Jei ieškote lengvų ir sveikų patiekalų, salotos tikrai puikus pasirinkimas. Šį kartą pristatysime net du receptus, būtinai juos išbandykite.
Salotos su obuoliais ir kukurūzais
Ingredientai:
- 400 g kopūstų
- 100 g obuolių
- 1 agurkas
- susmulkinti krapai
- 3-4 valgomieji šaukštai grietinės arba graikiško jogurto
- druskos ir prieskonių pagal skonį
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
- konservuoti kukurūzai.
Gaminimas:
- Kopūstus supjaustykite plonais griežinėliais.
- Tada nuplaukite agurką ir taip pat jį susmulkinkite. Viską suberkite į dubenį.
- Nulupkite obuolius, susmulkinkite ir užpilkite citrinos sultimis. Sudėkite viską į dubenį ir sumaišykite.
- Tada į salotas įdėkite susmulkintus krapus, įberkite druskos, sudėkite kukurūzus.
- Galiausiai įdėkite grietinės arba graikiško jogurto ir viską išmaišykite. Skanaus!
Salotos su kalendra ir kiaušiniais
Ingredientai:
- 400 g kopūstų
- 1-2 kalendros
- susmulkinti krapai
- 4 kietai virti kiaušiniai
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1-2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių
- 3 valgomieji šaukštai grietinės
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
- Kopūstus ir agurkus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į dubenį.
- Tada suberkite smulkintą kalendrą ir krapus. Kietai išvirkite kiaušinius.
- Baltymus supjaustykite nedideliais gabalėliais, o trynius sutrinkite šakute.
- Baltymus sudėkite į daržovių dubenį, į trynius įberkite druskos, pipirų, įpilkite aliejaus, įdėkite garstyčių ir grietinės.
- Sumaišykite ir tada sudėję į daržovių dubenį dar kartą permaišykite. Skanaus!