Desertai paruošiami labai paprastai ir greitai, jie puikiai pakeičia tradicinius rytinius blynus.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– miltų, apie 3 stiklines;
– cukrus, 1 valgomasis šaukštas;
– kiaušinis, 1 vnt;
– sausos mielės, 1 šaukštelis;
– grietinė su cukrumi pagal skonį;
– kefyras arba jogurtas, 1 stiklinė;
Gaminimo procesas
Kaitiname kefyrą ir sumaišome su mielėmis.
Suplakite kiaušinį, tada sumaišykite su cukrumi ir plakite iki purumo ir vientisos masės.
Mes deriname jį su kefyru, gerai sumaišome.
Miltus persijokite ir suberkite į masę, užminkykite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltai 1 valandai.
Masę išminkome rankomis, padalijame į porcijas ir kiekvieną susukame į pyragą pagal keptuvės skersmenį.
Kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių.
Grietinę išplakite su cukrumi ir patiekite šį kremą su kukuliais.
Patarimas : jei norite grietinės, pakeiskite cukrų milteliais – taip grietinėlė plaks greičiau, bus tirštesnė ir skanesnė.
Taip pat galite į jį įlašinti porą šaukštų citrinos sulčių.
Nustebsite, koks paprasta ir kremo nereikia. Saldūs, plikyti sausainiai: nebrangūs ir skanūs
Tokie kreminiai sausainiai paruošiami labai paprastai ir greitai, tai pasirodo gana daug. Kremo čia nereikia, patys sausainiai yra gana skanūs, labai panašūs į kreminius pyragus.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- pieno, 130 g;
- 100 ml vandens;
- sviesto ir cukraus po 50 g;
- kiaušiniai, 2 – 3 vnt;
- miltų, apie 120 g.
Gaminimo procesas
Sumaišykite pieną su vandeniu, sviestu ir padėkite masę ant ugnies.
Supilkite cukrų, užvirkite ir nedelsdami išimkite iš viryklės.
Supilkite persijotus miltus ir gerai išminkykite tešlą.
Dedame ant vidutinės ugnies ir minkome, kol tešla susirenka į gumulą.
Nuimkite nuo ugnies, įdėkite į dubenį ir atvėsinkite 10 minučių.
Plakite kiaušinius plakikliu ir dalimis supilkite į šiltą tešlą, gerai išminkykite mentele.
Patarimas: tešla turi būti tiršta, todėl įpilkite tiek kiaušinių masės, kiek ji suteiks tokią konsistenciją.
Kepimo skardą uždengiame pergamentu ir tešlą išspaudžiame mažų rutuliukų pavidalu, naudodami konditerinį maišelį arba tiesiog tvirtą maišelį su nupjautu kampu.
Mes kepame 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje, tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 10 minučių.
Jei turite laiko ir noro, galite ištirpinti šokoladą ir panardinti jame sausainius.