Be verdančio vandens, be acto, be konservantų! Agurkai plastikiniame butelyje

2021-07-29 Autorius oskanu.lt

Be verdančio vandens, be acto, be konservantų! Agurkai plastikiniame butelyje
Šie agurkai yra lygiai tokie patys kaip marinuoti statinėje. Bet didžioji dalis fermentacijos proceso vyksta plastikiniame butelyje.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– agurkai;
– petražolės ir krapai, salierai;
– serbentų ir vyšnių lapai;
– lauro lapas;
– aitriosios paprikos pagal skonį;
– česnakai;
– druska, 1 kg 10 litrų vandens.
Reklama
Gaminimo procesas

Gerai nuplauname agurkus.

Patarimas: paimkite mažus agurkus, kurie lengvai pateks į 5 litrų plastikinio butelio kaklą.

Ištirpinkite druską vandenyje – pažiūrėkite pagal agurkų kiekį ir apskaičiuokite marinato kiekį.

Į 5 l plastikinius butelius meskite lauro lapus, vyšnių ir serbentų lapus, česnako skilteles, aitriųjų pipirų gabalėlius, salierą, petražoles, krapus.

Dedame agurkus ir po kaklu užpilame marinatą.

Butelius uždengiame dangčiais, dedame į padėklą, kad skystis ištekėtų (jeigu jo yra per daug)

Paliekame 2 – 3 savaitėms.
 
Reklama
 
Mes išpilame sūrymą iš butelių, keletą kartų nuplaukite agurkus švariu šaltu vandeniu.

Po kaklu užpilkite švarų vandenį, uždarykite dangtį ir palikite 5 dienoms – jei fermentacijos procesas atsinaujina, išleiskite orą ir nusiųskite juos į rūsį 1 – 2 mėnesiams.

Rauginti kopūstai yra traškūs ir gerai laikosi. Mama pasakė visas raugo subtilybes


Be verdančio vandens, be acto, be konservantų! Agurkai plastikiniame butelyje

Tai vienas paprasčiausių raugintų kopūstų receptų žiemai – kopūstai ilgai išliks traškūs, jie netaps minkšti ir ilgainiui netamsės. 

Mes tiesiog imame kopūstus, morkas ir gaminame marinatą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kopūstai, 2 kg;
  • morkos, 4 vnt;
  • vandens, 1 l;
  • cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos, 2 šaukštai
Reklama
Gaminimo procesas

Paėmiau kopūstų ir gavau 2 kg. Šiam kiekiui imu 4 morkas, bet galite rinktis pagal savo skonį. 

Taip pat atkreipkite dėmesį, kad 1 litras vandens eina į 2 kg kopūstų. Todėl teisingai apskaičiuokite visus kopūstų raugo komponentus.

Susmulkinti kopūstai, trys morkos ant stambios tarka.

Marinatui sumaišykite vandenį su druska ir cukrumi santykiu nuo 1 iki 2. Marinatas už 1 l vandens druskos, 2 šaukštus ir cukrų, 1 šaukštą.
Reklama
Mes sumaišome kopūstus su morkomis ir dedame į konteinerį, sandariai uždarome marinatą, vėl uždarome ir uždedame priespaudą. Mes prispaudžiame.

Mes paliekame 3 dienas kambario temperatūroje.

Išimame kopūstus ir paliekame per naktį, kad išeitų kartumas.

Mes tvirtai išdėstome virš stiklainių, uždarykite taip, kad marinatas padengtų kopūstus. Mes uždengiame dangčiais ir įdėjome į rūsį.

Tokie kopūstai išlieka iki vėlyvo pavasario, puikiai tinka troškinti, barščiai.