Apetitą sukeliantys lavašo suktinukai su sūriu ir varškės įdaru, nors mėgintuvėlių užpildymą galite pasigaminti patys.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- plona pitos duona;
- sūrio ir varškės po 200 g;
- kiaušiniai, 2vnt;
- bet kokių žalumynų pagal skonį;
- druska pipirai.
Gaminimo procesas
Supjaustykite lavašo lakštus gabalėliais, kad galėtumėte susukti užpildytus vamzdelius ir sulenkti kraštus.
Užminkykite varškę su kiaušiniais, įpilkite tarkuoto sūrio, sumaišykite.
Patarimas: imkite daug žalumynų, bet kokių pagal skonį.
Sumaišykite žalumynus su mase.
Įdarą tepame ant pitos duonos gabalėlių ir susukame į vamzdelius.
Patarimas: suvilgykite kraštą vandeniu arba pienu, kad jis gerai sukibtų.
Kepkite keptuvėje svieste.
Jei norite, galite viską įdėti į formą ir kepti orkaitėje. Mes jį kepame tiesiog taip arba užpildome kiaušiniais, plaktais pienu, apibarstę sūriu.
Iškarto gaminkite dvi porcijas ! Pomidorų užkandis
Šis marinuotas pomidorų užkandis bus pagrindinis bet kurio stalo patiekalas.
Virkite daugiau, nes jūsų svečiai pirmiausia griebs marinuotų pomidorų! Užkandis paruošiamas greitai, o jo ingredientų reikia paprasčiausių.
Ingredientai:
vidutinio dydžio pomidorai – 3-4 vnt.
vidutinio dydžio svogūnas – 1 vnt.
česnakai – 1-2 skiltelės,
medus – 1 arbatinis šaukštelis,
karšti raudoni pipirai – 0,5 arbatinio šaukštelio,
džiovintas bazilikas – 1 arbatinis šaukštelis (be skaidrės),
citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas
augalinis aliejus – 3-4 šaukštai,
druska – pagal jūsų skonį.
Pomidorų užkandžių kepimo technologija:
Supjaustykite pomidorus bet kokio storio griežinėliais (pagal savo skonį), nusiųskite juos į gilų indą.
Supjaustykite svogūną pusžiedžiais ir pabarstykite jais pomidorus.
Ant svogūno dedame kitą pomidorų sluoksnį, ant jo – vėl svogūno sluoksnį.
Dėkite daržoves sluoksniais, kol baigsis.
Mažame dubenyje atsargiai sumaišykite druską, pipirus, džiovintus bazilikus, medų, augalinį aliejų, smulkintą česnaką, citrinos sultis. Supilkite pomidorus su gautu marinatu.
Po kurio laiko pomidorai išleis sultis ir jose pasimarinuos.
Mes uždengiame indą pomidorais su dangteliu ir dvi dienas išsiunčiame į šaldytuvą.
Po dviejų dienų patiekalas gali būti patiekiamas.
Daugelis žmonių negali atsispirti ir anksčiau yra išbandę šiuos pikantiškus marinuotus pomidorus. Bet nieko. Jie tiesiog įgis idealų skonį per dvi dienas.
Suvalgė vienu prisėdimu! Ne cukinijos, o auksas: sveikų salotų receptas
Marinuotos cukinijos su šviežiomis žolelėmis ir žaliais svogūnais bus puikus priedas prie įvairių mėsos patiekalų iškylos ar vakarienės metu.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- cukinijos, agurkai, morkos, 2 vnt;
- krapai ir žali svogūnai geroje kekėje;
- česnako, 2 gvazdikėlių;
- keptos sezamo sėklos, 1 valgomasis šaukštas;
- obuolių sidro actas, 80 ml;
- augalinis aliejus, 60 ml;
- čili pipirų pagal skonį
- druskos, 1 arbatinis šaukštelis;
- pipirai ir prieskoniai;
- cukraus, 0,5 šaukštelio
Gaminimo procesas
Trys cukinijos ir morkos ant korėjietiškų morkų tarka. Agurkai taip pat yra trys.
Mes supjaustome krapus ir žalius svogūnus, sumaišome su cukinijomis, morkomis, agurkais, česnakais ir augaliniu aliejumi, perleistu per presą, actu, čili, druska.
Gerai išminkykite visą masę ir suberkite ją į stiklainį, taranuokite ir užpildykite sultimis.
Mes siunčiame į šaldytuvą 4 valandoms, kad jis būtų užpilamas.
Periodiškai pasukite stiklainį taip, kad marinatas mirkytų daržoves.
Salotos pasirodo šviežios, traškios, labai aromatingos ir skanios, tinkamiausias priedas prie kepsnių. Patiekiant pabarstykite paskrudintomis sezamo sėklomis.
Kodėl anksčiau neturėjau šio recepto? Sveikas ir pigus maistas per 10 minučių
Cukinijos gali būti naudojamos įvairiausiems patiekalams gaminti. Tuo pačiu metu jie visi yra labai natūralūs ir sveiki, todėl negaiškite laiko ir, kol tęsiasi šviežių daržovių sezonas, pasigaminkite paprastų ir skanių cukinijų gėrybių.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- cukinijos, 2 vnt;
- baklažanai, 1 vnt;
- paprikos, 2 vnt;
- džiūvėsėlių 0,5 puodelio;
- parmezano, 0,5 puodelio;
- čiobreliai, bazilikai, druska, česnakai;
- daržovių aliejus;
- pomidorai, 5 vnt;
- Mocarela.
Gaminimo procesas
Supjaustykite cukinijas ir baklažanus dideliais gabalėliais ir padėkite juos į kepimo skardą, padengtą pergamentu. Čia taip pat dedame saldžiąsias paprikas, supjaustytas juostelėmis.
Mes sumaišome visas daržoves.
Sumaišykite krekeriuose su druska, prieskoniais, tarkuotu česnaku.
Patarimas: Į šį mišinį galite pridėti bet kokių prieskonių ir aromatinių žolelių.
Pabarstykite visas daržoves duona ir pabarstykite augaliniu aliejumi.
Mes dedame kepti orkaitėje 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Pomidorus nutraukiame panardinamuoju maišytuvu.
Pabarstykite daržoves tarkuotu sūriu, sumaišykite ir užpilkite pomidorų sultimis.
Kepame 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekite karštą troškinį su bet kokiais garnyrais. Aš taip pat užpilu aštrų padažą ant grietinės su krapais ir šviežio, tarkuoto agurko. Skaniai apibarstykite kepintomis sezamo sėklomis. Galite išsiversti be mocarelos, tinka bet koks kietas sūris.
Vietoj kotletų. Yra tiek mažai, kurie gamina maistą, bet veltui. Puikus šventinio stalo užkandis
Originalūs mėsos suktinukai, įdaryti marinuotais agurkais, sūriu.
Užkandis yra labai skanus, aromatingas, atrodo gražiai ir apetiškai ir tikrai patiks visiems jūsų svečiams ir šeimos nariams.
Kad patiekalas būtų originalaus skonio, naudokite mėgstamus prieskonius, aromatines žoleles ir pipirų mišinį.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- mėsa, 800 g;
- marinuoti agurkai, 2 – 3 vnt;
- sūrio, 100 g;
- druska, prieskoniai, žolelės, paprikos.
Gaminimo procesas
Aš paėmiau kiaulieną, galite pasiimti bet kurią kitą mėsą.
Supjaustykite mėsą porcijomis ir išplakite.
Druskos karbonadai, pipirai, pabarstykite bet kokiais prieskoniais ir aromatinėmis žolelėmis.
Gerai įtriname prieskonius ir suberiame juos į indą, uždengiame ir marinuojame mėsą mažiausiai 1 valandą, bet kuo daugiau, tuo geriau.
Agurkus rinkitės ne marinuotus, o marinuotus. Mes supjaustėme juos į 4 dalis.
Ant karbonado uždėkite agurko griežinėlį ir suvyniokite.
Mes dedame ritinius į riebaluotą formą ir mėsą viršuje sutepame augaliniu aliejumi.
Kepame 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje, pabarstome tarkuotu sūriu ir kepame, kol sūris ištirps.
Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis, sultiniu arba lydytu sviestu, sumaišytu su Provanso ar kitomis aromatinėmis žolelėmis.
Suktinukų viduje galite įdėti bet kokį įdarą pagal savo skonį, pavyzdžiui, šoninę ar grybus, vištienos gabalėlius su ananasų kubeliais.