarkuoju vidutine trintuve.

Česnaką išspaudžiu. Dedu majonezą ir viską permaišau.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!
Reklama

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Imu po pilną valgomąjį šaukštą burokėlių masės ir formuoju iš jos paplotėlius. Į kiekvieno paplotėlio vidų dedu gabalėlį silkės.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Formuoju iš paplotėlio rutuliuką.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!
Reklama

Burokėlių rutuliukus apvolioju tarkuotu sūriu.

Užkandiniai rutuliukai su riešutais.

Ingredientai:

– morkos – 150 g

– sūris – 50 g

– kiaušiniai – 3 vnt (baltymai)

– majonezas – 1 valgomasis šaukštas

– graikiniai riešutai – 20 g

– + 20 g (įdarui)

– česnakas – 1 skiltelė

– kiaušiniai – 1 trynys (apvoliojimui)
Reklama

Išeiga – 8 vnt.

Morkas, sūrį, baltymus sutarkuoju vidutine trintuve. 

Graikinius riešutus smulkiai supjaustau. Česnaką išspaudžiu. 

Dedu šaukštą majonezo ir viską permaišau.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Imu po 1 valgomąjį šaukštą morkų masės ir formuoju iš jos paplotėlį. Į kiekvieno paplotėlio vidurį dedu silkės gabalėlį.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!
Reklama

Formuoju iš paplotėlio rutuliuką.

Morkų rutuliukus su riešutais apvolioju likusiame trynyje.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!
Reklama

Užkandiniai rutuliukai su silke ir riešutais gatavi.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Karališkas vyniotinis: skumbrės mėgėjai įvertins šį receptą


Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Ingredientai:
– 1 svogūnas
 – 600 g skumbrės
 – 1-2 kiaušinis
 – 1 morka
 – 3 valgomieji šaukštai aliejaus
 – druska pagal skonį
 – malti juodieji pipirai pagal skonį
 – 2 arbatiniai šaukšteliai želatinos

Reklama
Paruošimas:
Išsirinkite riebesnę skumbrę. Pradėsime nuo įdaro. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite aliejuje.

Reklama
Morką sutarkuokite ir apkepkite kartu su svogūnu. Pasūdykite, berkite pipirų. Dėkite į lėkštę.
Kiaušinį išvirkite ir stambiai sutarkuokite. Nupjaukite žuvies galvą ir uodegą. Nupjaukite pelekus.

Reklama
Perpjaukite pilvą ir išimkite vidurius.

Abiejose stuburo pusėse padarykite įpjovas ir pašalinkite kaulus.

Reklama
Skumbrės file dėkite ant maistinės plėvelės. Pasūdykite ir berkite pipirų. Pabarstykite puse kiekio želatinos. Paskui dėkite įdarą, tolygiai paskirstykite.
Paskui išdėliokite morką su svogūnu, kiaušinius ir pabarstykite likusia želatina.

Reklama

Reklama
Susukite vyniotinį maistinės plėvelės pagalba. Suriškite siūlu. Dėkite vyniotinį į verdantį vandenį 30 min.

Reklama
Paskui ataušinkite. Padėkite po svarmeniu. Dėkite į šaldytuvą 7 val.

Reklama
Po to nuimkite plėvelę ir supjaustykite griežinėliais. Karališkas vyniotinis paruoštas!

Skumbrė pataluose! Senos salotos naujai – net skanesnės už įprastą silkę pataluose!


Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Ingredientų sąrašas:

– 450-500 g burokėlių
– 450-500 g bulvių
– 200 g morkų
– 3-4 kiaušiniai
– 1 vidutinis violetinis svogūnas
– 150 g majonezo
– 1-2 silpnai sūdytos/rūkytos skumbrės

Forma: 30x20x5 cm

Receptas žingsnis po žingsnio:

Bulves su lupenomis išverdame pasūdytame vandenyje, ataušiname, nulupame ir stambiai sutarkuojame arba pjaustome smulkiais kubeliais.

Reklama
Kad šis sluoksnis nebūtų sausas, iškart sumaišome jį su nedideliu majonezo kiekiu ir dedame į serviravimo formą – tai gali būti gili lėkštė, dubuo, kulinarinis žiedas arba permatoma kepimo forma, kaip pas mane.

Reklama
Paskui pjaustome žuvį – pas mane 2 rūkytos skumbrės – vieną supjaustome į salotas, kitą paliekame papuošimui, nors tai nebūtina. 

Aš iš anksto nulupau odą, pašalinau visus vidurius ir kaulus, palikusi gryną file. 

Pjaustome lygiai taip pat, kaip ir silkę – iš pradžių išilgai plonomis juostelėmis, paskui skersai smulkiais kubeliais.

Reklama
Dedame žuvį antru sluoksniu ant bulvių. Iškart paruošime tą, kurią palikome papuošimui – supjaustome ją įstrižai vos mažesniais nei centimetro storio gabalėliais.

Reklama
Vieną nedidelį violetinį svogūną pjaustome kuo mažesniais kubeliais. 

Šiame salotų variante aš svogūnų nemarinuoju ir negardinu aliejumi, kadangi skumbrė pati yra pakankamai riebi žuvis.

Reklama
Paskirstome svogūnus ant žuvytės ir labai plonu sluoksniu tepame majonezą – pas mane naminis.

Reklama
Vieną virtą morką stambiai tarkuojame iškart į formą ir paskirstome tolygiu sluoksniu. 

Viršuje plonas majonezo sluoksnis.
Toliau tarkuojame virtą burokėlį. Visų šių salotų ingredientų kiekį aš paliksiu straipsnio pabaigoje. 

Burokėlį dedame lygiu sluoksniu ir sutepame majonezo likučiais.

Finalinis sluoksnis – virti kiaušiniai. 

Tarkuojame juos stambiai, o jei norite – smulkiai ir taipogi tolygiai paskirstome.
Papuošti salotas galima kaip tik jums norisi – žalumynais, iš morkų ar burokėlių išpjautomis gėlėmis, žvaigždutėmis, snaigėmis, padaryti iš kiaušinių lelijas, apipavidalinti kalėdinio vainiko forma…

Šprotai lavaše – puikus Naujųjų metų užkandis. Greita pitos duona


Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Šprotai jau seniai tapo vienu mėgstamiausių patiekalų ant bet kurio šventinio stalo. 

Dažniausiai naudojami šprotų sumuštiniai. 

Aš jums siūlau ne tik originalų skonį, bet ir gana gražų užkandį iš pitos duonos ir šprotų.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • šprotai, 1 b;
  • duonos pita, 2 vnt (apie 35 \ 40 cm);
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • sūrio, 100 g;
  • česnakas, 2 dantys;
  • majonezas, apie 100 g;
  • salotų lapai.
Reklama
Gaminimo procesas

Išimame šprotus iš stiklainio, nupjauname uodegas, supjaustome į dvi dalis ir pašaliname kraigą.

Per spaudą įspauskite česnaką į majonezą, sumaišykite.

Dedame pitos duonos lakštą ir sutepame jį šiuo padažu.

Mes platiname salotų lapus (iš anksto nuplaukite ir išdžiovinkite).

Ant viršaus patrinkite sūrio gabalėlį ir kiaušinį, padarykite majonezo tinklelį.

Uždenkite antrą pita duoną ir sutepkite česnako padažu.
Reklama
Trys sūriai ir kiaušinis, padarykite majonezo tinklą.

Tolygiai paskirstome žuvį ant pitos duonos ir susukame į tvirtą ritinį.

Mes suvyniojame su folija ir siunčiame į šaldytuvą 1 valandą.

Nuimame plėvelę, aštriu peiliu supjaustome porcijomis ir gražiai išklojame ant indo.

Reklama
Jei nemėgstate šprotų, galite naudoti kitus žuvies konservus, o salotų lapus galite pakeisti smulkiai supjaustytais krapais.

Naujųjų metų stalo karalius! Originalaus ir gražaus dizaino salotos




Salotos su vištiena, šviežiu agurku, džiovintais abrikosais ir riešutais.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– virta vištienos krūtinėlė, 250 g;
– virtos bulvės, 5 vnt;
– kiaušiniai, 4 vnt;

– šviežias agurkas, 4 vnt;
– smulkinti graikiniai riešutai, 50 g;
– sausas abrikosas arba slyva, 50 g;

– majonezas;
– kalendra;
– konservuoti žirneliai, granatas ir sūris dekoravimui.
Reklama
Gaminimo procesas

Forma turi būti stačiakampio formos, didesnė, kad vėliau galėtumėte salotas susukti į ritinį.

Uždenkite formą folija ir išdėliokite pirmąjį sluoksnį – tarkuotas bulves, gerai užminkykite ir padarykite majonezo tinklą.

  • Antrasis sluoksnis – virtos mėsos gabaliukai, sutrinta ir majonezo tinklelis.

  • Trečias sluoksnis – tarkuoti kiaušiniai, majonezo tinklas.

  • Ketvirtasis sluoksnis yra smulkinti riešutai ir abrikosų ar slyvų gabalėliai, majonezo tinklas.

  • Penktasis sluoksnis yra grubus tarkuotas agurkas ir majonezo tinklas.

Reklama
Susisukame ir apvyniojame folija. 

Siunčiame porai valandų į šaldytuvą.


Reklama
Mes atleidžiame nuo plėvelės ir sutepame majonezu, tepame žirnius, granatų sėklas, kapotas žoleles ir tarkuotą kietą sūrį juostelėmis.


Tikrai skanios salotos Naujiesiems metams. Pirmos dingsta nuo stalo, įrodyta per metus


Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Prabangios salotos su raudona žuvimi ir šviežiu agurku yra klasikinis skonio ir aromato derinys, jos visada yra naudingos ir tokios salotos tikrai patiks visiems jūsų svečiams. 

Produktų rinkinys yra įprastas, raudonos žuvies nereikia daug.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • raudonos žuvies, 150 g;
  • 2 bulvės ir kiaušiniai;
  • morkos ir šviežias agurkas 1 vnt.
Reklama
Naminiam majonezui jums reikia :
  • druskos ir garstyčių po 1/2 arb.
  • kiaušinis, 1 vnt;
  • cukrus, trečias šaukštelis;
  • augalinis aliejus, 150 g;
  • citrinos sulčių, 1 valgomasis šaukštas.

Gaminimo procesas
Visus majonezo produktus sumaišome maišytuve ir pertraukiame, kol sutirštės.

Trys bulvės ir morkos ant stambios trintuvės.

Supjaustykite žuvį smulkiais gabalėliais.
Reklama
Suformuokite salotas sluoksniais ir ant kiekvienos padarykite majonezo tinklelį. 

Jei nemėgstate virtų morkų salotose, apšlakstykite jas citrinos sultimis ir gausite labai įdomų skonį, tikrai ne morką!

Pirmasis sluoksnis yra tarkuotos bulvės.

Antrasis sluoksnis yra žuvies dalis.

Trečias sluoksnis yra morkos.

Ketvirtasis sluoksnis yra agurkų kubeliai.

Penktas sluoksnis – tarkuoti kiaušiniai.

Pabarstykite lašišos griežinėliais ir kapotomis žolelėmis.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!
Reklama


Štai tokios paprastos ir skanios salotos jums tikrai patiks. Jei nenorite išdėstyti sluoksnių, sumaišykite maisto produktus salotų dubenyje ir išdėstykite juos porcijomis.

Naujiesiems metams aš tikrai paruošiu šį mėgstamą užkandį iš krabų lazdelių: visi produktai yra prieinami ir labai skanūs


Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Naujųjų metų stalas reikalauja ypatingo dėmesio – užkandžiai yra neatsiejama šio stalo dalis, kuri turėtų ne tik būti skani, bet ir gražiai atrodyti!

Šiandien noriu pasidalinti su jumis labai skanaus  ir tuo pačiu  gražaus užkandžio iš krabų lazdelių receptu  .

Šį užkandį galima paruošti pažodžiui per  15 minučių,  o produktai yra  labai prieinami.  

Toks užkandis visada pirmiausia palieka stalą. Išbandykite, jums tikrai patiks!

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Reklama
Virimo ingredientai:
  • Krabų lazdelės – 200 g (viena didelė pakuotė)
  • Vištienos kiaušiniai – 2 vnt.
  • Kietas, pusiau kietas arba sūrymo sūris – 100 g
  • Majonezas – 2-3 šaukštai l.
  • Petražolės ir (arba) krapai – maža kekė
  • Česnakai – 1 gvazdikėlis
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Pradėkime gaminti …

Pirmasis žingsnis – kietai išvirti 2 vištienos kiaušinius: užpilti šaltu vandeniu ir nusiųsti į ugnį. 

Virkite 7–9 minutes nuo virimo momento, tada išpilkite verdantį vandenį, užpilkite naują dalį šalto vandens ir palikite atvėsti.

Tuo tarpu krabų lazdeles patrinkite smulkia tarka. Kad būtų lengviau sutarkuoti, galite juos šiek tiek užšaldyti – įdėkite į šaldiklį 15-20 minučių. 

Padalinkite visas gautas krabų „drožles“ į 2 nevienodas dalis: kol kas atidėkite trečdalį, likusius supilkite į gilų dubenį.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Reklama
Atvėsusius kiaušinius nuvalome nuo lukšto ir smulkiai įtriname, o tada į dubenį suberiame į krabų lazdeles.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Mes taip pat įtriname sūrį smulkia tarka, pridėkite prie ankstesnių ingredientų. 

Taip pat ten siunčiame smulkintus žalumynus, česnaką, perleistą per presą, ir porą šaukštų majonezo. Viską gerai išmaišykite. 

Skanaujame ir ragaujame su druska ir pipirais.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Reklama

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Dabar lengvai patepkite rankas augaliniu aliejumi arba sudrėkinkite vandeniu ir suformuokite kamuoliukus iš krabų masės. 

Dydis yra jūsų nuožiūra. 

Galite pagaminti sniego gniūžtes dideles arba labai mažas – vienam kąsniui.

Ir tai dar ne viskas, perskaitykite iki galo ↓↓↓

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Reklama
Tada sukite kiekvieną rutulį anksčiau sutarkuotose krabų lazdelėse.

Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Pasirodo, šis užkandis yra švelnus, šiek tiek aštrus. Ir visas pasiruošimas užtruko ne ilgiau kaip 15 minučių.

Gaminkite, ragaukite, gero apetito!

30 prabangių pjaustytos mėsos patiekimo variantų


Tortas-užkandis „Napoleonas“. Jo jūs tikrai dar negaminote!

Kiek karštų patiekalų beplanuotumėte patiekti ant šventinio stalo, šaltų užkandžių būtinai reikia. 

O ką labiausiai mėgsta svečiai? Žinoma, aromatingą pjaustytą mėsą, kurią galima užsidėti ant sumuštinio arba suvalgyti su bulvyte. 

Žodžiu, pjaustyta mėsa – nepamainomas daiktas ant šventinio stalo.

Ją reikia patiekti gražiausiame inde, prabangiai papuoštą ir estetiškai išdėliotą. 

Bet kaip tai padaryti, jei dešrų ir mėsos daugybė rūšių, o dar ir daržovių reikia pridėti ryškumui? 

Kaip viską sutalpinti?

Šiandien mes jums parodysime 30 mėsos užkandžių apipavidalinimo variantų.

Jie gana paprastai paruošiami, tačiau atrodo fantastiškai gražiai. 1.
2.

Reklama

3.
4.

Reklama

5.
6.

Reklama

7.
8.

Reklama

9.
10.

Reklama

11.
12.

Reklama

13.
14.

Reklama

15.
16.

Reklama

17.
18.

Reklama

19.
20.

Reklama

21.
22.

Reklama

23.
24.


Reklama

25.
26.

Reklama

27.
28.

Reklama

29.
30.