Daugelis žmonių mėgsta obuolių pyragus, ypač tuos, kuriuos galima pasigaminti paprastai ir greitai, patiekiant prie arbatos ir svečių.
Prasideda vaisių sezonas, todėl būtinai atkreipkite dėmesį į šį desertą.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
obuoliai, 4 vnt;
kiaušiniai, 2 vnt;
cukrus, 100 g;
pienas, 100 ml;
miltai, 200 g 4
kepimo milteliai, 10 g;
Gaminimo procesas
Pasirinkite saldžiarūgščius obuolius, šitaip pyragas gausis ryškaus skonio, drėgnas.
Iš anksto išimame pieną iš šaldytuvo, kad jis pasiektų kambario temperatūrą.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo.
Supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
Supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais, atsargiai išmaišykite, kad neliktų gabalėlių.
Pagal skonį galite įpilti vanilino arba apskritai jį pakeisti cinamonu, kuris puikiai dera su obuoliais.
Supjaustykite obuolius mažais griežinėliais.
Kepimo indą ištepkite sviesto gabalėliu ir sluoksniu paskleiskite obuolių skilteles.
Tešlą tolygiai supilkite ant viršaus.
Pyragą kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių, bet pažiūrėkite pagal savo turimą orkaitę, kepimo laikas gali skirtis.
Atvėsusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra.
Pyragas yra purus, minkštas ir drėgnas.
Jokios žalos figūrai! Mažo kaloringumo varškės sausainiai su obuoliais
Nuotraukoje neatsispindi ne tik skanėstas, bet ir pats gardumas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– obuoliai, 1 – 2 vnt;
– miltai, 250 g;
– žiupsnelis druskos;
– cukrus, 10 šaukštelių;
– cinamono milteliai pagal skonį;
– kefyras arba jogurtas, 100 g;
Gaminimo procesas
Kefyrą ar jogurtą sumaišykite su varške, druska ir cukrumi ir pertraukite masę maišytuvu.
Miltus persijokite ir suberkite į masę, minkykite minkštą tešlą.
Jei norite, nulupkite obuolius ir supjaustykite griežinėliais.
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, supjaustykite kvadratėliais.
Į kiekvieną dedame po obuolio skiltelę, pagal skonį pabarstome cukrumi ir cinamonu.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 15 – 20 minučių, kol paruduos.
Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Patarimas : obuoliai puikiai pakeičiami kitais vaisiais ir uogomis, arba galite dėti marmelado, šokolado, aguonų, džiovintų vaisių.
Tokia tešla taip pat gali gulėti šaldytuve dieną, o sausainiai yra dar oresni ir švelnesni.