Vyresnioji karta puikiai žino bulgariškų agurkų skonį.
Šis suomiškas receptas taip pat labai primena tokį konservavimą.
Viskas paruošiama paprastai ir greitai.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- agurkai, 3 kg;
- druska, 6 šaukštai;
- vandens, 3 l;
- cukraus, 400 g;
- actas 6%, 500 ml;
- garstyčių sėklos, 2 šaukštai;
- lauro lapas, 3 vnt.
Gaminimo procesas
Agurkus nuplauname ir mirkome švariame vandenyje 2 valandas.
Druską ir cukrų, lauro lapą ir garstyčias ištirpinkite vandenyje.
Užvirkite, užpilkite actu, vėl užvirkite.
Supjaustykite agurkus į gabalus, nupjaudami uodegas.
Supilkite agurkus, sumaišykite.
Mes išdėstome agurkus ant sterilizuotų stiklainių, kai tik jie pakeičia spalvą.
Užpildykite verdančiu marinatu ir sandariai priveržkite dangčius.
Apverskite ir apvyniokite, kol jis visiškai atvės.
Galite pašalinti mėginį iš išsaugojimo per kelias savaites.
Patiekite su virtomis jaunomis bulvėmis, bulvių koše, žuvies ir mėsos patiekalais. Pasirodo skanu, jei didelius agurkų gabalėlius supjaustote mažais gabalėliais, įdedate svogūnų ar česnako, žolelių ir pagardinate nerafinuotu augaliniu aliejumi. Salotos paprastos, bet skanios.
90-ųjų receptas: pjaustyti pomidorai! Skaniausias marinatas, kuris patiks visai šeimai
Šio recepto konservuoti pomidorai yra skanūs ir kvapnūs, o marinuotą agurką galite naudoti užkandžių sausainiams ar padažams.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– pomidorai;
– druska, 2 šaukštai;
– cukrus, 2 šaukštai;
– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas;
– česnakas, 2 skiltelės;
– svogūnas, 1 vnt;
– salierai, petražolės, bazilikai pagal skonį;
– pipirų grūdeliai, 10 – 15 vnt. stiklainyje.
Gaminimo procesas
Mes renkamės tankių veislių pomidorus.. Supjaustykite į dvi dalis.
Pasiimkite žalumynų pagal skonį, tačiau saikingai, per didelis kiekis sugadins skonį. Smulkiai supjaustytas.
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais.
Supjaustykite česnaką griežinėliais.
Sterilizuoto stiklainio dugne padėkite saują žolelių, pomidorų sluoksnį, svogūnų, žolelių, pomidorų sluoksnį. Taigi, pakaitomis, užpildykite skardines iki viršaus.
Į kiekvieną stiklainį pilame druską ir cukrų – darykite tai užpildę stiklainį iki vidurio.
Įmeskite pipirų grūdelius.
Supilkite šaukštą augalinio aliejaus.
Užpildykite stiklainius verdančiu vandeniu ir uždenkite dangčiais.
Mes įdėjome rankšluostį į puodą ir įdėjome skardines, pilkite vandenį ant pečių ir sterilizuokite nuo virimo momento 12 minučių.
Užveržiame dangčius ir apversime stiklainius, suvyniojame ir paliekame atvėsti.
Laikyti rūsyje ar spintoje.
Į pomidorus taip pat galite pridėti mėgstamų prieskonių.
Skanūs ir traškūs agurkai žiemai. Marinavimo receptas yra paprastas ir marinato jokio nereikia
Tokie marinuoti agurkai žiemai yra kvapnūs, traškūs. Aš tiesiog patiekiu jį prie stalo ir naudoju įvairioms salotoms. Receptas yra paprastas ir greitas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- agurkai, 650 g;
- trečdalis viso svogūno;
- morkos, 5 skiltelės;
- aitriosios paprikos pagal skonį, peletrūnas, krienų lapai ir kiti žalumynai;
- druskos ir cukraus po 30 g;
- actas 9%, 20 ml;
- 1 l skardinė.
Gaminimo procesas
Agurkus nuplauname ir, jei jie yra vangūs, nusipirkti ilgą laiką, keletą valandų pripildome švaraus ir šalto vandens.
Nupjaukite uodegas ir suberkite daržoves į švarius stiklainius kartu su morkomis, svogūnais, česnako skiltelėmis ir žolelėmis, visais prieskoniais.
Į stiklainius supilkite druską ir cukrų, užpilkite actu ir užpilkite vandeniu.
Į keptuvę įdėkite rankšluostį ir uždėkite stiklainius, uždengtus dangteliais.
Į keptuvę pilkite vandenį iki skardinių pakabų.
Mes sterilizuojame nuo virimo momento 7 – 10 minučių.
Mes išimame skardines, priveržkite dangčius, apverskite ir apvyniokite, kol jie visiškai atvės.
Ruošinį laikykite rūsyje ar spintelėje.
Pasirodo, agurkai yra labai skanūs ir marinuoti, jie idealiai tinka kaip pikantiškas įvairių patiekalų užkandis.