30 minučių ir viskas. Paprasti ir skanūs naminiai sausainiai!

2021-08-12 Autorius oskanu.lt

30 minučių ir viskas. Paprasti ir skanūs naminiai sausainiai!
Šis receptas yra vienas paprasčiausių, bet ir skaniausias.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– miltai, 250 g;
– cukrus, 75 g;
– vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis;
– grietinė, 100 g;
– sviestas, 100 g;
– kepimo milteliai, 1 šaukštelis
Reklama
Gaminimo procesas

Grietinę sumaišykite su minkštu sviestu, cukrumi, vaniliniu cukrumi.

Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į masę ir suminkykite tešlą.

Pabarstykite darbinį paviršių miltais, paskleiskite tešlą ir suvyniokite ją į maždaug 5 mm storio sluoksnį.

Sausainius peiliu išpjauname kvadratėliais arba išspaudžiame formomis.

Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.

Taryba ; Viršutinę sausainių pusę galite merkti į cukrų, sumaišytą su vaniliniu cukrumi ar cinamonu, smulkintais riešutais ar sausomis aguonomis, sezamo sėklomis, smulkintomis saulėgrąžų sėklomis ir kt.

Kepame apie 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Reklama
Patarimas : galima nieko pabarstyti, bet ištirpinti šokoladą arba išvirti pilnavertį glajų ir pamirkyti sausainius, uždėti pergamentą ir šaldyti, kad sukietėtų šokolado sluoksnis. 

Taip pat, panardinę, galite pabarstyti tais pačiais riešutais, sėklomis, džiovintų vaisių gabalėliais ar aguonomis. 

Pasirodo, tai paprastas, bet šventinis desertas.

Šį pyragą prie arbatos kepu dažniausiai! Skanus ir greitai paruošiamas


30 minučių ir viskas. Paprasti ir skanūs naminiai sausainiai!

Minkštas, subtilus, aromatingas varškės pyragas, kuris paruošiamas labai greitai ir lengvai. 

Pagal skonį į įdarą galite pridėti uogų, džiovintų vaisių gabalėlių, riešutų ir kt.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– kiaušiniai, 2 vnt;
– miltai, 350 g;
– sviestas, 100 g;
– kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis;
– cukrus, 150 g;
– žiupsnelis druskos.
Reklama
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą :

– varškė, 500 g;
– cukrus ir razinos po 100 g;
– vanilinis cukrus pagal skonį;
– kiaušiniai, 2 vnt.

Gaminimo procesas

Kiaušinius sumaišyti su druska, cukrumi, minkštu sviestu, masę išplakti maišytuvu.

Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, į masę supilkite porcijas ir užminkykite tešlą. 
Reklama

Padėkite tešlą ant stalo ir minkykite rankomis.

Padalinkite tešlą į 2 dalis. Kiekvieną dedame į maišelį ir 50 minučių išsiunčiame į šaldytuvą.

Varškę sumaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus razinas, ir pertraukite maišytuvu. 

Supilkite razinas ir suminkykite masę iki vientisos masės.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu (arba forma) ir vieną tešlos dalį patrinkite stambia tarka. 

Mes jį išlyginame ir išdėstome įdarą.
Reklama
Ant viršaus įtrinkite antrą tešlos dalį.

Orkaitės įkaitinimas – 180 laipsnių, kepimo laikas nuo 40 iki 50 minučių, bet čia jau žiūrite į savo orkaitę, jei pyrago viršus auksinis, išimkite.

Atvėsinkite formoje ir išimkite, supjaustykite porcijomis ir patiekite.

Patarimas : pagal savo skonį į savo įdarą galite pridėti įvairių užpildų – citrusinių vaisių žievelės, džiovintų vaisių, vaisių gabalėlių, uogų.