Atradau naują troškintų kopūstų receptą: jie yra skanūs ir bute nėra nemalonaus kvapo (paslaptis – piene)

2021-08-09 Autorius oskanu.lt

Atradau naują troškintų kopūstų receptą: jie yra skanūs ir bute nėra nemalonaus kvapo (paslaptis – piene)
Verdant kopūstus, daugelis žmonių susiduria su ne itin maloniu kvapu. 

Todėl nemėgstu dėl to troškinti kopūstų, kad vėliau nevėdinčiau buto. 

Dabar aš naudoju šį receptą ir nėra kvapo.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kopūstai, 500 g;
  • 1 morkos ir svogūno;
  • pienas, 80 – 100 ml;
  • lauro lapas, druska, pipirai, žolelės.
Reklama
Gaminimo procesas
Plonai supjaustykite kopūstus, supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais, tris morkas ant rupios trintuvės.

Kepkite svogūną iki pusės virimo augaliniame aliejuje, įpilkite morkų ir troškinkite daržoves, kol morkos bus minkštos.

Įberkite kopūstų, druskos ir pipirų, užpilkite trupučiu pieno. 

Masę gerai išmaišyti.

Patarimas: Jums reikia šiek tiek pieno, kad padengtumėte keptuvės dugną.

Troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 10 minučių, tada suberkite prieskonius ir žoleles, sumaišykite ir dar kelias minutes pavirkite.
Reklama
Aš patiekiu tokius kopūstus prie stalo ir naudoju juos kaip pyragų ir pyragų, koldūnų įdarą. 

Pasirodo, kad jis yra minkštas, bet nevirsta koše, kvapniu.

Cukinijos lecho: skanus ruošinys žiemai. Gailėjausi, kad pagaminau taip nedaug


Atradau naują troškintų kopūstų receptą: jie yra skanūs ir bute nėra nemalonaus kvapo (paslaptis – piene)

Cukinija jau seniai tapo universalia daržove, gaminančia skanius uogienes ir salotas. 

Jūs netgi galite pasigaminti lecho ir patikėkite, tai bus ne ką blogiau nei saldus paprikos patiekalas.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukinijos, 3 kg;
  • saldieji pipirai, 5 vnt;
  • aitriosios paprikos, 2 vnt;
  • česnako, 2 galvutės;
  • augalinis aliejus ir cukrus po 1 puodelį;
  • actas 9%, ½ puodelio;
  • druska, 2 šaukštai;
  • pomidorų pasta, 500 ml.
Reklama
Gaminimo procesas

Nulupkite cukiniją ir pašalinkite sėklas.

Patarimas : jei daržovės yra jaunos, tada sėklų nereikia rinkti.

Cukinijas ir paprikas supjaustykite juostelėmis.

Aitrias paprikas ir česnaką sumalkite maišytuvu.

Daržoves sumaišome su smulkinta mase ir kitais ingredientais.

Masę gerai išminkykite, palikite 3 valandoms, retkarčiais sumaišykite.

Užvirkite ir virkite ant silpnos ugnies 40 minučių.

Masę paskleidžiame į sterilizuotus stiklainius, sandariai priveržiame dangtį, apverčiame ir paliekame atvėsti po rankšluosčiu.

Saugojimą galite laikyti rūsyje arba spintoje.

Reklama
Aš patiekiu tokį lecho kaip atskirą užkandį ir dedu į skirtingus patiekalus: skanios troškintos bulvės su daržovėmis ir troškinta žuvis tokiose daržovėse.