Suvalgomi net nespėjus atvėsti. Cukinijos su malta mėsa keptuvėje: mūsų virtuvės klasika

2021-07-29 Autorius oskanu.lt

Suvalgomi net nespėjus atvėsti. Cukinijos su malta mėsa keptuvėje: mūsų virtuvės klasika
Maltos mėsos įdaryti cukinijos jau seniai tapo mūsų virtuvės klasika. Tačiau dažniausiai toks patiekalas gaminamas puode arba orkaitėje. 

Aš siūlau lengvesnį variantą keptuvėje.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

- cukinijos, 1 kg;
– kiaulienos faršo su jautiena, 500 g;
– svogūnai, 70 g;
– pipirai, druska;
– miltai, 100 g;
– kiaušiniai, 2 vnt.
Reklama
Gaminimo procesas

Galite pasiimti maltą mėsą pagal savo skonį arba permalti turimą mėsą ir virti naminį variantą.

Į faršą įberkite tarkuoto svogūno, druskos ir pipirų, pagal skonį prieskonių, smulkiai supjaustytų žalumynų.

Supjaustykite cukiniją storais apskritimais ir šaukšteliu išimkite minkštimą, nepalikdami plonų sienelių.

Daržoves pasūdykite, palikite ant popierinio rankšluosčio, kad jos sugertų sulčių perteklių.

Patarimas: cukinijos negalima druskinti, bet druską sumaišyti su miltais.

Mes įdarome cukinijas su malta mėsa.

Plakite kiaušinius.

Įmerktas cukinijas merkite į kiaušinį, paskui į miltus ir kepkite karštame augaliniame aliejuje 3 minutes iš kiekvienos pusės.

Aš tiekiu tokias cukinijas su padažu arba pabarstau smulkintu česnaku ir žolelėmis. 
Reklama

Arba sutarkuokite porą skiltelių česnako ir atskieskite košę trupučiu vandens – šis česnako vanduo tiesiog suteikia aromato ir pikantiško skonio.

Užpilkite vištienos filė padažu ir pašaukite į orkaitę 30 minučių. Net sausa mėsa pradeda tirpti burnoje


Suvalgomi net nespėjus atvėsti. Cukinijos su malta mėsa keptuvėje: mūsų virtuvės klasika

Visi žino, kad vištienos filė yra sausa ir neskanu, jei ji šiek tiek per daug apšviesta. 

Šis receptas man padeda visada gaminti minkštą ir sultingą patiekalą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • vištienos filė, 2 vnt;
  • bet kokio riebumo grietinėlė, 100 ml;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • pomidoras, 1 vnt;
  • sūrio, 60 g;
  • Itališkos žolelės, druska, prieskoniai pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas
Mėsą plauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

Supjaustykite gabalais ir įdėkite į indą.

Sumaišykite kiaušinius ir grietinėlę, visus prieskonius ir druską.

Patarimas : kremas tinka bet kokiam riebalų kiekiui. Jei nėra kremo. Galite pasiimti grietinės.

Supilkite mėsos gabalėlius su šiuo padažu ir sumaišykite, kad viskas būtų tolygiai paskirstyta.
Reklama
Mes perkeliame mėsą į formą. Mes išlyginame.

Ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius, pabarstykite tarkuotu sūriu.

Indą kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 35 minutes.

Puodai taip pat puikiai tinka šventiniam stalui.

Padažą galite gaminti iš bet kokių ingredientų, pridėdami ką nors savo, pavyzdžiui, žolelių, česnako, paprikos.