Agurkai yra labai skanūs, traškūs, malonaus aromato. 3 litrų stiklainio receptas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– agurkai;
– krienų lapai;
– krapų skėtis, 2 vnt;
– aviečių lapai, 4 vnt;
Marinatui:
– cukrus, 1 valgomasis šaukštas;
– druska, 2 šaukštai;
– vandens, 1 l.
Gaminimo procesas
Agurkus nuplauname, uodegas išimame ir kiekvieną agurką suvyniojame į nuplautą krienų lakštą.
Įdėkite visus kitus ingredientus į stiklainio dugną ir įdėkite agurkus į krienų lapą.
Užvirkite marinatą ir užpilkite juo agurkų stiklainius, įpilkite 1 valgomą šaukštą acto.
Mes uždarome stiklainį įprastu, plastikiniu dangteliu ir padėkite jį vėsioje vietoje, galite rūsyje.
Patarimas: geriau nupjauti krienų lapų centrinę storą gyslą, tada agurkus bus lengva suvynioti.
Agurkus rinkitės ne mažus ir ne didelius, vidutinius.
Traškūs agurkai su garstyčiomis žiemai. Jūs tikrai nevalgėte tokių agurkų
Garstyčių marinuotų agurkų salotos yra patrauklus ir skanus patiekalas, kuris puikiai papildys vakarienę, pietus ir net ant šventinio stalo.
Viskas paruošiama paprastai ir greitai, vienu metu galite pagaminti daug stiklainių.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
– agurkai, 1,5 kg;
– česnako, 1,5 galvutės;
– garstyčios, 1 valgomasis šaukštas;
– cukrus, 80 g;
– druska, 1 valgomasis šaukštas;
– pipirai, 0,5 šaukštelio;
– acto esencija 70%, 1 valgomasis šaukštas.
Virimo procesas
Nuplaukite agurkus ir užpilkite juos švariu, šaltu vandeniu, kad jie būtų traškūs.
Patarimas: rinkitės mažus agurkus, kad apskritimai būtų maži. Imame miltelių garstyčias.
Supjaustykite agurkus griežinėliais.
Agurkus užpilkite druska ir cukrumi, pipirais, garstyčiomis, supilkite actą, sumaišykite ir palikite 3 valandas, retkarčiais pamaišydami.
Po virimo agurkus virkite 5 minutes.
Mes dedame salotas į sterilizuotus stiklainius, uždarykite ir užpildykite sultimis.
Mes priveržiame dangčius ir apverčiame, apvyniokite, kol atvės.
Pasirodo, kad salotos yra labai aromatingos, vidutiniškai druskingos ir pikantiškos.
Patiekdami galite pridėti svogūnų, supjaustyti plonais pusžiedžiais ir pagardinti nerafinuotu augaliniu aliejumi, pridėti krapų.
Štai ir viskas. Skanaus!