Kol virdulys užvirs, viskas bus paruošta. Vos 10 minučių ir purios spurgos ant stalo

2021-09-23 Autorius oskanu.lt

Kol virdulys užvirs, viskas bus paruošta. Vos 10 minučių ir purios spurgos ant stalo
Minkštos, purios ir erdvios spurgos keptuvėje, nereikalaujant ilgo darbo su mieline tešla ir neprarandant daug laiko kočiojimui ir kepimui.

Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:

  • kefyras, 200 ml;
  • cukrus, 3 šaukštai;
  • kiaušinis, 1 gabalas;
  • soda ir druska po 0,5 šaukštelio;
  • miltų, 3 puodeliai;
  • actas 9%, 1 šaukštelis;
  • sviesto, 30 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Plakite šluotele kiaušinius su cukrumi ir supilkite į kambario temperatūros kefyrą. 

Mes sumaišome.

Supilkite persijotus miltus, sodą ir druską, minkykite tešlą.

Patarimas: jums gali prireikti šiek tiek daugiau miltų.

Uždenkite tešlą ir palikite 10 minučių.

Tešlą iškočiokite į 1 cm storio sluoksnį.

Tepkite tešlą lydytu sviestu ir susukite tankų ritinį.

Supjaustome gabalėliais ir kiekvieną šiek tiek paspaudžiame ranka iš pjūvio pusės.
Reklama
Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir išdėliojame spurgas.

Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos ir paskleiskite ant popierinių rankšluosčių.

Atvėsusias spurgas apibarstykite cukraus pudra arba cukrumi, patiekdami galite tiesiog užpilti medumi. Arba saldi grietinė. 

Bet kokiu atveju tokios spurgos bus labai skanios.

Greiti obuolių sausainiai: minkšti, švelnūs ir tirpstantys burnoje


Kol virdulys užvirs, viskas bus paruošta. Vos 10 minučių ir purios spurgos ant stalo

Sausainius lengva paruošti, jų gaunama daug ir nereikia jaudintis dėl to, kad svečiai išalksta.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– miltai, 1 – 2 stiklinės;
– obuoliai, 1 – 2 vnt;
– cukrus, 0,5 puodelio;
– kiaušinis, 1 vnt;
– sviestas, 50 g;
– vanilinis cukrus ir cinamonas pagal skonį;
– žiupsnelis druskos;
– kepimo milteliai, 1 šaukštelis
Reklama
Gaminimo procesas

Minkštinkite sviestą kambario temperatūroje ir išplakite su druska ir cukrumi iki purumo.

Mes įvedame kiaušinį ir plakame iki visiškai vienalytės ir erdvios.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite, supilkite į masę, įpilkite cinamono ir vanilino, išminkykite.

Supjaustykite obuolį smulkiais gabalėliais, sumaišykite su tešla.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir šaukštu paskleiskite tešlą sausainių pavidalu.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 15 minučių, kol pagels.
Reklama
Pagal skonį pabarstykite milteliais.

Patarimas : pagal skonį į sausainius įdėkite riešutų ar razinų. 

Obuolius taip pat galite pakeisti kietomis kriaušėmis.