Tešla visada pavyksta, aš keičiu įdarus ir kiekvieną kartą gaunu naują skonį. Šiandien kepu su obuoliais

2021-07-12 Autorius oskanu.lt

Tešla visada pavyksta, aš keičiu įdarus ir kiekvieną kartą gaunu naują skonį. Šiandien kepu su obuoliais
Universali tešla pasirodo labai minkšta ir švelni, puri, puikiai dera su įvairiais įdarais, tiek saldžiais, tiek sūriais. Idealus variantas yra obuolių pyragai.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukrus, 4 šaukštai;
  • sausų mielių, 7 g;
  • šilto pieno, 300 ml;
  • druskos, 1 šaukštelis;
  • sviesto ir augalinio aliejaus po 40 g;
  • kiaušinis, 1 vnt;
  • miltų, apie 600 g.

Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą:
  • obuoliai, 3 vnt;
  • cukraus, 30 g;
  • sviesto, 30 g;
  • cinamono.
Reklama
Aptepimui trynį sumaišykite su šaukštu pieno.

Gaminimo procesas

Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame piene, palikite 10 minučių.

Patarimas : tešlai visas maistas turi būti šiltas, kad kepant tešla pakiltų tolygiai ir liktų puri.

Įpilkite augalinio aliejaus ir minkšto sviesto, minkykite.

Įpilkite kiaušinį ir druską ir sumaišykite.

Į masę supilkite persijotus miltus ir išminkykite.

Palaipsniui supilkite visus miltus ir minkykite tešlą. Tačiau nepamirškite, kad jums gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau miltų, todėl gerai išminkykite ir nepersistenkite.

Uždenkite tešlą ir padėkite šiltai 1 valandai.

Nulupkite obuolius ir supjaustykite dideliais gabalėliais.

Tešlą iškočiokite ant sluoksnio ir supjaustykite juostelėmis. 

Turėtumėte turėti nuo 10 iki 12 juostelių.
Reklama
Ant kiekvieno uždedame po obuolio gabalėlį, sviesto gabalėlį, pabarstome cukrumi ir tešlą apvyniojame ritiniu.

Dėkite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir uždenkite 15 minučių.

Tepkite plaktu tryniu ir pienu.

Pyragus kepame 180 laipsnių temperatūroje 20 – 25 minutes.
Reklama
Atvėsusius pyragus taip pat galite pabarstyti milteliais, cinamonu, o viduje – obuoliais, įdėti smulkintų riešutų ir razinų.