Klasikinis tarkuotas pyragas su uogiene. Kvapnus ir traškus!

2021-08-22 Autorius oskanu.lt

Klasikinis tarkuotas pyragas su uogiene. Kvapnus ir traškus!
Klasikinis trupininis pyragas viduje pasirodo minkštas, traškios plutos, aromatingas. 

Galite pridėti bet kokį uogienę ar uogienę, priklausomai nuo jūsų skonio.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– kiaušinis, 1 vnt;
– cukrus, 100 g;
– miltai, 400 g;
– sviestas, 180 g;
– grietinė, 2 šaukštai;
– kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis;
– vanilinas pagal skonį;
– uogienė pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas

Užšaldykite sviestą ar margariną.

Miltus persijokite ir įtrinkite sviestu stambia tarka arba tiesiog supjaustykite mažais gabalėliais.

Suberkite kepimo miltelius.

Masę sutrinti į trupinius.

Sumaišykite kiaušinį su vanile ir cukrumi, išplakite, užpilkite grietine, plakite.

Sumaišykite abi mases ir užminkykite tešlą.

Tešlą dedame į maišelį ir 40 minučių išsiunčiame į šaldytuvą.

Patarimas : Padalinkite tešlą į 2 dalis ir įdėkite ją į skirtingus maišelius – tokiu būdu su ja bus patogiau dirbti.
Reklama
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir įtrinkite 1 dalį tešlos. 

Galite paprasčiausiai iškočioti kočėlą, tačiau tarkuotas pagrindas yra pyrago minkštumas ir švelnumas.

Tepame uogienę ir ant viršaus įtriname antrą tešlos dalį.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, kol pagels.

Paprastas pyragas su kefyru per 5 minutes + kepimo laikas


Klasikinis tarkuotas pyragas su uogiene. Kvapnus ir traškus!

Pūkuotas ir erdvus pyragas paruošiamas greitai, pasirodo skanus. 

Šį receptą galite naudoti biskvitui.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– kefyras, 250 ml;
– cukrus, 200 g;
– manų kruopos, 200 g;
– augalinis aliejus, 100 ml;
– miltai, 140 g;
– kepimo milteliai, 1 šaukštelis.
Reklama
Gaminimo procesas

Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir persijokite.

Kefyrą sumaišykite su cukrumi, manų kruopomis, augaliniu aliejumi, vaniliniu cukrumi, sumaišykite.

Mes sujungiame sausus ingredientus su skystais ingredientais.

Formą patepkite aliejumi arba padenkite pergamentu, išdėliokite tešlą, išlyginkite.
Reklama
Orkaitės šildymas – 180 laipsnių, kepkite apie 20 minučių, bet pažiūrėkite į savo orkaitę.

Patarimas : maistas turi būti kambario temperatūros. 

Taip pat galite pridėti šiek tiek citrinos žievelės ar cinamono skoniui ir kvapui, o ciberžolę – ryškiai spalvai. 

Norėdami pagaminti pyrago kremą, galite išplakti grietinę ir cukraus pudrą.