Actas, be abejo, yra būtinas išsaugojimui. Bet aš noriu pasiūlyti receptą, kuriame visiškai skirtingi produktai veiks kaip konservantas ir pasirodys labai, labai skanu, konservas bus saugomas ilgai.
Norėdami paruošti 3 litrų stiklain5, jums reikės šių ingredientų:
– agurkai, 1,5 – 2 kg;
– krapų skėčiai, 2 vnt;
– česnakas, 3 skiltelės;
– pipirų grūdeliai, 1 arbatinis šaukštelis;
– garstyčių sėklos, 1 arbatinis šaukštelis;
– krienų lapai.
Gaminimo procesas
Paimkite sterilizuotą stiklainį ir ant dugno uždėkite krapų, krienų lapų, pipirų skėtį.
Gerai nuplauname agurkus, supjaustome uodegas ir suberiame į stiklainius.
Užpildykite stiklainius verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 15 minučių.
Supilkite vandenį į puodą, įpilkite cukraus, 3 šaukštus, druskos, 1,5 šaukšto, citrinos rūgšties, 1 arbatinį šaukštelį ir užvirkite. Virkite 2 minutes ir supilkite į stiklainį.
Mes susukame dangčius, apverčiame ir suvyniojame.
Laikyti rūsyje ar spintoje.
Citrinų rūgštis yra alternatyva actui, kuri gerai išsaugo ir palaiko agurkus traškius.
Dabar aš kopūstų netroškinu ir nekepu. Dabar kopūstus gaminu kartu su kumpeliais: neriebus ir skanus maistas
Ingredientai:
- 1 kg pjaustytų baltagalvių kopūstų
- 4 vištienos kumpeliai
- 1-2 svogūno galvos
- 1 morka
- 1-2 skiltelės česnako
- 1 a.š. adžigos
- 2 v.š. aliejaus (saulėgrąžų)
- 30 g sviesto
- Druskos pagal skonį
Dietinis patiekalas iš kopūstų su vištiena rankovėje
Nuo vištienos kumpelių nuimkite odelę ir perpjaukite kumpelį į dvi dalis, nuplaukite, nusausinkite
Marinato paruošimui: giliame nedideliame inde sumaišykite adžigą su 1 v.š. saulėgrąžų aliejaus, išspauskite česnaką, sumaišykite ir mišiniu įtrinkite mėsą.
Įdėkite į šaldytuvą.
Svarbu! Druskos nededame. Jos yra adžikoje!
Per tą laiką smulkiai supjaustykite kopūstą, sutarkuokite morką, supjaustykite svogūnus (plonais žiedais).
Daržoves sudėkite į dubenį, paberkite druskos ir pamaigykite rankomis, kad išsiskirtų sultys.
Supilkite į daržoves likusį aliejų ir sumaišykite.
Daržoves sudėkite į kepimo rankovę, padarykite iš jų lyg pagalvę, ant kurios sudėkite mėsą, sviestą, supjaustytą nedideliais gabalėliais.
Užriškite rankovę ir pradurkite keliose vietose.
Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 190-200 ° C, tada įdėkite rankovę su daržovėmis ir kumpeliais 45 minutėms.
Po 45 min. išimkite rankovę, perpjaukite viršuje, atidengdamos mėsą.
Įdėkite į orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus.
Dabar kopūstų nekepu, netroškinu.
Gaminu su vištienos kumpeliais: skanus, neriebus maistas.
As
Atsakyti
Virginija
Atsakyti