Pyragas garsėja skoniu ir originalia tešlos konsistencija: jis pasirodo labai minkštas ir purus. Skirtingi įdarai padeda kiekvieną kartą gauti skirtingus patiekalus ant stalo.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- šilto pieno, 80 g;
- sausų mielių, 1 arbatinis šaukštelis;
- miltų, 300 g;
- cukraus, 2 šaukštai;
- druskos, 1 arbatinis šaukštelis;
- eir kremas, 100 ml;
- kiaušinis, 1 vnt.
Gaminimo procesas
Mieles praskiedžiame šiltu pienu ir paliekame masę 5 minutėms, kad mielės suaktyvėtų.
Miltus persijokite ir sumaišykite su druska ir cukrumi, grietinėle ir kiaušiniu.
Supilkite pieną su mielėmis ir užminkykite tešlą.
Patarimas: jei mėgstate saldesnius kepinius, įberkite daugiau cukraus. Jei planuojate sūrų įdarą, neturėtumėte pridėti daug cukraus.
Tešla neturi būti lipni, elastinga.
Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
Formą patepkite aliejumi ir uždenkite pergamentu.
Padalinkite tešlą į kelias dalis, kiekvieną susukite į sluoksnius, išdėliokite įdarą ir suformuokite pyragus.
Pyragus suberiame į formą ir gaunamas vienas didelis pyragas.
Palikite jį 20 minučių, sutepkite plaktu kiaušiniu.
Kepame 170 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Leiskite 10 minučių atvėsti formoje, tada išimkite ir atvėsinkite ant stalo.
Tokiai tešlai rinkitės bet kokį įdarą, tešla idealiai tinka viskam.
Taip pat galite tiesiog iškepti atskirus pyragus.
Garsūs lenkiški sausainiai: kaip aš juos gaminu! Greiti „Mazurka“ sausainiai prie arbatos
Sausainių ypatumas yra jų paruošimo paprastumas, labiausiai paplitęs produktų rinkinys ir puikus rezultatas.
Kai biskvitas atvės, turėsite švelnią morengą su džiovintų vaisių gabalėliais.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiaušiniai, 3 vnt;
- cukraus, 180 g;
- miltų, 160 g;
- kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
- vanilinas;
- riešutų ir džiovintų vaisių pagal skonį, po 1 stiklinę.
Gaminimo procesas
Kiaušinius plakite mikseriu iki putų ir dalimis suberkite cukrų, plakdami nesustodami, kol gausis tiršta masė.
Supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir plakite mikseriu.
Supilkite į gabalus susmulkintus riešutus ir džiovintus vaisius, sumaišykite.
Formą (aš paėmiau 30 x 22 cm) padengiame pergamentu.
Tešlą paskleidžiame, išlyginame mentele formos.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių, tačiau patikrinkite pasiruošimą iešmu.
Atvėsusį biskvitą supjaustykite porcijomis, galite papildomai pabarstyti cukraus pudra.
Į tešlą galite įdėti aguonas arba gaminti ją tik su aguonomis kartu su kitais priedais.
Pasirodo ir labai skanu.