Mūsų šeimoje kepta žuvis yra vienas mėgstamiausių patiekalų. Vyras – žvejys dažnai džiugina laimikiu.
Tai lydekaitę pagaus, tai ešerių parneš. Dažnokai lepinu šeimą ir jūros žuvimi.
Visada kepdavau žuvį taip, kaip anksčiau mane mokė mama.
Įkaitindavau keptuvę, įpildavau aliejaus, dėdavau žuvį ir kepdavau.
Niekada net nesusimąstydavau dėl to.
Kartą anyta, pamačiusi, kaip vakarienei ruošiu žuvį, pasidalijo su manimi skanios ir apetitiškos keptos žuvies paruošimo gudrybėmis.
1. Valome žuvį, šaliname vidaus organus.
2. Darome kelias įstrižas įpjovas žuvyje. Tai daroma tam, kad kauliukai suminkštėtų kepant.
3. Kad pašalintume dumblo kvapą ir padarytume mėsą standžia, rekomenduojamos citrinos sultys.
4. Įtriname žuvį prieskoniais ir popieriniu rankšluosčiu pašaliname drėgmę. Jei nepašalinsime nereikalingo skysčio, kepant žuvis gali suirti.
5. Stambią žuvį sūdome prieš apvoliojimą. Kad pasūdytume smulkią žuvį, reikia berti druską tiesiai į pabarstus.
6. Pabarstus geriau padaryti iš miltų ir džiūvėsėlių, proporcija 1:1.
7. Žuvį reikia kepti tik storasienėje keptuvėje.
8. Iš pradžių įkaitiname aliejų iki spirgėjimo, paskui dedame žuvį. To nepadarius žuvis gali virsti koše.
Štai turbūt ir viskas. Papasakokite savo skanios keptos žuvytės ruošimo paslaptis.
Iš esmės nebeperku rūkytos skumbrės – tiesiog pasiimu buteliuką, 3 žuvis ir pagaminu šį skanėstą
Siūlome išbandyti šį metodą – jis jums patiks ir tikrai negaminsite žuvies jokiu kitu būdu!
Sūdyta skumbrė yra sultinga ir švelni, kad marinatui suteiktų ypatingą skonį, galite pridėti rūkytos paprikos ir kario ar net 100 mililitrų viskio.
Pagrindiniai ingredientai:- Žuvis – 3 vnt
- Svogūnai – 2 vnt
- Vanduo – 1 litras
- Juodoji arbata – 2 šaukštai
- Lauro lapas – 2 vnt
- Cukraus, druskos, pipirų mišinys – pagal skonį
Kaip gaminti:
- Nulupkite žuvų skerdenas, nuimkite galvas, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
- Pasigaminkite marinatą: užvirkite vandenį su svogūnų lukštu, palaikykite 5 minutes ant ugnies, leiskite 10 minučių užpilti.
- Įberkite druskos, arbatos, pipirų, cukraus, kitų prieskonių, užvirkite marinatą, nukelkite nuo ugnies, leiskite atvėsti.
- Paruoškite butelį sūdymui – galite pasiimti įprastą plastiką.
- Nupjaukite viršų, uždėkite žuvies uodegą, užpilkite sūrymu, leiskite 3 dienas pastovėti šaldytuve.
Viską, galite pabandyti! Gero apetito!
Nepamirškite pasidalinti receptu su draugais!
Salotos yra nepalyginamos! Receptą sužinojau iš restorano, o dabar visą laiką gaminu namie
Labai paprastos, sočios ir skanios agurkų ir virtos kiaulienos salotos.
Tokias salotas verta ruošti ne tik taip, bet ir šventiniam stalui.
Svarbiausia nusipirkti šviežios mėsos ir išvirti ją su prieskoniais bei druska, virta kiauliena turėtų būti aromatinga ir skani.
Arba nusipirkite kokybišką paruoštą virtą kiaulienos gabalėlį.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- virta kiauliena, 200 g;
- agurkai, 2 vnt;
- kiaušinis, 1 vnt;
- sūrio, 70 g;
- pagal skonį česnako, krapų ir majonezo.
Gaminimo procesas
Jei verdate mėsą, ją atvėsinkite, supjaustykite juostelėmis arba išardykite į pluoštus.
Agurkus taip pat supjaustome juostelėmis.
Ant tarkuotos trintuvės išvirkite kiaušinį, atvėsinkite ir tris kartu su sūriu.
Visus produktus sumaišome, pagal skonį dedame smulkintų krapų ir česnako, pagardiname majonezu.
Majonezą galima pasigaminti namuose, jis bus dar skanesnis.
Nereikia to primygtinai reikalauti, maišyti ir patiekti prie stalo.
Šventiniam patiekalui salotos gali būti suformuotos žiede arba pagamintos porcijomis, papuoštos žalumos šakelėmis.
Salotos be majonezo kiekvienai dienai! Aš ją nuolat gaminu ir visi patenkinti
Lengvos ir gaivios salotos iš konservuotų žalių žirnių ir kininių kopūstų su skaniu ir originaliu padažu.
Šį padažą galite naudoti bet kokioms kitoms salotoms ir jose net marinuoti mėsą, ypač skanią vištieną.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- Pekino kopūstai, 400 – 500 g;
- konservuotų žirnių, 1 skardinė.
Padažui jums reikės :
- pienas, 50 ml;
- augalinis aliejus, 00 ml;
- druska, trečias šaukštelis;
- citrinos sulčių, 2 šaukštai;
- česnako skiltelė;
- Prancūziškos garstyčios, pusė šaukštelio.
Gaminimo procesas
Susmulkinti kopūstai.
Apsirengimui į pieną supilkite augalinį aliejų ir iki minutės suplakite į tirštą masę panardinamuoju maišytuvu.
Į padažą įpilkite česnako, "perleisto" per "spaustuvą", citrinos sulčių, druskos, garstyčių.
Mes vėl pertraukiame maišytuvu.
Padažas labai tirštas.
Sumaišykite kopūstus su žaliaisiais žirneliais, padažu ir išmaišykite.
Aš taip pat pridedu didelių kekių smulkintų petražolių ir krapų, labai šviežių ir sveikų.
Šis padažas taip pat tinka bet kokioms salotoms, pagardintoms majonezu, kartu galite rinkti užkandžių pyragus.
„5 minučių“ salotos, ir visi prašys šio recepto. Skanios salotos, pagamintos iš paprastų produktų
Sultingos ir labai gardžios rūkytos vištienos mėsos, konservuotų pupelių ir kukurūzų salotos su kiaušiniais ir žolelėmis.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- rūkytos vištienos mėsos, 250 g;
- konservuotų baltųjų ir raudonųjų pupelių, po 1 skardinę;
- konservuoti kukurūzai, 1 skardinė;
- kiaušiniai, 3 – 4 vnt;
- žolelės, druska ir pipirai, majonezas.
Gaminimo procesas
Pupeles ir kukurūzus išpilame iš skysčio – galite įdėti juos į sietą ir šiek tiek palikti.
Mėsą supjaustykite gabalėliais, virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais.
Mes paimame bet kokius žalumynus pagal savo skonį ir smulkiai supjaustome.
Mes sumaišome visus produktus, sumaišome, druskos ir pipirų pagal skonį.
Pagardinkite majonezu ir patiekite.
Salotos tik iš trijų "rimtų" ingredientų! Be majonezo galite net gaminti maistą šventiniam stalui
Labai skanios, paprastos, galima sakyti, biudžetinės salotos, su obuoliais, sūriu ir pomidorais.
Dėl skonio galite pridėti daugiau produktų, tačiau aš primygtinai patariu išbandyti originalų receptą.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– sūris, 200 g;
– pomidorai, 3 vnt;
– obuoliai, 2 vnt;
– česnakas, 2 skiltelės;
– grietinė, 6 šaukštai;
– žolelės, aromatinės žolelės ir prieskoniai.
Gaminimo procesas
Pagal skonį druskos grietinė ir derinama su česnaku, perleistu per presą, smulkiai pjaustytomis žolelėmis, aromatinėmis žolelėmis – prancūziškomis ar Provanso.
Gerai išminkykite iki vientisos masės.
Patarimas : salotoms rinkitės tankius, ne minkštus pomidorus.
Mes supjaustome pomidorus į dvi dalis ir pašaliname sėklas šaukšteliu, tada supjaustome kiekvieną griežinėlį juostelėmis.
Nulupkite obuolius tris ant rupios trintuvės.
Kietą sūrį taip pat įtriname rupia tarka.
Visus produktus sumaišome ir pagardiname grietinės padažu.
Galite pagaminti šventinę tokio užkandžio versiją: sumaišykite visus ingredientus, išskyrus pomidorą.
Imame didelius, mėsingus pomidorus, supjaustome į 2 dalis ir pašaliname sėklas.
Į tuščią vidurį šaukštu dėkite įdaro su padažu, pabarstykite smulkintomis žolelėmis, gražiai padėkite ant indo ir patiekite.
Tokios porcijinės salotos pomidoruose atrodo labai gražiai.
Uždenkite indą salotų lapais.
Vasaros salotos žiemai: gaminame 15 metų ir neatsibosta. Daržovių salotos žiemai
Labiausiai bet kokios daržovės visiems yra agurkai, pomidorai, paprikos.
Kad žiemą galėtumėte mėgautis mėgstamo asortimento skoniu ir gaiviu aromatu, siūlau paruošimui naudoti mano receptą.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
pomidorai, 3,5 kg;
agurkai, 1 kg;
aitriosios paprikos, 500 g%
žalumynų mišinys;
česnakai, 1 galva;
druska, 80 g;
cukrus, 100 g;
augalinis aliejus, 120 g;
aitrieji pipirai, 2 vnt;
lauro lapas, pipirų žirneliai;
Virimo procesas
Agurkus supjaustykite skiltelėmis. Jei jums patinka cukinijos, naudokite jas vietoj agurkų.
Pomidorus supjaustykite skiltelėmis.
Papriką supjaustykite juostelėmis.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Daržoves sumaišykite su kapotomis žolelėmis ir česnaku, druska, cukrumi ir augaliniu aliejumi, aitriosios paprikos gabaliukais.
Patarimas: jei nėra šviežių aitriųjų pipirų, pakeiskite juos smulkintomis.
Palikite salotas 15 minučių.
Mes dedame salotas į stiklainius, užpildome sultimis.
Uždenkite dangčiais ir padėkite į puodą ant rankšluosčio.
Įpilkite šilto vandens ir sterilizuokite nuo virimo momento 30 minučių.
Užveržiame dangčius ir apverčiame, paliekame atvėsti.
Salotas laikome šaldytuve arba sandėliuke.
Užkandis yra tiesiog nuostabus, dera prie garnyro, mėsos patiekalų. Galima patiekti su šaltais gabalėliais ir lašiniais.
„Firminiai“ pomidorai žiemai pagal mano vyro receptą! Jie pasirodo labai skanūs
Taigi artėjo ilgai lauktas pasirengimas žiemai – derlius įsibėgėjo, o tai reiškia, kad laikas išleisti kulinarinius sąsiuvinius su receptais ir kibti į darbus – išsaugojimo sezonas atviras!
Sąžiningai, pomidorus žiemai uždariau tik porą kartų, nes mano vyras šį procesą vykdo jau daugiau nei dešimt metų – pasirodo, jie yra tiesiog puikūs (be lašo meilikavimo, mielieji!)
Taigi, esmė ta, kad mes su juo esame susitarę – aš užsiimu agurkais, bet jis visiškai ir visiškai perima pomidorus – kaip man, labai pelningą tandemą.
Šiandien noriu pasidalinti su jumis šiuo pačiu „parašo“ receptu (žinoma, su mano vyro leidimu) – šeimininkės, būtinai pasilikite sau, nesigailėsite!
Ko jam reikia:
pomidorai,
serbentų, vyšnių ir krienų lapai,
krapų skėčiai,
petražolės,
česnakai,
Lauro lapas,
pipirų grūdeliai,
česnako.
Kaip matote, rinkinys yra standartinis, tačiau pomidorų skonis priklausys nuo paties gaminimo proceso ir, žinoma, nuo sūrymo!
Sūrymui paruoškite:
Vanduo – 1 litras
Actas – 50 ml,
Druska – šaukštas su kaupeliu,
Cukrus – 3 šaukštai.
Pirmiausia paruoškite pomidorus – nuplaukite ir nuimkite žalias uodegas.
Vyras sako, kad geriau tokiu būdu uždaryti mažus pomidorus, tačiau ten turėtumėte vadovautis savo derliumi.
Tada užpilkite verdančiu vandeniu visus žalumynus, kad iš jo pašalintumėte visus mikrobus.
Pasibaigus visiems paruošiamiesiems procesams, ant skardinių dugno uždėkite 2-3 lapus žolelių, česnako ir svogūno griežinėlių, tada pradėkite juos užpildyti pomidorais – stenkitės nepalikti tuštumų stiklainiuose.
Tada supilkite likusius prieskonius ir užpilkite pomidorus verdančiu vandeniu – tokios formos jie turėtų stovėti apie 15-20 minučių.
Laikui bėgant, pilkite visą vandenį iš skardinių į keptuvę ir, išmatavę jo kiekį, įpilkite sūrymo komponentų (jei keptuvėje gavote 5 litrus, tada recepte nurodytas acto, druskos ir cukraus kiekis turi būti padauginti iš 5).
Užvirkite sūrymą, išjunkite ugnį ir nedelsdami pradėkite pilti į stiklainius.
Užvyniokite ruošinius su dangteliais ir apverskite skardines aukštyn kojomis, kad šios formos visiškai atvėstų (nepamirškite gerai suvynioti).
Tokį konservavimą galima laikyti tiek rūsyje, tiek sandėliuke – mes išbandėme abu šiuos variantus – abiem atvejais pomidorai „išliko“ prie pietų stalo nepažeisti ir nepažeisti!
Būtinai marinuokite agurkus pagal šį receptą. Marinuoti agurkai vokiškai
Šiuos agurkus išbandžiau pernai su drauge, man labai patiko skonis.
Dabar nusprendžiau juos ir virti.
Norėdami virti marinuotus agurkus, turite:
Pamirkykite agurkus 2 valandas lediniame vandenyje, tada nuplaukite ir vėl pamirkykite 1 valandą lediniame vandenyje.
Agurkams nupjaukite visus antgalius ir uodegas, kad jie būtų švarūs ir tvarkingi.
Supjaustykite morkas plonais griežinėliais, o svogūnus – pusžiedžiais.
Krapus reikia užplikyti verdančiu vandeniu.
Sterilaus indelio apačioje dedame krapų skėtį, tada česnaką.
Gvazdikėlius perpjaukite pusiau.
Įpilkite lauro lapų ir sumaišykite agurkus su morkomis.
Į stiklainius supilkite druską ir cukrų, tada iki pat kaklo užpilkite agurkus šaltu, nevirintu vandeniu.
Uždenkite virtais dangteliais.
Paimkite didelį puodą, padėkite servetėlę ant dugno ir įpilkite šiek tiek vandens.
Leiskite vandeniui užvirti, dabar atsargiai įdėkite stiklainius.
Vanduo turi būti iki indelio pečių.
Nuo to momento, kai vanduo užvirs, sterilizuokite dar 3 minutes.
Specialiomis žnyplėmis (pribluda) išimkite skardines.
Belieka įpilti acto ir susukti stiklainius.
Norėdami paruošti ruošinį, jums reikės 1 litro vartojimo.
- agurkai – apie 200 gramų;
- svogūnai – 100 gramų;
- morkos – 3-4 ilgos skiltelės;
- česnakas – 1,5 skiltelės;
- krapai (skėčiai) – 2 vnt;
- druska – 1 arbatinis šaukštelis su skaidriu;
- cukrus – 2 arbatiniai šaukšteliai su skaidriu;
- actas 9% – 3 šaukštai. šaukštai.
- lauro lapas – 1 vnt.
Agurkai pagal šį receptą nesprogs ir turės gražią skaidrią marinato spalvą.
Traškūs marinuoti agurkai! Patikimas sūdymo būdas laikyti bute
Tai bus apie tai, kaip išsaugoti marinuotus agurkus, kad jie išliktų iki vasaros, ne rūsyje, o tiesiai bute!
Bet dabar pakalbėkime apie tai, kaip išeiti iš situacijos, kai skardinių niekaip negalima įdėti į rūsį, o aš labai noriu marinuotų agurkų!
3 litrų talpos ingredientai skardinėje:
- pusantro kilogramo agurkų;
- 100 gramų druskos;
- prieskoniai pagal skonį: pipirų žirneliai, krienai, vyšnių ir serbentų lapai, česnakai, lavruška, krapai (žiedkočiai).
Marinuotų agurkų stiklainius tris dienas pastovėjus kambario temperatūroje, sūrymas pakeis spalvą, agurkai taip pat pašviesės.
Fermentacija nebus tokia aktyvi kaip pirmą dieną. Indelio kaklas bus be putplasčio, o sūrymas nusistovės.
Dabar pilkite visą sūrymą į puodą ir įpilkite stiklinę švaraus vandens.
Agurkų skalauti nereikia.
Žiemą galite valyti agurkus prieš valgydami. Išvirkite sūrymą ir pašalinkite putas.
Agurkus nedelsiant užpilkite karštu sūrymu ir veržliarakčiu susukite dangčius.
Gali atrodyti, kad fermentacijos procesas tęsiasi stiklainiuose, net dangtelis gali šiek tiek išsipūsti, bet tai yra įprastas procesas, viskas vyksta pagal planą!
Palikite stiklainius šioje formoje, kol jie visiškai atvės, nieko nevyniodami.
Pagal šį receptą agurkai kambario temperatūroje stovės ilgiau nei 2 metus.
Nors kodėl jie turėtų taip ilgai stovėti?
Jie tokie skanūs, kad ilgai neišlaikys.
Gaminkite su malonumu, apsirūpinkite traškiais agurkais!
Iš karto virkite dvigubą porciją! Traškūs rudieji pomidorai su kaukazietišku marinatu žiemai
Užkandis pasirodo aštrus, aštrus, labai aromatingas ir tinka prie įvairių mėsos patiekalų ir garnyrų.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– pomidorai, 6 kg;
– aitriosios paprikos, 3 vnt;
– morkos, 3 vnt;
– česnakai, 2 galvutės;
– saldieji pipirai, 6 vnt;
– krūva petražolių;
– kvapieji pipirai 4 vnt 1,5 l talpos indelyje.
Norėdami paruošti 5 l marinatą, jums reikia:
– druska, 5 šaukštai;
– cukrus, 20 šaukštų;
– acto esencija 70%, 4 valg.
Gaminimo procesas
Supjaustykite pomidorus griežinėliais, tris morkas rupia tarka.
Supjaustykite aitriąsias paprikas ir česnaką, žalumynus, papriką į gabalėlius maišytuvu, tik iki tyrės.
Masę sumaišykite su tarkuotomis morkomis.
Dedame kvapiuosius pipirus, truputį susmulkintos masės, pomidorų sluoksnį, vėl aštrų mišinį, pomidorus į sterilizuotus stiklainius ir tokiu būdu pakaitomis į stiklainio viršų.
Virkite sūrymą iš visų ingredientų, užvirkite ir virkite porą minučių.
Pabaigoje supilkite acto esenciją, sumaišykite, virkite 1 minutę ir supilkite pomidorus.
Uždenkite dangteliais, įdėkite į puodą ant rankšluosčio, užpilkite šiltu vandeniu ir sterilizuokite 20 minučių nuo virimo momento.
Mes priveržiame dangčius.
Apverskite ir suvyniokite, kol atvės.
Skanumėlis žiemai! Ryžių ir cukinijų salotos, nepaprastai skanu
Tokie gausūs grūdų ir daržovių preparatai yra pagalba, jei reikia, greitai paruošiant vakarienę ar pietus.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– ryžiai, 1 stiklinė;
– cukinijos, 1,5 kg;
– svogūnai, 4 vnt;
– morkos, 3 vnt;
– saldieji pipirai, 3 vnt;
– pomidorų sultys, 500 ml arba pomidorų pasta, pomidorų tyrė;
– 500 ml vandens;
– augalinis aliejus, 180 ml;
– cukraus ir druskos po 2 valg.
– česnakas, 4 skiltelės;
– paprastas actas, 3 šaukštai.
Gaminimo procesas
Virkite ryžius, kol pusė išvirs pasūdytame vandenyje, nuplaukite.
Supjaustykite svogūną kubeliais, kepkite augaliniame aliejuje, kol bus skaidrus.
Suberkite morkas, sutarkuotas stambia tarka, sumaišykite ir kepkite 7 minutes.
Paprikas supjaustykite juostelėmis, suberkite į keptuvę ir kepkite 5 minutes.
Supilkite pomidorų sultis, išmaišykite ir troškinkite.
Patarimas : pomidorų tyrę galite susmulkinti per sietą, kad neliktų sėklų ir žievelės gabalėlių.
Pagal skonį galite įdėti komercinių pomidorų pastos.
Supilkite vandenį, įberkite druskos ir cukraus, virkite masę 5 minutes.
Cukiniją supjaustykite kubeliais ir suberkite į keptuvę, suberkite česnaką ir žoleles, uždenkite ir troškinkite 10 minučių.
Supilkite ryžius, sumaišykite, uždenkite ir troškinkite 5 minutes.
Supilkite actą ir virkite dar 2 – 3 minutes.
Mes dedame salotas į sterilizuotus stiklainius, priveržkite dangčius, apverskite, apvyniokite, kol visiškai atvės.
Laikyti rūsyje ar spintoje.
Agurkų nebeišmetu! Agurkai žiemai tomatuose: taupių namų šeimininkių receptas
Agurkai, konservuoti pomidoruose ar kečupuose, ilgą laiką tapo populiariu derliumi.
Šis marinato priedas daro daržoves traškias, aromatingas, su lengva, pikantiška nata.
Bus naudojamas universalus receptas, bus naudojami agurkai, kuriuos jau norėjote išmesti.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
agurkai;
pipirų žirneliai;
česnakai, 2 gvazdikėliai 1 litro indelyje;
krapų skėtis;
Virimo procesas
Agurkus galima paimti mažus ir sveikus, sudėti į stiklainius ar didelius, bet supjaustyti gabalėliais, kaip jums patinka.
Į kiekvieną švarų indelį dedame pipirus ir česnaką, lauro lapą, krapų skėtį ir bet kokius jūsų pasirinktus žalumynus.
Agurkus uždenkite stiklainiais dangteliais ir sudėkite į puodą, kad sterilizuotumėte 10 minučių.
Patarimas: mes dedame skardines be marinato.
Sūrymui: į vandenį įpilkite 250 g cukraus ir 1 šaukštą druskos, užpilkite 200 g pomidorų pastos.
Svarbu: geriau imti tik pomidorų pastą, o ne sultis, ne kečupą, recepte yra tik padažas.
Užvirkite ir supilkite 200 ml acto, užvirkite.
Išimame stiklainius iš keptuvės ir užpildome karštu marinatu, užsukame dangčius.
Apverskite skardines ir apvyniokite jas, kol atvės.
Tokį konservavimą galite laikyti rūsyje ar spintoje.
Agurkai pasirodo labai skanūs, o toks konservavimo variantas yra sausas sterilizavimas, jums tikrai patiks ir dažnai jį naudosite.
Labai traškus! Receptas neįprastai skanių agurkų su garstyčių marinatu
Agurkai yra aštrūs, traškūs ir labai skanūs.
Uždarykite juos dalimis – pusės litro indeliuose.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– agurkai, 4 kg;
– cukraus ir vandens, po 1 puodelį;
– druska, 3 plienai;
– sausos garstyčios, 40 g;
– pipirai, 20 g;
– paprastas actas, 1 stiklinė;
– augalinis aliejus, 1 stiklinė;
Gaminimo procesas
Agurkus nuplauname, nupjauname užpakaliukus ir nuo galų perpjauname į 4 dalis, vidurys turi būti vientisas.
Augalinį aliejų sumaišykite su actu ir cukrumi, pipirais, garstyčiomis ir smulkintu česnaku.
Palikite masę 3 valandoms, kartais ją pamaišydami.
Mes dedame agurkus į stiklainius, užpildome marinatu, kuriame jie marinavo ir sterilizavo 15 minučių, užsukite dangčius, apverskite, apvyniokite ir palikite atvėsti.
Iš principo visada galite norėti tokių agurkų be konservavimo – salotos pasirodo aštrios ir labai skanios, jas kelias dienas galima laikyti šaldytuve.
Agurkai krienų lapuose! 3 litrų stiklainio receptas
Agurkai yra labai skanūs, traškūs, malonaus aromato. 3 litrų stiklainio receptas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– agurkai;
– krienų lapai;
– krapų skėtis, 2 vnt;
– aviečių lapai, 4 vnt;
Marinatui:
– cukrus, 1 valgomasis šaukštas;
– druska, 2 šaukštai;
– vandens, 1 l.
Gaminimo procesas
Agurkus nuplauname, uodegas išimame ir kiekvieną agurką suvyniojame į nuplautą krienų lakštą.
Įdėkite visus kitus ingredientus į stiklainio dugną ir įdėkite agurkus į krienų lapą.
Užvirkite marinatą ir užpilkite juo agurkų stiklainius, įpilkite 1 valgomą šaukštą acto.
Mes uždarome stiklainį įprastu, plastikiniu dangteliu ir padėkite jį vėsioje vietoje, galite rūsyje.
Patarimas: geriau nupjauti krienų lapų centrinę storą gyslą, tada agurkus bus lengva suvynioti.
Agurkus rinkitės ne mažus ir ne didelius, vidutinius.
Traškūs agurkai su garstyčiomis žiemai. Jūs tikrai nevalgėte tokių agurkų
Garstyčių marinuotų agurkų salotos yra patrauklus ir skanus patiekalas, kuris puikiai papildys vakarienę, pietus ir net ant šventinio stalo.
Viskas paruošiama paprastai ir greitai, vienu metu galite pagaminti daug stiklainių.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
– agurkai, 1,5 kg;
– česnako, 1,5 galvutės;
– garstyčios, 1 valgomasis šaukštas;
– cukrus, 80 g;
-druska, 1 valgomasis šaukštas;
– pipirai, 0,5 šaukštelio;
– acto esencija 70%, 1 valgomasis šaukštas.
Virimo procesas
Nuplaukite agurkus ir užpilkite juos švariu, šaltu vandeniu, kad jie būtų traškūs.
Patarimas: rinkitės mažus agurkus, kad apskritimai būtų maži. Imame miltelių garstyčias.
Supjaustykite agurkus griežinėliais.
Agurkus užpilkite druska ir cukrumi, pipirais, garstyčiomis, supilkite actą, sumaišykite ir palikite 3 valandas, retkarčiais pamaišydami.
Po virimo agurkus virkite 5 minutes.
Mes dedame salotas į sterilizuotus stiklainius, uždarykite ir užpildykite sultimis.
Mes priveržiame dangčius ir apverčiame, apvyniokite, kol atvės.
Pasirodo, kad salotos yra labai aromatingos, vidutiniškai druskingos ir pikantiškos.
Patiekdami galite pridėti svogūnų, supjaustyti plonais pusžiedžiais ir pagardinti nerafinuotu augaliniu aliejumi, pridėti krapų.
Žali agurkai be virimo: žiemai nepakanka 30 stiklainių. Traškios šviežių agurkų salotos
Paprasčiausios agurkų salotos, kurios iš tikrųjų pasirodo labai šviežios, su ką tik iš sodo pašalinto agurko aromatu.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- agurkai, 1,5 kg;
- česnako ir svogūnų po 130 g;
- druskos, 50 g;
- cukraus, 125 g;
- actas 9%, 70 ml%.
Gaminimo procesas
Į salotas galite pridėti savo pasirinktų žalumynų, jie niekada nėra nereikalingi.
Bet jei nenorite ilgai leisti gamtosaugos, darykite tai tiksliai pagal receptą be jokių pykčių.
Nuplaukite agurkus ir supjaustykite griežinėliais, svogūnus – plonais pusžiedžiais arba žiedeliais, jei turite mažų svogūnų.
Česnaką supjaustykite griežinėliais arba trimis ant trintuko, galite perleisti per presą.
Sumaišome agurkus su česnaku, svogūnais, druska ir cukrumi, actu, viską gerai išmaišome.
Indą uždengiame salotomis dangčiu ir nustatome per naktį marinuotis šaldytuve.
Mes dedame salotas į stiklainius ir užpildome jas išsiskyrusiomis sultimis, sandariai priveržkite dangčius.
Tokias salotas reikia laikyti vėsioje vietoje – šaldytuve ar rūsyje.
Paruošimas puikiai dera su bulvių koše, žuvies ir mėsos patiekalais.
Patiekiant pabarstau nerafinuotu augaliniu aliejumi, susmulkinu šviežius svogūnus ar česnaką, krapus.
Gailėsites visą žiemą, jei nepasigaminsite! Marinuoti pomidorai su agurkais tiesiog skanumėlis!
Derliaus nuėmimo žiemai sezono metu šis receptas bus labai naudingas.
Šis aromatingas ir traškus daržovių patiekalas yra puikus priedas prie bet kurio garnyro.
Paruošti taip pat lengva, kaip kriaušes nulupti, o rezultatas pranoks visus lūkesčius.
Norėdami gauti receptą, paimkite
marinatas 1 l. vanduo:
- druskos-1 valgomasis šaukštas;
- cukrus – 2 šaukštai;
- actas 9% – 50 ml .;
Produktai:
- pomidorai – 0,5 kg;
- agurkai -0,5 kg;
- Bulgarų pipirai – 0,5 kg .;
- svogūnai – 200 gr;
- morkos -200 gr.
- aliejus (rafinuotas daržovių) – 1 arbatinis šaukštelis;
- pipirų grūdeliai, kvapieji pipirai.
Parengiamasis etapas. Nuplaukite daržoves, supjaustykite agurkus žiedais, nupjaukite uodegas.
Supjaustykite svogūnus plonais ketvirčio žiedais. Supjaustykite pipirus į vidutinius gabalėlius.
Patarimas: geriausias šio recepto variantas yra raudonųjų arba geltonųjų pipirų malimo mašina. Pomidorai yra kietos arba storos odos veislės.
Raudonus, mėsingus pomidorus perpjaukite pusiau, koteliu ir supjaustykite vidutiniu ratu.
Morkas sutarkuokite ant korėjietiškų morkų tarka.
Iš anksto sterilizuokite stiklainius, tai galite padaryti 160 laipsnių orkaitėje. Šis procesas trunka 15 minučių.
Mes užpildome bankus. Apačioje mesme juoduosius pipirų žirnelius, kvapiuosius pipirus, po 2 vnt.
Dedame daržovių sluoksnį: morkos, agurkai, svogūnai, paprikos, pomidorai. Viršutinis sluoksnis turėtų būti sudarytas iš svogūnų.
Į kiekvieną stiklainį supilkite po 1 valg. šaukštai bekvapio augalinio aliejaus.
Uždenkite stiklainius dangteliais.
Marinato virimas
Į 1 l vandens įpilkite šaukštą druskos ir du šaukštus. šaukštus cukraus, sumaišykite ir leiskite marinatui virti 5 minutes, užpilkite actu.
su karštu marinatu užpilkite iki pat viršaus. Į puodą dedame stiklainius su daržovėmis, kurias reikia sterilizuoti.
Keptuvės apačioje padėkite servetėlę.
Užpildykite stiklainius šiltu vandeniu ir nuo virimo momento leiskite vandeniui virti dar 20 minučių.
Belieka tik sandariai uždaryti skardines, apversti ir palaukti, kol ruošinys atvės.
Stiklainius uždenkite šilta antklode, kad aušinimas būtų kuo lėtesnis.
Šis receptas gerai išlaiko daržoves net ir kambario temperatūroje.
Daugiau tokių skanių sūdytų agurkų nerasite! Ir vos per 30 minučių – patiks visiems
Savo šeimoje gaminame tokius greitai lengvai pasūdytus agurkus prie kepsnių ir kitų mėsos patiekalų – jie puikiai dera ir paįvairina vienas kito skonį.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– agurkai, 600 g;
– česnakas, 3 skiltelės;
– medus arba cukrus, 3 šaukštai;
– druskos 3 šaukštai;
– actas 9%, 3 šaukšteliai;
– pipirai;
– grynas šaltas vanduo, 900 ml.
Gaminimo procesas
Iš šio produktų kiekio gaunu 3 stiklainius po 400 g.
Agurkus nuplauname ir supjaustome apskritimais. Jei norite, iškirpome garbanotu peiliu šventinei porcijai.
Mes įdėjome agurkus į švarius stiklainius.
Paimkite dideles skilteles ar daugiau česnako – supjaustykite gabalėliais, bet ne mažais.
Jei norite, įberkite pipirų mišinio.
Patarimas: jei mėgstate aštrų, tuomet imkite dar šviežių aitriųjų pipirų, smulkiai supjaustykite ir padalykite į 3 dalis, suberkite į stiklainius. Taip pat galite pridėti žalumynų.
Supilkite medų arba įberkite cukraus, įberkite druskos.
Supilkite švarų ir šaltą vandenį.
Uždarykite stiklainius dangteliais ir stipriai purtykite, kad cukrus ir druska gerai ištirptų.
Dedame į šaldytuvą 30 minučių ir tiekiame ant stalo tokį gardų, lengvai pasūdytą, traškų užkandį.
Marinuoju agurkus su įkvėpimu! Pasidalinsiu receptu laukdama šviežių agurkų sezono
Netrukus prasidės šviežių daržovių iš jų sodo sezonas. Laukdamas ieškau savo mėgstamų receptų ir dalinuosi su jumis. Šiandien jie yra marinuoti agurkai.
Norėdami paruošti 3 l skardines, jums reikės:
- agurkai;
- vandens, 1,5 l;
- druskos, 3 šaukštai;
- actas, 2 šaukštai;
- krienų lapai, krapai, serbentų lapai;
- česnako, 1 galva.
Gaminimo procesas
Stiklainio apačioje įdėkite nuplautų žolelių ir česnako skiltelių.
Agurkus nuplauname ir pripildome stiklainį, pabarstome česnako skiltelėmis ir žolelėmis.
Į stiklainį supilkite actą.
Užvirinkite vandenį, ištirpinkite jame druską, virkite dar minutę ir karštą supilkite į stiklainį.
Mes uždengiame plastikiniu dangteliu ir padėkite vėsioje vietoje.
Sūrymas nurodomas vienai 3 litrų skardinei. Todėl teisingai apskaičiuokite skardinių skaičiui reikalingus kiekius.
Pridėkite žalumynų pagal savo skonį, žinau, kad daugelis deda petražolių, ąžuolo lapų. Taip pat galite sumaišyti pipirus su žirneliais.
Paprasta cukinija, bet skanesnės cukinijos jūs dar negaminote. Visi ieško tokio recepto
Aromatinis cukinijos suktinukas puikiai dera su įvairiais įdarais.
Šį kartą gaminu su sūriu ir grybais, šviežiomis žolelėmis.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- cukinijos, 2 vnt;
- kiaušiniai, 4 vnt;
- krapai;
- miltų, 120 g;
- druska, pipirų mišinys, itališkos žolelės;
- pievagrybiai, 300 g;
- sūrio, 150 g.
Gaminimo procesas
Trys cukinijos ant rupios trintuvės, išspauskite.
Grybus supjaustykite gabalėliais ir kepkite sausoje keptuvėje, kol išgaruos skystis, tada užpilkite trupučiu augalinio aliejaus, druskos ir pipirų, troškinkite, kol suminkštės. Atvėsinkite.
Sumaišykite cukiniją su česnaku, prieskoniais, pipirų, smulkintų krapų ir kiaušinių mišiniu.
Masę gerai išminkykite ir suberkite miltus, išmaišykite.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir paskleiskite masę, išlyginkite ją per visą formą.
Pyragą kepame 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Pyragą su pergamentu paskleidžiame ant stalo.
Paskleidžiame grybus, pabarstome tarkuotu sūriu.
Mes suvyniojame tankų ritinį ir pabarstome sūriu ant viršaus.
Mes siunčiame jį į orkaitę ir kepame 10 minučių.
Suktinukas pasirodo labai aromatingas ir skanus, tiek karštas, tiek šaltas. Tai puikus priedas prie bet kokio valgio.
Skaniau nei balandėliai! Cukinijos su malta mėsa orkaitėje: greita ir skani vakarienė
Tai gana senas receptas ir dažnai gaminamas, kai šviežios daržovės yra sezono metu.
Paruošti lengviau ir greičiau nei įdaryti kopūstai, pasirodo labai skanu.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- cukinijos, 2 vnt;
- maltos mėsos, 500 g;
- pomidorai, 4 vnt;
- grietinės, 150 ml;
- sūrio, 100 g;
- česnako pagal skonį;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
- svogūnas, 1 gabalas;
- vandens, 50 ml.
Gaminimo procesas
Geriau paimti jaunas, ne pačias didžiausias cukinijas.
Supjaustykite pomidorus ir cukinijas griežinėliais.
Pagardinkite faršą druska ir pipirais, prieskoniais pagal savo skonį ir vis tiek galite įtrinti šiek tiek sūrio.
Suberkite smulkintas žoleles ir česnaką.
Iš faršo formuojame mažus rutuliukus.
Ant cukinijos uždėkite rutulį maltos mėsos, uždenkite pomidorą ir įdėkite į kepimo indą.
Taip gaminame visus produktus.
Tarkuotą sūrį sumaišykite su vandeniu, druska ir pipirais, grietine, prieskoniais pagal skonį ir žolelėmis.
Šiuo įdaru užpildykite cukinijas.
Indą dedame į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių 50 minučių.
Po to ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio ir nusiųskite į orkaitę dar 15 minučių.
Patiekite karštą su įvairiais garnyrais ir užkandžiais.
Maltą mėsą galima pasiimti bet kokią pagal jūsų skonį.
Kodėl anksčiau neturėjau šio recepto? Sveikas ir pigus maistas per 10 minučių
Cukinijos gali būti naudojamos įvairiausiems patiekalams gaminti. Tuo pačiu metu jie visi yra labai natūralūs ir sveiki, todėl negaiškite laiko ir, kol tęsiasi šviežių daržovių sezonas, pasigaminkite paprastų ir skanių cukinijų gėrybių.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- cukinijos, 2 vnt;
- baklažanai, 1 vnt;
- paprikos, 2 vnt;
- džiūvėsėlių 0,5 puodelio;
- parmezano, 0,5 puodelio;
- čiobreliai, bazilikai, druska, česnakai;
- daržovių aliejus;
- pomidorai, 5 vnt;
- Mocarela.
Gaminimo procesas
Supjaustykite cukinijas ir baklažanus dideliais gabalėliais ir padėkite juos į kepimo skardą, padengtą pergamentu. Čia taip pat dedame saldžiąsias paprikas, supjaustytas juostelėmis.
Mes sumaišome visas daržoves.
Sumaišykite krekeriuose su druska, prieskoniais, tarkuotu česnaku.
Patarimas: Į šį mišinį galite pridėti bet kokių prieskonių ir aromatinių žolelių.
Pabarstykite visas daržoves duona ir pabarstykite augaliniu aliejumi.
Mes dedame kepti orkaitėje 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Pomidorus nutraukiame panardinamuoju maišytuvu.
Pabarstykite daržoves tarkuotu sūriu, sumaišykite ir užpilkite pomidorų sultimis.
Kepame 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekite karštą troškinį su bet kokiais garnyrais. Aš taip pat užpilu aštrų padažą ant grietinės su krapais ir šviežio, tarkuoto agurko. Skaniai apibarstykite kepintomis sezamo sėklomis. Galite išsiversti be mocarelos, tinka bet koks kietas sūris.