Šie agurkai yra lygiai tokie patys kaip marinuoti statinėje. Bet didžioji dalis fermentacijos proceso vyksta plastikiniame butelyje.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– agurkai;
– petražolės ir krapai, salierai;
– serbentų ir vyšnių lapai;
– lauro lapas;
– aitriosios paprikos pagal skonį;
– česnakai;
– druska, 1 kg 10 litrų vandens.
Gaminimo procesas
Gerai nuplauname agurkus.
Patarimas: paimkite mažus agurkus, kurie lengvai pateks į 5 litrų plastikinio butelio kaklą.
Ištirpinkite druską vandenyje – pažiūrėkite pagal agurkų kiekį ir apskaičiuokite marinato kiekį.
Į 5 l plastikinius butelius meskite lauro lapus, vyšnių ir serbentų lapus, česnako skilteles, aitriųjų pipirų gabalėlius, salierą, petražoles, krapus.
Dedame agurkus ir po kaklu užpilame marinatą.
Butelius uždengiame dangčiais, dedame į padėklą, kad skystis ištekėtų (jeigu jo yra per daug)
Paliekame 2 – 3 savaitėms.
Mes išpilame sūrymą iš butelių, keletą kartų nuplaukite agurkus švariu šaltu vandeniu.
Po kaklu užpilkite švarų vandenį, uždarykite dangtį ir palikite 5 dienoms – jei fermentacijos procesas atsinaujina, išleiskite orą ir nusiųskite juos į rūsį 1 – 2 mėnesiams.
Rauginti kopūstai yra traškūs ir gerai laikosi. Mama pasakė visas raugo subtilybes
Tai vienas paprasčiausių raugintų kopūstų receptų žiemai – kopūstai ilgai išliks traškūs, jie netaps minkšti ir ilgainiui netamsės.
Mes tiesiog imame kopūstus, morkas ir gaminame marinatą.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kopūstai, 2 kg;
- morkos, 4 vnt;
- vandens, 1 l;
- cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
- druskos, 2 šaukštai
Gaminimo procesas
Paėmiau kopūstų ir gavau 2 kg. Šiam kiekiui imu 4 morkas, bet galite rinktis pagal savo skonį.
Taip pat atkreipkite dėmesį, kad 1 litras vandens eina į 2 kg kopūstų. Todėl teisingai apskaičiuokite visus kopūstų raugo komponentus.
Susmulkinti kopūstai, trys morkos ant stambios tarka.
Marinatui sumaišykite vandenį su druska ir cukrumi santykiu nuo 1 iki 2. Marinatas už 1 l vandens druskos, 2 šaukštus ir cukrų, 1 šaukštą.
Mes sumaišome kopūstus su morkomis ir dedame į konteinerį, sandariai uždarome marinatą, vėl uždarome ir uždedame priespaudą. Mes prispaudžiame.
Mes paliekame 3 dienas kambario temperatūroje.
Išimame kopūstus ir paliekame per naktį, kad išeitų kartumas.
Mes tvirtai išdėstome virš stiklainių, uždarykite taip, kad marinatas padengtų kopūstus. Mes uždengiame dangčiais ir įdėjome į rūsį.
Tokie kopūstai išlieka iki vėlyvo pavasario, puikiai tinka troškinti, barščiai.