Greiti obuolių sausainiai: minkšti, švelnūs ir tirpstantys burnoje

2021-09-09 Autorius oskanu.lt

Greiti obuolių sausainiai: minkšti, švelnūs ir tirpstantys burnoje
Sausainius lengva paruošti, jų gaunama daug ir nereikia jaudintis dėl to, kad svečiai išalksta.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– miltai, 1 – 2 stiklinės;
– obuoliai, 1 – 2 vnt;
– cukrus, 0,5 puodelio;
– kiaušinis, 1 vnt;
– sviestas, 50 g;
– vanilinis cukrus ir cinamonas pagal skonį;
– žiupsnelis druskos;
– kepimo milteliai, 1 šaukštelis
Reklama
Gaminimo procesas

Minkštą sviestą (kambario temperatūros) išplakite su druska ir cukrumi iki purumo.

Mes įvedame kiaušinį ir plakame iki visiškai vienalytės masės.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite, supilkite į masę, įpilkite cinamono ir vanilino, išminkykite.

Supjaustykite obuolį smulkiais gabalėliais, sumaišykite su tešla.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir šaukštu paskleiskite tešlą sausainių pavidalu.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 15 minučių, kol pagels.
Reklama
Pagal skonį pabarstykite milteliais.

Patarimas : pagal skonį į sausainius įdėkite riešutų ar razinų. 

Obuolius taip pat galite pakeisti kietomis kriaušėmis.

Paprastas ir skanus obuolių pyragas per 5 minutes. Skaniau nei Šarlotė: daug, daug obuolių


Greiti obuolių sausainiai: minkšti, švelnūs ir tirpstantys burnoje

Daugelis žmonių mėgsta obuolių pyragus, ypač tuos, kuriuos galima pasigaminti paprastai ir greitai, patiekiant prie arbatos ir svečių. 

Prasideda vaisių sezonas, todėl būtinai atkreipkite dėmesį į šį desertą.

Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:

obuoliai, 4 vnt;
kiaušiniai, 2 vnt;
cukrus, 100 g;

pienas, 100 ml;
miltai, 200 g 4
kepimo milteliai, 10 g;

vanilino pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas

Pasirinkite saldžiarūgščius obuolius, todėl pyragas pasirodys ryškaus skonio, drėgnas.

Iš anksto išimame pieną iš šaldytuvo, kad jis pasiektų kambario temperatūrą.

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo.

Supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.

Supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais, atsargiai išmaišykite, kad neliktų gabalėlių.

Pagal skonį galite įpilti vanilino arba apskritai jį pakeisti cinamonu, kuris puikiai dera su obuoliais.

Supjaustykite obuolius mažais griežinėliais.

Kepimo indą ištepkite sviesto gabalėliu ir sluoksniu paskleiskite obuolių skilteles.

Tešlą tolygiai supilkite ant viršaus.
Reklama
Pyragą kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių, bet pažiūrėkite į jūsų orkaitę.

Atvėsusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra arba sumaišyti su cinamonu.

Pyragas yra orus, minkštas, drėgnas, bet ne tekantis, įdaras bus minkštas, bet nesitepantis.