Aš visada gaminu tokius bulvių ir mėsos kukulius padaže, kai noriu kažko greito, paprasto, bet labai skanaus. Į faršą taip pat galite įdėti grybų.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- bulvės, 3 vnt;
- svogūnas, 1 gabalas;
- faršo, 450 g;
- grietinė, 100 g;
- 100 ml vandens;
- pomidorų pastos, 1 valgomasis šaukštas;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės, aromatinės žolelės.
Gaminimo procesas
Trys bulvės sutarkuojamos tarkos pagalba ir užberiama šiek tiek druskos.
Mes paliekame, kol bulvės išleidžia sultis.
Išspauskite ir sumaišykite su malta mėsa ir tarkuotu svogūnu.
Pagardinkite masę druska, pipirais, prieskoniais pagal savo skonį ir aromatinėmis žolelėmis, smulkintomis žolelėmis.
Iš masės formuojame mažus rutuliukus.
Keptuvėje kaitiname augalinį aliejų ir kepame rutuliukus iš visų pusių, tik iki aukso rudos spalvos.
Mes įdėjome visus kamuoliukus į keptuvę.
Pagal skonį sumaišykite grietinę, vandenį ir pomidorų pastą, prieskonius.
Patarimas: pomidorų pastą galite pakeisti padažu – paimkite šiek tiek daugiau ir įpilkite mažiau vandens.
Arba paimkite pomidorų sultis, tada vandens visiškai nereikia.
Susmulkintas česnakas ir lauro lapas padaže nebus nereikalingi.
Padažą užpilkite ant rutulių, uždenkite dangčiu ir virkite 15 minučių virdami ant silpnos ugnies.
Patiekite su įvairiais garnyrais. Man labai patinka su virtais ryžiais,
bulvių koše ir makaronais.