Tokią sočią ir skanią vakarienę iškepsite vienoje keptuvėje labai greitai ir vėliau nereikės plauti kalno indų. Galite pridėti arba pakeisti produktus mano recepte, kaip norite.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
maltos mėsos, 400 g;
ryžių, 200 g;
svogūnai, 200 g;
pomidorai, 250 g;
saldieji pipirai, 150 g;
salierai, 80 g;
karis, pusė šaukštelio;
druska, pipirai, žolelės, žalieji svogūnai, augalinis aliejus.
Gaminimo procesas
Svogūnas – 1 gabalas, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su malta mėsa. Druska ir pipirai pagal skonį, gerai sumaišykite.
Mėsos kukulių formavimas
Visas daržoves supjaustykite gabalėliais.
Patarimas: jei nemėgstate salierų, galite jų praleisti, pridėti petražolių ir krapų, baziliko ar rozmarino.
Mes pašildome augalinį aliejų ir lengvai pakepiname svogūną, tada pridėkite papriką, salierą ir kepkite minutę, sumaišykite.
Suberkite pomidorus ir kepkite dar minutę.
Dabar tolygiai supilkite nuplautus ryžius ant mėsos kukulių, įpilkite skirtingo skonio prieskonių.
Užpilkite šaltu vandeniu tiek, kiek ryžiai šiek tiek pasidengia.
Uždenkite dangčiu, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 40 minučių.
Patarimas: kad ryžiai ir mėsos kukuliai gerai garuotų, paimkite dangtį be skylės arba uždenkite rankšluosčiu.
Nuimkite nuo viryklės, išmaišykite, vėl uždenkite ir palikite 10 minučių.
Prieš patiekdami pabarstykite žolelėmis ir žaliais svogūnais.
Aš taip pat dedu česnako į faršą, o kartais į daržoves dedu šiek tiek aitriųjų pipirų, šviežių ar sausų, galite įdėti ir lauro lapų.
Užpilkite vištienos filė padažu ir pašaukite į orkaitę 30 minučių. Net sausa mėsa pradeda tirpti burnoje
Visi žino, kad vištienos filė yra sausa ir neskanu, jei ji šiek tiek per daug apšviesta.
Šis receptas man padeda visada gaminti minkštą ir sultingą patiekalą.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- vištienos filė, 2 vnt;
- bet kokio riebumo grietinėlė, 100 ml;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- pomidoras, 1 vnt;
- sūrio, 60 g;
- Itališkos žolelės, druska, prieskoniai pagal skonį.
Gaminimo procesas
Mėsą plauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
Supjaustykite gabalais ir įdėkite į indą.
Sumaišykite kiaušinius ir grietinėlę, visus prieskonius ir druską.
Patarimas : kremas tinka bet kokiam riebalų kiekiui. Jei nėra kremo. Galite pasiimti grietinės.
Supilkite mėsos gabalėlius su šiuo padažu ir sumaišykite, kad viskas būtų tolygiai paskirstyta.
Mes perkeliame mėsą į formą. Mes išlyginame.
Ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius, pabarstykite tarkuotu sūriu.
Indą kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 35 minutes.
Puodai taip pat puikiai tinka šventiniam stalui.
Padažą galite gaminti iš bet kokių ingredientų, pridėdami ką nors savo, pavyzdžiui, žolelių, česnako, paprikos.