Tai yra geriausia, ką aš kada nors valgiau. Maltos mėsos receptas: aš gaminu namuose be orkaitės

2021-09-09 Autorius oskanu.lt

Tai yra geriausia, ką aš kada nors valgiau. Maltos mėsos receptas: aš gaminu namuose be orkaitės
Jei jums patinka įdomūs, bet kartu ir paprasti patiekalai, šis receptas kaip tik jums. 

Minimalus produktų rinkinys, lengvas virimo procesas ir įspūdingas maltos mėsos bei spagečių rezultatas.

Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:

  • malta jautiena arba bet kuri kita, 500 g;
  • svogūnai, česnakai pagal skonį;
  • 1 pomidoras ir paprika;
  • pomidorų pasta 2 šaukštai;
  • vanduo, 250 ml;
  • sūris, 100 g;
  • spagečiai;
  • paprika, žolelės, prieskoniai.
Reklama
Virimo procesas
Faršą pagardinkite druska ir pipirais, paprika ir aromatinėmis žolelėmis, prieskoniais pagal skonį. 

Gerai išminkome.

Į maltą mėsą suberkite smulkintą česnaką ir svogūną, išmaišykite.

Iš maltos mėsos gaminame didelius kukulius ir į vidų dedame nedidelę krūvą spagečių – nevirtų.

Taip pat smulkiai supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką, papriką ir pomidorą supjaustykite kubeliais.

Maltą mėsą su spagečiais pakepinkite nedideliame kiekyje augalinio aliejaus, suberkite svogūną, papriką ir pomidorą, išmaišykite ir troškinkite.
Reklama
Pomidorų pastą praskieskite vandeniu ir užpilkite padažu ant keptuvėje esančio indo.

Troškinkite 20 minučių ant dangčio ant silpnos ugnies.

Sutarkuokite sūrį tarkos pagalba ir pabarstykite ant indo, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 5 minutes.

Patiekdami pabarstykite žolelėmis.

Labai skanus, paprastas ir aromatingas patiekalas originaliame daržovių padaže. 

Pasirodo, mėsos užkandis ir spagečiai, gali užtikrinti skanią vakarienę.

Parodysiu, kaip gaminu sultingiausius kotletus: nieko kepti ir jokių riebių purslų ant viryklės


Tai yra geriausia, ką aš kada nors valgiau. Maltos mėsos receptas: aš gaminu namuose be orkaitės

Ir šiandien aš siūlau dar vieną įdomų variantą sultingiems kotletams gaminti. 

Tuo pačiu metu nereikia stovėti prie viryklės, kontroliuojant kepimo procesą, ir ant viryklės nebus riebių tepalų purslų.

Tai yra geriausia, ką aš kada nors valgiau. Maltos mėsos receptas: aš gaminu namuose be orkaitės

Virimo ingredientai:

Bet kokia malta mėsa – 800 g-1 kg
šalotiniai svogūnai – 2 vnt.
Pomidorai – 2-3 vnt.
Kietasis sūris – 150 g
Grietinė – 2 šaukštai. 
Druska, juodieji pipirai pagal skonį
Reklama
Pradėkime gaminti …
Norėdami paruošti tokius kotletus, savo nuožiūra galite naudoti visiškai bet kokią maltą mėsą – aš sumaišiau (kiauliena, jautiena). Į maltą mėsą arba tiesiog smulkiai supjaustytą svogūną suberkite per mėsmalę. Druska ir pipirai pagal skonį.

Tai yra geriausia, ką aš kada nors valgiau. Maltos mėsos receptas: aš gaminu namuose be orkaitės
Reklama
Išmaišykite ir gerai išplakite, kad faršas taptų plastikinis.

Tai yra geriausia, ką aš kada nors valgiau. Maltos mėsos receptas: aš gaminu namuose be orkaitės

Sūrį patriname ant smulkios trintuvės, o nedidelį jo kiekį dedame į šalį – jums jo reikės pačioje pabaigoje.
Reklama
Tai yra geriausia, ką aš kada nors valgiau. Maltos mėsos receptas: aš gaminu namuose be orkaitės

Į sūrio dubenį suberkite grietinę, smulkiai supjaustytas žoleles, truputį druskos ir pipirų ir sumaišykite.

Tai yra geriausia, ką aš kada nors valgiau. Maltos mėsos receptas: aš gaminu namuose be orkaitės
Reklama
Iš faršo formuojame mažus kamuoliukus, sveriančius 80–100 gramų.

Tai yra geriausia, ką aš kada nors valgiau. Maltos mėsos receptas: aš gaminu namuose be orkaitės

Dabar imame suformuotą maltos mėsos bandelę, viduryje padarome įdubimą ir kažkur į vidų dedame šaukštelį sūrio įdaro, užspaudžiame kraštus ir vėl formuojame bandelę.

Tai yra geriausia, ką aš kada nors valgiau. Maltos mėsos receptas: aš gaminu namuose be orkaitės
Reklama
Paruoštus kotletus suberkite į tinkamą kepimo indą arba tiesiog ant kepimo skardos.

Tai yra geriausia, ką aš kada nors valgiau. Maltos mėsos receptas: aš gaminu namuose be orkaitės

Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir padėkite vieną ratą ant kotletų. 

Mes siunčiame kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, maždaug 30 minučių.

Tai yra geriausia, ką aš kada nors valgiau. Maltos mėsos receptas: aš gaminu namuose be orkaitės
Reklama
Po pusvalandžio iš orkaitės ištraukite formą su kotletais, o ant viršaus pabarstykite likusiu sūriu. Ir dar 10 minučių orkaitėje.

Tai yra geriausia, ką aš kada nors valgiau. Maltos mėsos receptas: aš gaminu namuose be orkaitės

Taip gaunami sultingi ir skanūs kotletai! Gaminkite, ragaukite, gero apetito!

Tai yra geriausia, ką aš kada nors valgiau. Maltos mėsos receptas: aš gaminu namuose be orkaitės